Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 1. 2014,
16.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Neymar

Četrtek, 2. 1. 2014, 16.47

8 let

"Messi se bo vrnil kot razjarjen bik"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vrnitev Lionela Messija je najlepše novoletno darilo, ki si ga lahko zamislijo navijači Barcelone. Pogrešajo ga že dva meseca. Soigralec Cesc Fabregas je prepričan, da bo zaigral kot prerojen.

Argentinski napadalec in eden izmed treh kandidatov za dobitnika zlate žoge je odpravil poškodbo. Dolgotrajno okrevanje, zadnji mesec je prebil v domovini, je preteklost. V sredo je prispel v Katalonijo, danes pa ga v popoldanskih urah čaka prvi trening z Barcelono. Če ne bo presenečenj, bo v nedeljo že kandidiral za nastop na prvoligaškem srečanju z Elchejem.

"Ker je pretrpel štiri ali pet poškodb stegenske mišice, je potreboval počitek. Ko se bo vrnil, bo kot razjarjen bik," je v intervjuju za španski časnik Marca napovedal Cesc Fabregas. Španski reprezentant, ki je tesno prijateljstvo z najboljšim nogometašem Barcelone spletel v mladinski akademiji, je tako prepričan, da bo Messi hitro pokazal kakovost, s katero je plenil pozornost v zadnjih sezonah in bil štirikrat zapored izbran za najboljšega nogometaša na svetu.

Neymarju brez Messija sprva ni šlo, nato se mu je odprlo

Med Messijevo odsotnostjo je Barcelona osvajala točke in zadržala vodilno mesto v prvenstvu, a tudi nekajkrat pokazala ranljivost. Zapored je izgubila dve tekmi. Prvič pod vodstvom Gerarda Martina je doživela poraz na evropskem gostovanju pri Ajaxu, ki pa je preveč bolel, saj so španski prvaki v skupini lige prvakov osvojili prvo mesto, le nekaj dni pozneje pa je ostala praznih rok še na gostovanju pri Athleticu Bilbao.

Če je igra v napadu sprva, ko poletni zveneči novinec Neymar še ni bil kos pritisku, trpela in se je Messi izkazal za nenadomestljivega, pa se je mladi brazilski as pozneje vendarle razigral in začel tresti mreže v zgoščenem ritmu. Celticu je dal tri, Jokićevemu Villarrealu pa dva gola. "Zadetki ga bodo naredili bolj samozavestnega, bolj bo sproščen v kazenskem prostoru. Star je komaj 21 let, tako da bo še napredoval," je napovedal Fabregas.

Le še devet dni do velikega španskega derbija

Južnoameriška zvezdnika, ki že nestrpno čakata na začetek svetovnega prvenstva v Braziliji, bi lahko tako po dolgem času združila moči v nedeljo. Glavni cilj trenerja Martina ostaja, da bosta v polni pripravljenosti 11. januarja, ko se bo odločalo o prvem mestu v španskem prvenstvu. Barcelono čaka velik izziv, derbi z Atleticom iz Madrida. Rdeče-beli so v tej sezoni imenitni, saj so točkovno izenačeni s Katalonci ter za korak pred madridskim Realom, ki zaostaja pet točk.

Ne spreglejte