Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 10. 2012,
19.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Xavi Hernandez

Sreda, 31. 10. 2012, 19.55

8 let

Messi pozabil na Ronalda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lionel Messi je kapetan argentinske nogometne reprezentance, zato se bo pri izboru najboljšega nogometaša na svetu upoštevalo tudi njegovo mnenje. Zagotovo ne bo glasoval za Cristiana Ronalda.

Argentinski zvezdnik je napovedal, da bo na seznam uvrstil tri soigralce. Dva iz Barcelone, enega iz izbrane vrste. ''Nisem povsem prepričan, kdo je sploh na seznamu, a odločil sem se, da bom glasoval za Xavija, Iniesto in najverjetneje enega izmed rojakov,'' je v pogovoru za France Football izpostavil Lionel Messi. Ker sta se na končnem seznamu kandidatov (23) za najboljšega nogometaša na svetu (v letu 2012) znašla le dva Argentinca, poleg Messija je tu še Sergio Kun Agüero, naj bi bilo jasno, da bo tretji na izboru prav njegov soigralec iz reprezentance. Tako naj bi na njegovem glasovalnem listku španskemu dvojcu Xavi – Iniesta, ki je letos pomagal ''rdeči furiji'' do naslova evropskega prvaka, družbo delal še zet Diega Armanda Maradone, na katerega so zelo ponosni navijači Manchester Cityja.

Messi je bil za najboljšega na svetu izbran že trikrat zapored. Bo Zlato žogo osvojil še četrtič? Njegov največji tekmec bo kdo drug kot Cristiano Ronaldo. Portugalec je eden redkih na svetu, ki se lahko kosa z neverjetnim strelskim ritmom Barcelonine desetice, zaradi naslova španskega prvaka z Realom (pred Barcelono) pa naj bi bil celo bližje nagradi. V to hoče javnost prepričati tudi njegov klubski trener Jose Mourinho. Tudi, če ''Leo'' ne bo prejel Zlate žoge, pa ne bo preveč nezadovoljen, saj je izpostavil, da bi se najbolj razveselil priznanja za najboljšega nogometaša na svetu leta 2014. ''Takrat bo svetovno prvenstvo v Braziliji. Če bi takrat osvojil Zlato žogo, bi to pomenilo, da bi bila Argentina svetovni prvak. To pa so moje velike sanje,'' je pojasnil Messi, ki pa je bil zanimivo proglašen za najboljšega tudi leta 2010, ko Argentini ni šlo najboljše na svetovnem prvenstvu v JAR, saj je izpadla že v četrtfinalu.

O tem, kdo bo prejel Zlato žogo, bodo poleg izbranih predstavnikov medijev odločali tudi selektorji in kapetani izbranih vrst. Dobitnik bo razglašen 7. januarja 2013.

Ne spreglejte