Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 2. 2013,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 5. 2. 2013, 18.16

8 let

Messi najboljši tudi za Ibrahimovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sredo se bosta pomerili reprezentanci Švedske in Argentine, na igrišču pa se bosta srečala nekdanja klubska soigralca Zlatan Ibrahimović in Lionel Messi. Šved je poln hvale na račun Argentinca.

Odrezavi Šved s hrvaško-bosanskimi koreninami je Lionela Messija v izjemno brani avtobiografski knjigi označil za pridnega šolarja, ki molče uboga trenerja, in tedanjemu strategu Barcelone Josepu Guardiole zameril, da je zaradi pretirane skrbi za strelsko učinkovitost argentinskega stroja za zadetke izgubil želeno mesto v sredini napada. Lani oktobra je trdil, da si Messi ne zasluži še četrte zaporedne nagrade za najboljšega nogometaša leta, saj lani ni osvojil dovolj lovorik. Predlagal je njegova soigralca Xavija oziroma Andresa Iniesto, ki sta s špansko reprezentanco osvojila evropsko prvenstvo. Nato so neslano šalo zakuhali južnoameriški mediji, ki so objavili domnevno Ibrahimovićevo izjavo o Messiju (skupaj v paketu s Cristianom Ronaldom), češ da je tako majhen, da mora stopiti na škatlo, če želi kupiti čokolado v trgovini. Napadalec PSG-ja je bil zelo jezen in sporočil, da je postal žrtev nesramnih medijev, ter da nikoli ni podal takšne izjave. Poudaril je, da spoštuje tako Messija kot Ronalda. ''Spoštujem nogomet, mojo ekipo, moje soigralce, pa tudi moje tekmece. In tako bo tudi ostalo,'' je zatrdil 31-letni Zlatan.

''Leo je fantastičen igralec''

Da spoštuje Messija, je bilo zaznati še v zaključku leta, ko je v pogovoru za BeIn Sport brez zadržkov povedal, da je Messi najboljši igralec na svetu in si zasluži zlato žogo. ''Vem, da jo je osvojil že večkrat, a si jo zasluži. Igra kot da bi bil iz igrice na Playstationu. Neverjetno. Tisti, ki menijo drugače, se ne spoznajo na nogomet ali pa govorijo neumnosti,'' je pohvalil 25-letnega napadalca iz Rosaria, s katerim se bo pomeril v sredo na prekrasnem štadionu v Stockholmu. Na tistem, ki je pred meseci poskrbel za enega najlepših zadetkov v zgodovini nogometa, ko je s čudežnimi škarjicami iz neverjetne razdalje zatresel mrežo angleške reprezentance. Zdaj prihaja v goste Messi, iz ust ''Ibre'' pa je znova slišati le lepe besede: ''Leo je fantastičen igralec. Messi je kar se tiče individualnih sposobnosti najboljši nogometaš na svetu, zato tudi osvaja vsa priznanja,'' je toplo pozdravil 169 cm visokega Argentinca. V sredo naj bi na srečanju z ''gavči'' odigral en polčas. Dovolj za nov ''evrogol''?

Ne spreglejte