Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 10. 2014,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sevilla španski pokal Barcelona Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Fernando Torres Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 28. 10. 2014, 15.07

8 let

Messi le preprečil Oblaku, da bi se veselil v Barceloni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Barcelone so na prvi četrtfinalni tekmi španskega pokala tesno ugnali Atletico, za katerega je vso tekmo branil slovenski vratar Jan Oblak in ubranil 11-metrovko Lionelu Messiju.

Pokalno tekmo na Camp Nouu je pričakovano bolje začela Barcelona, ki je že na samem začetku ogrela dlani slovenskega vratarja. Luis Suarez je lepo zaposlil Neymarja, ki je sprožil močan strel, Jan Oblak pa je z bravurozno obrambo žogo izbil v kot. Pritisk Kataloncev v uvodni polovici prvega polčasa ni obrodil sadov, saj si razen udarca prvega brazilskega zvezdnika in strela Lionela Messija, ki je švignil visoko nad prečko, niso priigrali večje priložnosti.

Atletico je prvič na vrata gostiteljev streljal v 27. minuti, ko je z razdalje poskušal Arda Turan, a je žoga postala lahek plen nemškega vratarja katalonskega nogometnega ponosa Marca-Andreja ter Stegna. Pet minut pozneje so se gostje podali v nevaren protinapad, ki ga je končal Fernando Torres, a je njegov strel še pravočasno blokiral Gerard Pique.

V 35. minuti se je lahko Oblak zahvalil nenatančnemu Suarezu, da se je na semaforju še vedno svetlikal rezultat 0:0. Urugvajec se je po lepi globinski podaji Ivana Rakitića znašel v imenitnem položaju za strel, a je poslal žogo pod oblake in močno zgrešil cilj. Obramba španskih prvakov iz Madrida si v nasprotju z nedavnim gostovanjem v prvenstvu pri Barceloni (poraz z 1:3) ni privoščila večjih napak, tako da je razveselila trenerja Diega Simeoneja, prvi polčas pa se je po nenatančnem strelu z glavo Antoina Griezmanna končal brez zadetkov (0:0).

Oblak ubranil 11-metrovko Messiju, ki pa je le zadel v polno

Gostje so se pred začetkom drugega polčasa odločili za menjavo, namesto Torresa je v igro vstopil najboljši strelec Atletica Mario Mandžukić. Barcelona se je spopadala s težavami, Oblak pa je bil večino drugega polčasa bolj ali manj brez resnejšega dela. Kataloncem so počasi začeli popuščati živci, prejeli so nekaj nepotrebnih rumenih kartonov (Suarez in Mascherano), mreža slovenskega vratarja pa se ni tresla.

Žal le do 84. minute. Takrat se je med strelce vpisal Messi, ki je prevzel odgovornost za izvajanje strela z bele točke. Sodnik ga je dosodil po posredovanju Juanfrana nad Sergiom Busquetsom, ki je padel v kazenskem prostoru, glasni protesti gostov zaradi odločitve sodnika Joseja Luisa Gonzaleza pa niso kaj prida zalegli.

Messi se je odločil za strel skoraj po sredini vrat, Oblak je žogo s skrajnimi močmi še odbil, a se je odbila nazaj v polje. Argentinec je hitro pritekel do nje in jo brez težav pospravil v nebranjeni del mreže. V sodnikovem podaljšku bi lahko še povišal vodstvo, a je s prostega strela z zelo privlačne razdalje – okrog 18 metrov – zgrešil cilj. Tako se je prvi četrtfinalni "polčas" med Barcelono in Atleticom, ki ga je spremljalo 62.225 gledalcev, končal s tesno zmago domačih, Messi pa ostaja pri izjemni klubski statistiki. Na 341. uradnem nastopu za Barcelono je dosegel že 341. zadetek.

Povratna tekma bo prihodnjo sredo na štadionu Vicente Calderon v Madridu, zaradi kartonov pa bo manjkal obrambni steber rdeče-belih Diego Godin. Urugvajec je bil eden izmed štirih nogometašev Atletica, ki so v Barceloni prejeli rumeni karton.

Atletico je v osmini finala pokalnega tekmovanja izločil branilce naslova, zvezdnike madridskega Reala, 22-letni Škofjeločan pa je ohranil status "pokalnega" vratarja španskih prvakov.

Ne spreglejte