Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 4. 2012,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 10. 4. 2012, 9.39

8 let

Messi in Ronaldo lovita Skoblarja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadetki Lionela Messija in Cristiana Ronalda lahko poskrbijo za novi presežek. Če bi v španskem prvenstvu dosegla vsaj 44 zadetkov, bi se na večni lestvici izenačila z legendarnim hrvaškim napadalcem.

V končnici španskega prvenstva bo zanimivo. Tako v boju za državni naslov, kjer je Realova prednost pred Barcelono z desetih skopnela na štiri točke, kot tudi v boju za naslov najboljšega strelca, priljubljeno trofejo ''El Pichichi''. Trenutno kaže najbolje Lionelu Messiju, ki je dosegel 38 zadetkov. Prednost pred vztrajnim zasledovalcem Cristianom Ronaldom pa je pičla, saj je prvi as ''belih baletnikov'' mrežo zatresel le enkrat manj, tako da se obeta še srdit boj za odmevno lovoriko. Španski rekord po drugi svetovni vojni znaša 40 zadetkov, v minuli sezoni pa ga je v dresu Reala dosegel prav portugalski zvezdnik Ronaldo. Prednost znamenitega dvojca Messi - Ronaldo, ki bi se lahko srečala tudi v velikem finalu lige prvakov, pred evropskimi tekmeci znaša več kot dvajset točk, saj se je na tretje mesto uvrstil napadalec londonskega Arsenala Robin van Persie, ki pa je v angleški premierligi v polno zadel ''le'' 26-krat.

V Estoniji, kjer se je prvenstvo že končalo, je Aleksandrs Čekulajevs (Trans Narva) na Baltiku dosegel kar 46 zadetkov, ker pa estonsko prvenstvo ne izstopa po zahtevnosti, v točkovanju za Zlati čevelj ne prinaša dodatnega količnika, tako da zaostal za bolj zvenečimi imeni. Naslov najboljšega strelca estonske lige je oplemenitil s prestopom na Malto (Valletta). Messi oziroma Ronaldo pa bi lahko zrušila še en rekord. Po drugi svetovni vojni se v najboljših petih ligah (španska, angleška, italijanska, nemška in francoska) še ni pripetilo, da bi kdo dosegel več kot 44 zadetkov. Toliko, kot jih je v sezoni 1970/71 napadalec Marseilla Josip Skoblar. Dosežek hrvaškega nogometaša, ki je v dresu Jugoslavije zbral 32 nastopov (deset zadetkov), je tako v resni ogroženosti ...

Ne spreglejte