Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
11. 4. 2010,
16.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 11. 4. 2010, 16.04

8 let, 1 mesec

Messi in Pedro razžalostila Real

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Barcelone so v težko pričakovanem vrhuncu 31. kroga španskega prvenstva na štadionu Santiago Bernabeu spravili na kolena Real in si priigrali lepo izhodišče k ubranitvi naslova.

Uvodnih 30 minut ''el clasica'' - pred srečanjem so se zbrani z minuto molka poklonili nesrečnim poljskim žrtvam v letalski nesreči pri Smolensku - je minilo brez izrazitih priložnosti, nato pa je Xavi Hernandez v zanj značilnem slogu domiselno zaposlil prvo violino gostov, Lionela Messija, ki je mojstrsko utekel v kazenski prostor Madridčanov, se otresel Albiola in z natančnim strelom po tleh matiral Ikerja Casillasa. V prvem delu srečanja, ki je ponudil le eno večjo priložnost gostiteljev - v zaključku jo je zapravil Gonzalo Higuain - je glavni sodnik Mejuto Gonzalez pokazal kar pet rumenih kartonov (Albiol pri Realu ter Pique, Xavi, Messi in Alves pri Barceloni).

Pedro povišal vodstvo

Oba stratega med polčasom nista opravila nobenih menjav, v sodniško beležko pa je kmalu po začetku drugega polčasa romal še Maxwell (Barcelona). Prejel je rumeni karton. Cristiano Ronaldo je prvi strel v okvir vrat gostov usmeril šele v 55. minuti, a ga je Victor Valdez brez težav ukrotil, že v naslednji minuti Kataloncev pa je vodstvo po fantastični podaji Xavija spretno povišal Pedro. Usoden je bil bliskovit protinapad Barcelone. V 59. minuti bi lahko gostitelji znižali rezultat, a Rafael van der Vaart ni izkoristil najlepše priložnosti na tekmi. Real je pritisnil na vrata gostov, še nekajkrat ogrel dlani Valdeza, nato pa je Messi v hitri akciji sredi 73. minute zapravil prvo zaključno ''žogico''. Gostitelje je rešil priseben Casillas, ki je ''galaktike'' ohranil pri zaostanku dveh zadetkov tudi v 79. minuti. Znova je ubranil strel ''čarovniku iz Rosaria'', kar pa njegovi soigralci niso znali izkoristiti.

Raul je sicer zatresel mrežo, a je bil zadetek zaradi predhodne igre z roko Karima Benzemaja upravičeno razveljavljen. Ostalo je pri 0:2, Barcelona pa je sedem krogov pred koncem v občutni prednosti, saj ima na papirju tri, v bistvu pa kar štiri točke prednosti. V primeru enakega števila točk namreč odloča izkupiček v medsebojnih dvobojih, Real pa je v tej sezoni izgubil oba ''el clasica''.

Ne spreglejte