Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
7. 12. 2012,
4.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Mertelj Lazio NK Maribor NK Maribor

Petek, 7. 12. 2012, 4.42

8 let

Mertelj: Lazio je letel po igrišču

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vezist Aleš Mertelj je bil proti Laziu bočni branilec. Rešitev, ki se tokrat ni izkazala za najboljšo, čeprav je sam še najmanj kriv.

Poškodbe in kartoni so poskrbeli, da trener Maribora ni mogel računati na Aleša Mejača, Martina Mileca in tudi Mitja Vilerja. Zato se je odločil, da na desni bok postavi Aleša Mertlja. Kranjčan, sicer velik profesionalec, ki je vedno v službi kluba, se ni obotavljal. Dal je vse od sebe in ekipi skušal pomagati do pozitivnega izida. Žal se ni izšlo najbolje. Visok poraz in klavrno slovo od Evrope. ''Enostavno nam ni šlo. Lazio je bil predober. Videti je bilo, kot da Rimljani preprosto letijo po igrišču. In sploh se niso ustavljali. V prvem polčasu so nam zabili tri gole, tudi v drugem pa niso popuščali. Že na začetku so si pripravili nove priložnosti, potem pa kmalu zadeli še četrtič,'' je po tekmi povedal namestnik kapetana vijoličastih. ''To, da niso igrali nekateri najboljši, se je izkazalo celo kot za slabo za nas. Tisti, ki sicer igrajo manj, a so seveda odlični nogometaši, so bili zelo motivirani od prve do zadnje minute. Želeli so se dokazati. To se je videlo tudi pri menjavah, ko tisti, ki so zapustili igrišče, niso bili najbolj zadovoljni in so to tudi pokazali,'' je še povedal 25-letni vezist, ki verjame, da visok poraz ni prevelik udarec za Mariborčane. ''V nedeljo nas čaka še prvenstvena tekma v Velenju, potem pa počitek. Prepričan sem, da se bomo pobrali. Imamo veliko izkušenj. Z optimizmom bomo šli na nedeljsko tekmo, potem pa se odpravili na počitek. Da se noge malce spočijejo. Nato se bomo spet zbrali in se dobro pripravili za nadaljevanje sezone,'' je še povedal. Kam se odpravlja na dopust, še ne ve. ''Ne vem, kaj bo izbralo dekle,'' je razkril skozi smeh.

Tokrat se je moral pripraviti na povsem drugačne vloge, igral je na desnem boku. Kaj je bilo drugače, kot je sicer, ko zavzema standardno mesto v osrčju zvezne vrste? ''Enostavno se je bilo treba drugače postavljati. V obrambi je veliko več dela, kot ga je v zvezni vrsti. Toliko bolj proti Laziu, ki je igral s tremi v napadu in je bil vseskozi nevaren. Postavitev Rimljanov je bila nenavadna, a s takšno taktiko je Juventus v Italiji prišel do naslova. Počasi se ta sistem, ki smo ga bili vajeni v preteklosti, očitno spet vrača,'' je prepričan Mertelj. ''Ko si na bočnem obrambnem položaju, je povsem drugače, kot je v zvezni vrsti. Veliko več je treba teči, se vključevati v napad. Na sredini igrišča moraš paziti predvsem na to, da zapolniš luknje, tukaj pa je treba postoriti še marsikaj. Je povsem drugačen način igre,'' je priznal. Ko je Lazio na začetku drugega polčasa povedel s 4:0, se sicer ni bal, da bi Maribor doživel katastrofo. ''Ne. Verjel sem, da lahko pridemo do zadetka in ublažimo poraz, kar se je na koncu tudi zgodilo,'' je pogovor sklenil nekdanji nogometaš Kopra in kranjskega Triglava, ki je medtem postal tudi članski reprezentant. V izbrani vrsti Slovenije je doslej zbral dva nastopa.

Ne spreglejte