Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 3. 2017,
19.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

1

Natisni članek

Dinamo Zagreb Roman Bezjak Matic Črnic Matjaž Kek Rijeka

Četrtek, 30. 3. 2017, 19.25

6 let, 6 mesecev

Vročica na Reki

Matjažu Keku grozi rumena nevarnost

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

1

Matjaž Kek Rijeka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni strokovnjak Matjaž Kek, ki se s hrvaškim prvoligaškim klubom Rijeka spogleduje z naslovom državnega prvaka, bo v nedeljo gostoval v Vinkovcih. Osmim nogometašem Rijeke grozi, da bodo preskočili veliki derbi z Dinamom. Vstopnice za veliki derbi so pošle v rekordnem času.

Na Reki že komaj čakajo spektakel, ki bo 8. aprila napolnil tribune na štadionu Rujevica. Ko so med tednom začeli prodajati vstopnice za derbi med Rijeko in Dinamom, so na prodajnih mestih spustili okenca že po 90 minutah. Okrog šest tisoč vstopnic je ekspresno našlo svojega lastnika, 55-letni Matjaž Kek in njegova reška druščina pa bodo prihodnjo soboto deležni bučne spodbude.

Mariborčan ne razmišlja o Dinamu 

Nogometaše Rijeke po reprezentančnem premoru čaka nov izpit v gosteh. | Foto: Vid Ponikvar Nogometaše Rijeke po reprezentančnem premoru čaka nov izpit v gosteh. Foto: Vid Ponikvar Rujevica bo prihodnjo soboto polna do zadnjega mesta. Bila bi tudi na jesenskem jadranskem derbiju s Hajdukom, ko sta se prvič in morda tudi zadnjič v zgodovini hrvaške prve lige na Reki pomerila kluba, ki ju vodita slovenskega stratega (Kek in Marijan Pušnik), a je gnečo na tribunah preprečilo katastrofalno vreme.

Nekdanji slovenski selektor velikega dvoboja z Dinamom, zelo pomembnega v boju za naslov, (še) noče obešati na veliki zvon. Vztraja pri svoji filozofiji, da je vedno pomembna le vsaka naslednja tekma. Tako je povsem posvečen gostovanju v Vinkovcih, kjer se je jeseni že opekel (0:0).

Nikoli poražen, petkrat brez zmage

Rujevica bo prihodnjo soboto pokala po šivih. | Foto: Vid Ponikvar Rujevica bo prihodnjo soboto pokala po šivih. Foto: Vid Ponikvar Njegovi izbranci so v tej sezoni še vedno neporaženi. V prvenstvu so v 25 nastopih vknjižili 20 zmag in pet remijev. Enega so doživeli v Vinkovcih, kamor se bodo podali v nedeljo. V jesenskem delu so se s Cibalio, ki je na repu razpredelnice in ji nevarno gori pod nogama, razšli brez zadetkov (0:0).

Brez zmage so ostali še na štirih gostovanjih. Remizirali so tudi v Splitu (Hajduk), Zagrebu (Dinamo), Koprivnici (Slaven Belupo) in Zaprešiću (Inter), prednost pred branilcem naslova Dinamom pa 12 krogov pred koncem znaša štiri točke.

Mariborčan se trudi, da bi na gostovanju v oddaljeni Slavoniji odmislil bližajoči se derbi, a bo to težko. Tudi zaradi nehvaležnega podatka, da kar osmim njegovim izbrancem preti nevarnost, da v primeru rumenega kartona v Vinkovcih preskočijo derbi z Dinamom.

Med igralci, ki ''visijo'' za spopad vseh spopadov, so tudi najboljši nogometaš Rijeke v tej sezoni Franko Andrijašević, prvi napadalec Avstrijec Alexander Gorgon, najboljši vratar Andrej Prskalo, bočni branilec Makedonec Leonard Žuta … Rumena nevarnost grozi tudi občasnemu slovenskemu reprezentantu Maticu Črnicu.

Črnic v strelski formi

Mladi Štajerec, ki je pred prihodom na Reko blestel v dresu Domžal, je dobro pripravljen. Rijeka je torek v pripravljalni tekmi na Rujevici, igralo se je za zaprtimi vrati, nadigrala četrtoligaškega tekmeca Napredak. Bilo je 6:0, končni rezultat pa je postavil prav Črnic. Odigral je drugi polčas.

Matic Črnic si na Reki še ni izboril status člana udarne enajsterice. | Foto: Vid Ponikvar Matic Črnic si na Reki še ni izboril status člana udarne enajsterice. Foto: Vid Ponikvar

Njegov rojak Roman Bezjak, ki je v nedeljo branil slovenske barve na kvalifikacijski tekmi na Škotskem in izkusil boleč poraz, ni kandidiral za tekmo.
Ne spreglejte