Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Miral Samardžić Roman Bezjak Dinamo Zagreb Petar Stojanović

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 17.13

8 let

Matjaž Kek odšteva ure do dvoboja resnice

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Danes se bosta v Zagrebu v derbiju hrvaškega prvenstva pomerila vodilni Dinamo in najbližji zasledovalec Rijeka. Če bi izbranci Matjaža Keka premagali Zagrebčane, bi se povzpeli na prvo mesto.

V hrvaški prestolnici se bo danes odločalo o vodilnem položaju. Na štadion Maksimir prihaja Rijeka, ki je v tej sezoni še neporažena. Vodi jo Matjaž Kek, ki ne skriva cilja, da bi izbrance popeljal do državnega naslova. Z Rečani je že osvojil pokal in superpokal, dvakrat je zaigral v skupinskem delu lige Europa, v prvenstvu pa se je najdlje prebil do drugega mesta. Višje ni šlo, saj je bil desetkratni zaporedni prvak Dinamo vedno boljši.

Kek verjame v svoje igralce in naslov prvaka

Mariborčan podobno kot na tisoče navijačev, ki se bodo danes s Kvarnerja odpravili v hrvaško prestolnico, verjame, da bi bilo lahko v tej sezoni drugače. Med tednom je v intervjuju za hrvaški portal Index napovedal, da bo Rijeka prvak.

''Kakšen bi bil trener, če ne bi verjel v svoje igralce?,'' se je vprašal nekdanji slovenski selektor, ki doživlja nedeljski derbi kot velik izziv.

''To je dvoboj, poln motivacije za Rijeko in vse, ki jo podpirajo. Dinamo je v Maksimiru favorit proti vsakemu hrvaškemu tekmecu, naš cilj pa ostaja pozitiven rezultat.'' Rijeka v tej sezoni še ni izgubila proti Dinamu. V jesenskem delu je v Zagrebu remizirala brez zadetkov (0:0).

Rijeka na razpredelnici za Dinamom zaostaja le dve točki. Če bi danes zmagala, bi poskočila na vodilni položaj. V tej sezoni v domačih tekmovanjih (prvenstvo in pokal) sploh še ni izgubila. Zadnji poraz je doživela v prejšnji sezoni, prav na gostovanju pri zagrebškem Dinamu.

Mamić bi rad videl, kako bodo igralci Rijeke leteli po zraku

Zagrebški klub želi danes upravičiti vlogo favorita. Trener Zoran Mamić je pred dvobojem z Rijeko optimist: ''Želimo dokazati, da smo najboljši na Hrvaškem in povečati prednost pred tekmeci. Rad bi videl agresivno, čvrsto igro mojih fantov. Če se lahko izrazim slikovito, bi rad videl, kako bodo igralci Rijeke leteli po zraku zaradi fizične moči mojih igralcev,'' je zaupal nekdanji hrvaški reprezentant, ki danes ne bo mogel računati na najmočnejšo postavi.

Manjkalo bo kar nekaj pomembnih igralcev (Taravel, Pivarić, Goncalo in Henriquez), bo pa od prve minute najverjetneje na položaju desnega bočnega branilca zaigral Petar Stojanović. Ljubljančan, ki je v Zagreb prišel iz Maribora, se bo tako prvič v karieri na Hrvaškem pomeril s Kekovo zasedbo.

Dinamo pred domačimi gledalci v hrvaškem prvenstvu redko izgublja z Rijeko. Zadnji poraz na Maksimirju je doživel pred skoraj dva tisoč dnevi. Dvoboj se bo začel ob 17. uri, zmagovalec pa bo storil ogromen korak k naslovu hrvaškega prvaka.

Tretjeuvrščenemu Hajduku je v soboto spodrsnilu pri zagrebški Lokomotivi (1:2), tako da lahko Dinamo (+6) oziroma Rijeka (+4) danes pobegneta splitskemu tekmecu.

Ne spreglejte