Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Miral Samardžić Roman Bezjak Dubaj

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 17.13

8 let

Matjaž Kek noče prekiniti hrvaške pravljice

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vodstvo Rijeke želi zadržati trenerja Matjaža Keka. Z delom nekdanjega selektorja slovenske reprezentance je tako zadovoljno, da namerava z njim podaljšati pogodbo vsaj do leta 2021.

Ko se je Matjaž Kekfebruarja 2013 odpravil na Reko, je bil klub, ki domuje v tretjem največjem hrvaškem mestu, bližje repu kot pa vrhu razpredelnice. Delo Mariborčana je kmalu obrodilo sadove. Nogometaši Rijeke so se hitro vzpenjali na lestvici, si v sezoni 2013/14 že priigrali nastop v Evropi, nato v kvalifikacijah presenetili Stuttgart in se prebili v skupinski del lige Europa, piko na i dozdajšnjega dela Keka na Hrvaškem pa predstavljata osvojeni lovoriki, hrvaški pokal in superpokal.

Nekdanji selektor slovenske reprezentance je postal najbolj priljubljen in spoštovan Slovenec na Hrvaškem. Rijeko je še enkrat popeljal v skupinski del evropske lige, v tej sezoni pa mu gre odlično v domačih tekmovanjih. V prvenstvu sploh še ni izkusil poraza, na lestvici pa zagrebškemu Dinamu gleda v hrbet le zaradi večjega števila neodločenih rezultatov. Zbral jih je kar deset. Razlika med najboljšima kluboma na Hrvaškem ni velika. Znaša le dve točki, tako da na Reki še zdaleč niso rekli zadnje v boju za naslov.

Pogodba bo podpisana po vrnitvi na Hrvaško

Predsednik RijekeDamir Mišković je večkrat poudaril, da brezpogojno zaupa Keku. To je izpostavljal tudi po slabših predstavah Rijeke. Slovenski strokovnjak se je na klopi Rijeke zadržal že tri leta, kar ni mačji kašelj. V obdobju državne samostojnosti Hrvaške ni bilo trenerja, ki bi neprekinjeno opravljal delo pri nogometnem ponosu Kvarnerja tako dolgo.

Strokovnjak, ki je leta 2010 na svetovnem prvenstvu vodil slovensko izbrano vrsto, se na Reki počuti skoraj tako kot doma, zato bi bilo veliko presenečenje, če ne bi sprejel ponudbe kluba in podaljšal zvestobe še za pet let.

''Dogovorili smo se za pogoje sodelovanja za naslednjih pet let. Pogodba bo podpisana takoj po vrnitvi na Reko,'' je iz Dubaja v mikrofon Hrvaškega nacionalnega radia sporočil direktor RijekeSrećko Juričić, ki se veseli podaljšanja pogodbe s 54-letnim Štajercem.

Ne spreglejte