Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 4. 2017,
16.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Milan Mandarić naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik

Torek, 4. 4. 2017, 16.15

6 let, 6 mesecev

Marijan Pušnik

Pušnik želi razčistiti: Niso me odpustili #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

1

Marijan Pušnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Ko se je trener Marijan Pušnik po dobrem letu vrnil na klop Olimpije, je verjel, da bo na njej ostal dlje kot 25 dni. Želja se mu ni uresničila. Razloge za odhod je poiskal v slabih rezultatih, nerazumevanju navijačev in pomanjkanju energije med njim in igralci.

Vodstvo Olimpije se je v ponedeljek odločilo za ponovno menjavo trenerja. Marijan Pušnik je izgubil službo, začasno pa ga bo skušal nadomestiti donedavni pomočnik Safet Hadžić. Nekdanji branilec Olimpije bo svoj pogled o tem, kako je sesti na vroči stolček pred pomembno pokalno tekmo z Mariborom, strnil na današnji novinarski konferenci, Korošec pa je dan po tem, ko se je razšel z Olimpijo, že stopil pred novinarje in navedel razloge, zaradi katerih se je odločil za slovo od kluba, ki v tej sezoni brani naslov državnega naslova.

O razlogih za odhod:

Najprej je želel razčistiti, da ga predsednik Milan Mandarić, ki je pred tedni poudaril, da bi lahko v želji po dobrih rezultatih zamenjal tudi deset trenerjev, če bi bilo to treba, ni odpustil. Pušnik je poudaril, da je z nadrejenim sklenil dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Odločitev sta sprejela po dvournem pogovoru.

S predsednikom sklenil medsebojni sporazum

"Gospod Mandarić me ni zamenjal. Poudarjam, da gre za medsebojni sporazum," je pojasnil 57-letni Korošec, ki se je hitreje od pričakovanega znašel na delovni nogometni borzi.

"Upam, da bo Olimpija po mojem odhodu krenila v boljše čase," klubu, s katerim je v prejšnji sezoni osvojil naslov jesenskega prvaka, v tej pa je na štirih tekmah pogrnil po vsej črti in osvojil le točko, želi vse najboljše v nadaljevanju stresnega spomladanskega dela.

O svojih odločitvah:

Prepričan je, da lahko večina igralcev Olimpije pokaže na igrišču bistveno več od tistega, kar je ponudila v uvodnih krogih spomladanskega dela. "O razlogih je treba povprašati njih. Trudil sem se, da bi dvignil negativni trend, a mi ni uspelo. Zato sem tudi odšel," ni skrival nezadovoljstva in naštel osrednje razloge, zaradi katerih se je odločil za nenaden odhod.

Ne da se z glavo skozi zid

"Prvi razlog so slabi športni rezultati, drugo nerazumevanje navijačev, tretje pa ne preveč energije in kemije med mano in igralci. K Olimpiji sem prišel z veliko energije in želje, da bi obrnil negativen trend rezultatov, a mi ni uspelo. Z glavo skozi zid se ne da, zato sva se s predsednikom dogovorila, da je bolje, da priložnost dobijo drugi."

O medsebojnem sporazumu ob odhodu

Spregovoril je tudi o navijačih, zlasti navijaški skupini Green Dragons, ki ga je vzela na zob od prvega dneva, ko se je vrnil v Ljubljano. "S tem, ko sem v enajsterico uvrstil Roka Kronavetra, sem si nakopal bes navijaške skupine Green Dragons. Pojasnil sem, da je bila to le športna odločitev, v tisto, kar je bilo z Rokom in navijači prej, pa se nisem spuščal. Zame je Rok dober igralec, a mogoče čas ni bil pravi. Navijači so mi to zamerili. Imajo to pravico, bi pa dodal, da se v športne odločitve kluba ne bi smela spuščati nobena navijaška skupina, niti normalni navijači. O tem, kdo bo igral, odloča le trener," je zaupal Pušnik.

O negativni energiji

Prejšnji teden se je poslovil športni direktor Ranko Stojić, zdaj je zmajevo gnezdo zapustil tudi strokovnjak iz Dravograda. Od velike trojice, ki jo je Stojić pred mesecem dni predstavljal kot dobitno kombinacijo za Olimpijo, je ostal le še predsednik Mandarić, z njim vred pa kopica skrbi, kako popraviti bled vtis z začetka spomladanskega dela, ko si je Olimpija privoščila katastrofalni učinek. Na šestih tekmah je osvojila le točko.

V sredo jo čaka prvi polfinalni dvoboj z Mariborom. Bo Hadžiću uspelo prebuditi zaspane zmaje?

Ne spreglejte