Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 12. 2017,
12.27

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

Natisni članek

Jean-Claude Billong Zlatko Zahović Josip Iličić NK Maribor NK Maribor Benevento Calcio Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 20. 12. 2017, 12.27

6 let, 4 mesece

Jean-Claude Billong

Mariboru se obeta rekordna prodaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70
Jean-Claude Billong | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Maribora bi lahko v zimskem prestopnem roku ostali brez francoskega branilca Jean-Clauda Billonga. Zanj se resno zanima italijanski prvoligaški klub Benevento, ki se želi dvigniti z repa razpredelnice. Vijolice bi lahko za odhod nekdanjega nogometaša velenjskega Rudarja prejele večmilijonsko odškodnino.

Prihodnji mesec se bo začel zimski prestopni rok. Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović je že odprl rubriko prihodov. Okrepitve je našel pri evropskih tekmecih v tej sezoni, Zrinjskemu iz Mostarja (Kenan Pirić) in islandskem prvaku FH Hafnarfjordorju (Kassim Doumbia), kmalu pa bo znano tudi, kdo zapušča vrste slovenskih jesenskih prvakov.

Benevento se zanima za Francoza

Veselje Billonga po zmagi nad Hapoelom in prebojem Maribora v skupinski del lige prvakov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Veselje Billonga po zmagi nad Hapoelom in prebojem Maribora v skupinski del lige prvakov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po poročanju športnega dnevnika EkipaSN je tik pred odhodom Jean-Claude Billong. Temnopolti Francoz, ki je v prejšnji sezoni nabiral izkušnje v Velenju, nato pa se brez odškodnine preselil v Ljudski vrt, je v jesenskem delu pustil zelo dober vtis. Zaradi zdravstvenih težav stanovskih kolegov, zlasti Aleksandra Rajčevića, je prejel veliko priložnost tudi v ligi prvakov.

Njegovi nastopi niso ostali neopaženi. O njih so poročali tudi največji francoski mediji. Billong se je komaj privadil na mariborski klub, ko bi že lahko napočil čas za odhod. Slovenski prvak je prejel konkretno ponudbo Beneventa, zadnjeuvrščenega italijanskega prvoligaškega kluba, za katerega občasno brani Vid Belec. Po poročanju EkipeSN ponudba znaša med 2,5 in tremi milijoni evrov.

Vijoličasti rekord Iličića v nevarnosti

Če bi se Mariborčanom posrečila takšna prodaja, bi Billong porušil klubski rekord, ki od leta 2010 pripada slovenskemu reprezentantu Josipu Iličiću.

Josip Iličić se je leta 2010 preselil v Italijo za 2,3 milijona evrov. | Foto: Marjan Kelner / Sportida Josip Iličić se je leta 2010 preselil v Italijo za 2,3 milijona evrov. Foto: Marjan Kelner / Sportida

Palermo je zanj Mariboru plačal 2,3 milijona evrov, mejo dveh milijonov evrov pa so prebili še Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Etien Velikonja (Cardiff City) in Jean-Philippe Mendy (SJZ Ever Bright). Bo od začetka leta 2018 na vodilnem mestu 23-letni robustni branilec s koreninami iz Kameruna, ki se je pred prihodom v Slovenijo dokazoval tudi na Portugalskem in v ZDA?

Ne spreglejte