Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
17. 4. 2016,
11.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Krško

Nedelja, 17. 4. 2016, 11.38

6 let, 7 mesecev

Maribor zdaj trepeta že pred Krškim

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Nogometaše Maribora danes čaka gostovanje v Krškem, ki bo za prvake vse prej kot nezahtevno. Zanimivo bi moralo biti tudi v Zavrču, kjer bo gostoval velenjski Rudar.

Krško – Maribor (danes ob 16.55)

Po zelo turbulentnem tednu, v katerem se je največ govorilo o aferi Zlatko Zahović - Agim Ibraimi, v kateri naj bi bilo zdaj sklenjeno premirje (karkoli že to pomeni, Makedonca danes v Krškem seveda ne bo), in pokalnem porazu v Zavrču z 1:2, Mariborčani, ki v soboto za nameček niso dočakali spodrsljaja vodilne Olimpije, gostujejo pri Krškem, ki je v naletu.

 

Krčani so zmagali na treh tekmah zapored. Na vseh v gosteh. Zdaj se po daljšem času vračajo domov, kjer so še bolj učinkoviti. Res je, da so vse tri tekme proti Mariboru v tej sezoni visoko izgubili (izkupiček Krčanov so trije porazi ob razliki v zadetkih 2:13), a zdaj vseeno verjamejo, da lahko osvojijo vsaj točko, ki bi jim v boju za obstanek, trenutno so na sedmem mestu s štirimi točkami naskoka pred devetim, pomenila ogromno.

 

Domačemu trenerju Tomažu Petroviću preglavice povzroča dejstvo, da bo moral tokrat igrati brez kar štirih nogometašev, trije med njimi so nosilci igre. Brez Dina Hotića, Damjana Vukliševića, Roberta Pušaverja in Martina Kramariča. Vsi trije so namreč člani Maribora in so v Krško zgolj posojeni. Eden izmed pogojev ob sklenitvi dogovora je bil pač ta, ki Mariborčanom zdaj pride še kako prav.

 

Tudi mariborski trener ima – ob vsem, kar se dogaja okoli moštva – kar nekaj preglavic in manjkajočih. Enajsterico bo moral sestaviti brez Marka Šulerja, Mateja Palčiča, Welleja Ndiayeja, Aleksandra Rajčevića in seveda Ibraimija. Vprašljiv je tudi nastop Željka Filipovića.

 

"Ostajamo zbrani in osredotočeni na svoje naloge. Odmisliti moramo vse preostale zadeve, ne smemo pogledovati daleč naprej ali se ozirati nazaj, ampak le k naslednji tekmi, ki je najpomembnejša. Pred nami so zahtevne naloge in ne dvomim, da jih zmoremo uspešno opraviti. Že v Krškem bomo spet v želeni podobi," pred današnjo tekmo pravi Darko Milanič, ki si želi, da bi njegova ekipa danes zvečer spet dihala za ovratnik Olimpiji in se ji približala na dve točki zaostanka.

Zavrčani na novo prvenstveno zmago čakajo tri tekme zapored. | Foto: Zavrčani na novo prvenstveno zmago čakajo tri tekme zapored.

Zavrč – Rudar Velenje (danes ob 17. uri)

Zavrč je med tednom spet premagal Maribor, tokrat v pokalu, in ima priložnost, da se prvič v zgodovini kluba uvrsti v finale pokalnega tekmovanja. V pokalu gre Zavrčanom dobro, v prvenstvu v zadnjem času ne najbolje. V zadnjih treh krogih so osvojili le dve točki, je pa res, da so se v tem času pomerili tako z Olimpijo kot tudi z Mariborom.

 

Izkupiček bodo poskušali popraviti danes, a naloga ne bo lahka. V goste prihaja Rudar, ki se je od boja za obstanek s tremi zaporednimi zmagami premaknil proti sredini lestvice.

 

Zavrčani se oklepajo podatka, da v Halozah Rudar na petih tekmah, ki jih je do zdaj odigral tam, še nikoli ni zmagal. Jesenska tekma je bila prava poslastica, v kateri so po številnih preobratih s 3:2 z golom v izdihljajih tekme zmagali Zavrčani. Lahko podobno zanimivo tekmo pričakujemo tudi danes? Z zmago bi Rudar na petem mestu ujel Zavrč.

 

Ne spreglejte