Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 8. 2015,
14.43

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Luka Koper NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije superpokal

Petek, 7. 8. 2015, 14.43

3 leta, 7 mesecev

Maribor v 33 dneh zamenjal obraz

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora bodo zvečer gostovali na koprski Bonifiki. Pred dobrim mesecem so jo zapuščali sklonjenih glav in ostali brez lovorike, zdaj pa se bodo predstavili v nekoliko drugačni podobi.

Derbi 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo potekal na Obali, kjer se bosta v soparnem večeru udarila (super)pokalni zmagovalec Luka Koper in prvak Maribor. Minil je le mesec dni, odkar so se vijoličasti nazadnje mudili v Kopru. Potegovali so se za superpokalno lovoriko, a po loteriji kazenskih strelov in sanjski predstavi Vasje Simčiča potegnil krajši konec. Tako je bilo 5. julija, ko redni del ni postregel z zadetki, po strelih z bele točke pa so Koprčani zmagali s 5:4.

Udarna enajsterica vijolic je v tem kratkem času (mesec in dva dneva) doživela ogromno sprememb. V obrambni vrsti še kar nekaj časa ne bo Aleksandra Rajčevića, ki zaradi operacije kolena letos ne bo več oblekel mariborskega dresa, v konici napada bo manjkal Luka Zahović. Mladi reprezentant bo kariero nadaljeval na Nizozemskem pri Heerenveenu, tako da se bo trener Ante Šimundža v napadu odločal med Tavaresom, Mendyjem in Bajdetom, postopno pa bo dodajal mlajše obetavne nogometaše, ki sramežljivo trkajo na vrata članske ekipe.

Šimundža opozarja na koprsko igro iz prekinitev

S tem pa seznam sprememb v mariborski postavi še zdaleč ni končan. Še vedno sta na seznamu poškodovanih Petar Stojanović in Welle Ndiaye, ki sta superpokalno tekmo začela ob prve minute, tako da se bo z vlogo desnega bočnega branilca najverjetneje ponovno pozabaval Damjan Bohar.

Med kandidati za srečanje ni več tudi Daliborja Volaša, ki se je na omenjeni superpokalni tekmi spustil v neposreden dvoboj s koprskim občinstvom in se naposlušal žvižgov ter žaljivk, podobno velja za tudi Aleša Mejača, pred leti nekdanjega člana kanarčkov, ki je bil podobno kot Volaš degradiran v B ekipo.

Novost predstavlja vrnitev Željka Filipovića. Na superpokalni tekmi ni stopil na igrišče, zvečer pa bo na mestu zadnjega zveznega igralca združil moči z Izraelcem Marwanom Kabho, ki se je slovenskemu občinstvu na uradni tekmi prvič predstavil prav v Kopru.

''Vemo, da Koper dobro izkorišča svoje prednosti iz prekinitev, išče priložnosti s hitrimi prehodi v napad iz organizirane obrambne postavitve. A tudi mi poznamo svoje kvalitete,'' pred derbijem "evropskih ranjencev" sporoča trener Ante Šimundža, ki se je po izpadu z Astano soočal s kritikami, a jih nato z zmagama proti Domžalami in Krškim hitro utišal.

Halilović: Lahko premagamo vsakogar, tudi Maribor

Kanarčki še čakajo na prvo prvenstveno zmago v tej sezoni. V Evropi so premagali Vikingur in Hajduk, a po visokem porazu v Splitu nato izpadli, v prvenstvu pa so zbrali le dve točki. Trener Rodolfo Vanoli ima nekaj težav s sestavo moštva. Zaradi kazni bo v zadnji obrambni vrsti pogrešal Denisa Šmeta, ki mora zaradi rdečega kartona proti Celjanom počivali kar na treh tekmah. Ne bo tudi Mitje Lotriča.

''Če bomo odigrali zbrano, brez napak in tako, kot se dogovorimo v slačilnici, lahko premagamo vsakogar, tudi Maribor. To smo navsezadnje dokazali tudi v superpokalu,'' noče ovinkariti Denis Halilović.

Obrambni steber, ki se na velikih tekmah na Bonifiki rad vpiše med strelce (v zadnjem času na finalu pokala in dvoboju s Hajdukom, op. p.), je tako kot soigralci prepričan, da si Koper na lestvici zasluži višje. Če bo želel poskočiti po lestvici, bo moral začeti zmagovati. Zato bo srečanje proti Mariboru zelo zahtevno, saj so branilci naslova padli v zmagoviti niz, vodilnega mesta pa nočejo zlepa prepustiti zasledovalcem.

Dvoboj se bo začel ob 20.15.

Ne spreglejte