Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Domžale NK Celje NK Rudar NK Gorica NK Triglav NK Zavrč NK Krka

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Maribor spet razočaral, Olimpija zmagala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Maribor Anteja Čačića je razočaral tudi proti velenjskemu Rudarju. Olimpija je doma premagala Koper in še drugič zapored zmagala. Domžale so visoko zmagale v Kranju. Zavrč je izgubil v Celju.

Še drugo zaporedno in tretjo zaporedno zmago, če upoštevamo tudi pokalno gostovanje na Ptuju, je na klopi Domžal zabeležil debitant med trenerji Luka Elsner. Ob tem je njegova ekipa zabila enajst golov, prejela pa niti enega. Zdi se, da je roka legende dvakratnega slovenskega prvaka že vidna in bodo Domžale konkurenčne tudi v boju za vrh. Povsem drugače lahko trdimo za Triglav pod vodstvom Dušana Kosiča. Kranjčani so v enajstih tekmah izgubili že kar devetkrat in imajo vsega štiri točke. Trenutno so glavni kandidat za izpad.

Zavrč je v minulem krogu sploh prvič na kolena spravil prvake iz Maribora, zato si je od gostovanja v Celju prav gotovo obetal več, a ostal praznih rok. Toda Celjani so zabeležili še tretjo zaporedno domačo zmago in osvojili tri točke.

Po treh zaporednih porazih je Olimpija še drugič zapored zmagala. V Stožicah je gostila Koprčane, ki so za Ljubljančane vselej neugoden nasprotnik, in jih premagala po zaslugi gola z enajstih metrov, ki ga je dosegel Nik Omladič.

Po neuspešnem minulem tednu, porazih proti ruskemu Rubinu Kazanu pred domačimi navijači in prvenstvenem porazu proti Zavrču, ki je bil sploh prvi slovenskega prvaka v tej sezoni, je postalo jasno, da se je trenerju Mariborčanov Anteju Čačiću močno zamajal trenerski stolček. Do tekme proti Rudarju je nekako še zadržal službo, zdaj je morda ne bo več. Vijoličasti so pred domačimi navijači prišli le do remija in jasno je, da v garderobi marsikaj ni tako, kot bi morali biti. Bo tekma proti Velenjčanom usodna za hrvaškega trenerja, ki bo v nedeljo praznoval 60. rojstni dan. Vprašanje je le, ali ga bo dočakal kot trener najbolj uspešnega slovenskega kluba.

Lepo presenečenje je v Novi Gorici pripravila do tega kroga zadnjeuvrščena Krka, ki je pri visokoleteči Gorici zaostajala z 0:1, pa potem zabila dva gola in prišla do polnega izkupička. Aleksander Bracović, ki je med tednom na klopi Novomeščanov nasledil Borivoja Lučića, je svojo zgodbo torej začel na sanjski način.

Ne spreglejte