Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 9. 2016,
22.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Sunny Omoregie NK Radomlje Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 10. 9. 2016, 22.57

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Radomlje

Vijolice nadigrale drugoligaškega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Darko Milanič, Zlatko Zahović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Maribora so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 4:0 (2:0) in se na lestvici povzpeli na tretje mesto.

Mariborčani so po visoki zmagi v Celju tokrat znova izdatno napolnili mrežo tekmeca. Štajerci, ki so več kot en polčas igrali z igralcem več, so prišli do četrte zmage in se točkovno izenačili z Domžalami tik pod vrhom lestvice. Na drugi strani Radomljani, ki so bili tudi ob enakem številu igralcev v podrejenem položaju, na zadnjem mestu še čakajo prvo zmago v tej sezoni.

Prevlada Maribora v prvem polčasu

Prvi zadetek na srečanju je dosegel Milivoje Novaković. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Prvi zadetek na srečanju je dosegel Milivoje Novaković. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V prvem polčasu so gledalci videli prevlado domačih, ki pa dolgo niso unovčili te dominantnosti. Eden glavnih krivcev za to je bil gostujoči vratar Aljaž Ivačič, ki je kar nekajkrat izvrstno posredoval. V 19. minuti je odbil žogo čez gol po strelu Aleksa Pihlerja od daleč. V 25. minuti je žoga zadela Milivoja Novakovića in se odbila proti vratom, radomeljski vratar pa je mrežo ohranil nedotaknjeno.

Tako je bilo tudi v 33. minuti, ko je ustavil strel Dareta Vršiča z glavo, in malce pozneje ko je obranil še strel Sunnyja Omoregieja. V 26. minuti mu je malce pomagala prečka, ki jo je zadel Marwan Kabha s strelom z glavo, v 43. minuti pa je Sunny prišel v kazenski prostor a žogo poslal mimo vrat. V 40. minuti pa je Ivačič vseeno klonil, po prostem strelu Kabhe se je žoga v kazenskem prostoru odbila točno k Novakoviću, ki jo je s strelom iz prve poslal v mrežo.

Takrat so imeli Radomljani že igralca manj, saj je bil zaradi nevarnega starta izključen Marko Nunić. Štajerci so številčno premoč kronali še enkrat - tik pred iztekom polčasa, ko je Sunny s strelom z glavo unovčil podajo Erika Janže.

Vijolice podvojile prednost

Sunny Omoregie je na lestvici najboljših strelcev ujel Sandija Arčona. | Foto: Vid Ponikvar Sunny Omoregie je na lestvici najboljših strelcev ujel Sandija Arčona. Foto: Vid Ponikvar V 51. minuti so domači dokončno odločili zmagovalca, saj je Marko Šuler po kotu z glavo zadel že za 3:0. Šest minut pozneje je bilo že 4:0, ko je po podaji Vršiča iz bližine znova zadel Sunny. S petim zadetkom se je na vrhu lestvice strelcev izenačil s Sandijem Arčonom iz Gorice. Ivačič je pred tem žogo odbil po strelu Kabhe.

Blizu novega zadetka so bili Mariborčani še v 73. minuti, ko je Vršič z lepim strelom z 20 metrov stresel prečko, in v 74., ko je Sunny s strelom iz bližine iz bližine zadel vratnico. V 87. minuti je bil znova na mestu Ivačič po strelu Sintayehuja Sallalicha, še eno lepo priložnost pa je malce zatem zapravil še Sunny, ki je zgrešil iz kazenskega prostora.

Maribor bo v 9. krogu prihodnjo soboto gostoval v Krškem, Radomljani pa bodo gostili Rudar.

Maribor : Radomlje 4:0 (2:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2000, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Bezjak (Gorišnica).

Strelci: 1:0 Novaković (40.), 2:0 Sunny (45.), 3:0 Šuler (51.), 4:0 Sunny (57.).

Maribor: Handanović, Šme, Šuler, Defendi, Janža, Kabha, Pihler (od 58. Bohar), Sallalich, Vršič (od 83. Tavares), Sunny Omoregie, Novaković (od 67. Zahović).
Radomlje: Ivačič, Stoiljković, Jazbec, Karamatić, Anđelković, Barukčič, Balić (od 46. Vidmar), Cerar (od 62. Šipek), Nunić, Gajič (od 65. Kovjenić), Jugovar.

Rumeni karton: Jugovar.
Rdeči karton: Nunić (39.).
Ne spreglejte