Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 5. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije naj gol Zlatko Zahović Valon Ahmedi Darko Milanič Marcos Tavares infografika

Sreda, 10. 5. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Lov na nov rekord 1. SNL

Maribor želi povsem ponižati zasledovalce

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Maribor Gorica Slavje | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Maribora kljub že zagotovljenemu naslovu slovenskega prvaka v zadnjih krogih ne nameravajo varčevati z močmi. Kapetan Marcos Tavares je razkril željo, da bi si priigral rekordno prednost pred najbližjimi zasledovalci, trener Darko Milanič pa je napovedal, kdo bo dočakal priložnost v vijoličastem dresu.

Do konca sezone, ki je mesto ob Dravi po enoletnem premoru odela v šampionske barve, so še štirje krogi. "V vseh štirih želimo zmagati. Zmagovalna miselnost ostaja prisotna,'' športni direktor Maribora Zlatko Zahović sporoča, da ne bodo popuščali niti za milimeter.

Tavares bi rad še en rekord

Lahko izbranci Darka Milaniča popravijo pet let star rekord? | Foto: Grega Valančič/Sportida Lahko izbranci Darka Milaniča popravijo pet let star rekord? Foto: Grega Valančič/Sportida O tem je med slavjem v Ljudskem vrtu, ki se je po tekmi z Gorico (2:2) z igrišča preselilo v slačilnico, razmišljal tudi kapetan vijolic Marcos Tavares. Strelski rekorder Maribora je presrečen, ker bo 27. maja na južni ploščadi pred tisoči navijačev dvignil v zrak novo "kanto". Že sedmo, odkar stanuje na Štajerskem.

Sezono želi končati mogočno, zato je javnosti zaupal dodatno motivacijo, ki bo Mariborčanom pomagala, da do konca sezone osvojijo čim več točk.

"Radi bi popravili rekord in si zagotovili največjo prednost pred drugouvrščeno ekipo v zgodovini 1. SNL," je v mikrofon nacionalne televizije izstrelil nasmejani Brazilec s slovenskim potnim listom in dodal, da se Mariborčani vedno lotevajo velikih ciljev.

Točkovna razlika infografika | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

Za takšen podvig bi morale vijolice v zadnjih štirih krogih zbrati vsaj pet točk več od Domžalčanov, ki jim kot najbližji zasledovalci gledajo v hrbet z zaostankom 15 točk. S tem bi Mariborčani vsaj ponovili rekordni izkupiček izpred petih let, ko je med prvakom in podprvakom zazijala ogromna praznina, široka kar 20 točk.

Milanič dolgo čakal Albanca

Milivoje Novaković je v soboto izkoristil podajo Valona Ahmedija in postavil končni rezultat 2:2. | Foto: Grega Valančič/Sportida Milivoje Novaković je v soboto izkoristil podajo Valona Ahmedija in postavil končni rezultat 2:2. Foto: Grega Valančič/Sportida Trener Darko Milanič je po remiju z vrtnicami priznal, da bodo v zadnjih štirih krogih dobili priložnost tudi nekateri kandidati, ki bi si to morda zaslužili že prej, a so bili zaradi ostre konkurence na njihovih igralnih mestih obsojeni na klop. Izpostavil je zlasti Valona Ahmedija in Gregorja Bajdeta, nekdanja soigralca v celjskem klubu.

"Na Ahmedija sem čakal zelo dolgo. Je velik talent, a ga zaradi poškodb nisem nikoli vodil na treningih več kot 14 dni zapored. Odlično je odigral," je pohvalil njegovo igro v drugem polčasu na tekmi z Gorico. Albanski zvezni igralec, ki se je pred 22 leti rodil v Ohridu v Makedoniji, v 1. SNL pa najboljše predstave podaril celjskemu klubu, je v igro vstopil v 46. minuti in prispeval podajo za izenačujoči zadetek Milivoja Novakovića.

Med kandidati za nastop v zadnjih krogih v tej sezoni ne bo obetavnih mladincev, ki se bodo osredotočili na tekmovanje v svoji starostni kategoriji. V prvenstvu mladincev se potegujejo za naslov. "Ne bo nobenega eksperimentiranja. Želel bi si videti štiri podobne tekme, da bi igrali tako, kot smo igrali v drugem polčasu proti Gorici, ko smo bili razigrani," si je zaželel.

Po petih tednih priprav bo šlo zares v Evropi

Po koncu sezone njegove izbrance – za zdaj še ne ve natanko, kdo vse bo ostal zvest vijolicam, kdo pa bo zapustil Ljudski vrt – čaka kratek dopust. Evropska sezona, znova bo dišalo po ligi prvakov, se bo začela že v drugem tednu julija. Priprave slovenskih prvakov na novo sezono se bodo začele pet tednov prej (8. junija), zato Milanič ničesar noče prepustiti naključju.

Navijači Maribora bodo "kanti" v rokah kapetana Tavaresa in njegovih soigralcev zaploskali 27. maja, ko bodo vijolice odigrali tekmo zadnjega kroga proti Krškemu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Navijači Maribora bodo "kanti" v rokah kapetana Tavaresa in njegovih soigralcev zaploskali 27. maja, ko bodo vijolice odigrali tekmo zadnjega kroga proti Krškemu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Starejše igralce, v moštvu Maribora jih ne manjka, čaka malce daljši odmor, ki ga bodo potrebovali za regeneracijo. Potem pa sledi sezona 2017/18 in novi cilji. V Sloveniji bodo povezani z dvojno krono, v Evropi pa, tako je napovedal kapetan Tavares, najmanj z igranjem v skupinskem delu evropske lige. Lani se Mariboru ni izšlo v odločilnem krogu kvalifikacijah, ko so ostali za las prekratki proti Qabali.

Najlepši zadetki 32. kroga: 

Ne spreglejte