Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
9. 5. 2017,
10.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

3

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Torek, 9. 5. 2017, 10.50

6 let, 7 mesecev

Zbiratelj lovorik zaokrožil desetletje v NK Maribor

Zlatko Zahović: Naslov se je vrnil domov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

3

Zlatko Zahović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po novem naslovu državnih prvakov nogometašev Maribora se je javil tudi idejni vodja zgodbe, ki jo v Ljudskem vrtu pišejo v zadnjih letih, Zlatko Zahović. Športni direktor je zadovoljno ugotovil, da se je najpomembnejša slovenska nogometna lovorika vrnila tja, kamor spada.

"Čestitam igralcem, strokovnemu vodstvu in seveda našim navijačem, tistim najpomembnejšim, zaradi katerih igramo in delamo. Klub brez navijačev ne bi bil enak. Po razpletu lahko samo rečemo, da je lovorika doma. Mladinska 29 (naslov NK Maribor, op. p.) je edini pravi naslov za to trofejo. Številke so dovolj zgovorne, Maribor ima 14 od 26 naslovov prvaka, na kar smo ponosni, zato lahko govorimo o prevladi Maribora ne samo v tej sezoni, ampak v celotni zgodovini slovenske lige," je za klubsko spletno stran nkmaribor.com, ta je že več kot eno leto edini kanal, prek katerega se obrača javnosti, povedal Zlatko Zahović. Ta se je po letu dni, v katerem je bila prvak Olimpija, spet vrnil na slovenski nogometni vrh.

Spomnil se je tudi na tragični avgust

Z Darkom Milaničem spet na vrhu. | Foto: Vid Ponikvar Z Darkom Milaničem spet na vrhu. Foto: Vid Ponikvar "Šli smo skozi težko obdobje. Nikakor ne smemo pozabiti, da smo vmes morali prestati tudi največjo tragedijo v zgodovini kluba. Ta lovorika je tudi za naša nesrečna fanta, Damjana in Zorana. Ob tem pa smo pokazali več stvari, ki delajo klub velikega. Ko ti določene zadeve ne stečejo, kot bi želel, je zelo pomemben odziv, in mi smo verjeli v tisto, kar delamo. Nismo dovolili, da se v pisarne naseli dvom o naši strokovnosti, pripadnosti, vsemu, kar dela klub velikega. Pokazali smo, da smo čvrst kolektiv, ki ve, kaj dela. Ta sistem, ki ga imamo, kar je v klubih najtežje vzpostaviti, tudi uresničujemo," se je športni direktor ob velikem uspehu spomnil tudi na tragedijo iz lanskega avgusta, prometno nesrečo, v kateri sta življenji izgubila mlada nogometaša Maribora, člana njegove B-ekipe, Damjan Marjanović in Zoran Beljak.

Nikoli jim ni dovolj

Do konca sezone Mariborčane čakajo še štiri tekme. Sledi krajši premor in začetek priprav na novo sezono, v kateri bodo spet napadali uvrstitev v ligo prvakov.

"Sledimo navijaškemu sloganu Nikol' nam ni dovolj. Že gledamo naprej in se pripravljamo na naslednje izzive, medtem pa so pred nami še zadnje štiri ligaške tekme in na vseh štirih želimo zmagati. Ta zmagovalna miselnost ostaja prisotna, potem pa se začenja tisto, česar se vedno posebej veselimo. Evropske tekme, ki dajejo klubu drugačno dimenzijo in dodatno potrditev dela. Prepričan sem, da bo ekipa dobro pripravljena na kvalifikacijske dvoboje. Imamo dovolj izkušenj na vseh področjih. Maribor je v evropskih razmerah vedno finančni avtsajder, a z našim sistemom, enotnostjo v klubu in podporo navijačev smo zelo neugoden nasprotnik za vsakogar," je povedal Zahović, ki bo avgusta letos obeležil deseto obletnico delovanja v mariborskem klubu.

Vse lovorike Zlatka Zahovića v NK Maribor:

Državni prvak: 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017
Pokalni prvak: 2010, 2012, 2013, 2016
Superpokal: 2009, 2012, 2013, 2014

Česa so Mariborčani sposobni v Evropi v prihodnji sezoni? | Foto: Grega Valančič/Sportida Česa so Mariborčani sposobni v Evropi v prihodnji sezoni? Foto: Grega Valančič/Sportida

Za Maribor veljajo drugačna merila

"Naredili bomo vse, da potrdimo dozdajšnje dosežke. Ugled se gradi dalj časa. Ugled NK Maribor je nastal že v prejšnjih obdobjih. Mi smo Maribor, imamo privilegij uspešnega nastopanja na mednarodnem prizorišču in v tem duhu želimo nadaljevati. Zavedamo se, da smo si s prejšnjimi dosežki sami dvignili lestvico pričakovanj in posledično imamo večji pritisk. Predvsem pa za nas veljajo drugačna merila. Če Maribor izpade v zadnjem kolu kvalifikacij, je to označeno kot neuspeh, kar za preostale ne velja. Ne pozabimo, da je od drugih slovenskih klubov takšen dosežek uspel le še Muri. Pa še to v Ljudskem vrtu," je novo evropsko sezono napovedal nekoč sijajni nogometaš, ki se je zelo izkazal tudi v funkcionarskih vodah.

Odkar je prišel v Maribor, je ta nabral kar 15 lovorik. Ob tem je dvakrat igral v skupinskem delu lige Europa in se v tem tekmovanju enkrat uvrstil celo v izločilne dele, enkrat se je prebil tudi v ligo prvakov.

Najlepši zadetki 32. kroga:

Ne spreglejte