Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 11. 2014,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Krka Chelsea Aleksander Rajčević Agim Ibraimi Mitja Viler Željko Filipović Aleš Mertelj Zlatko Zahović Marcos Tavares Ante Šimundža

Petek, 7. 11. 2014, 9.16

8 let

Maribor nima namišljenega kapetana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so po zgodovinskem remiju z močnim Chelseajem začutili, da bi bila lahko to prelomnica. V domačem prvenstvu želijo čim prej ujeti Domžale, namišljenega kapetana ne poznajo.

Mariborčani po veliki točki proti londonskemu velikanu niso skrivali zadovoljstva, a so se takoj, ko je beseda nanesla na velik zaostanek v domačem prvenstvu za vodilnimi Domžalami, resno zazrli v prihodnost in v en glas poudarjali, kako bo treba nekaj spremeniti na tekmah, ki na slovenskih zelenicah prinašajo prvenstvene točke. "To mentaliteto iz Evrope moramo zdaj prenesti v našo ligo in znižati zaostanek. V nedeljo moramo premagati Krko," razmišlja Aleksander Rajčević.

Na dvoboju proti Chelseaju je v ožjem obrambnem delu nekoliko presenetljivo zaigral skupaj z Brazilcem Arghusom, ne pa Markom Šulerjem. "Tako se je trener odločil pred tekmo. Mi smo bili na to pripravljeni. Vsi v ekipi smo pripravljeni vstopiti v igro, dobro se je izšlo," je pojasnil Primorec, ki se je le nasmehnil, ko smo mu omenili možnost, o kateri se je veliko govorilo pred tedni, češ da bi lahko Korošec kot namišljeni kapetan stopil na žulj mariborskemu vodstvu, to pa bi mu nato vrnilo s podobnimi ukrepi.

Namišljeni kapetan zaradi slabših rezultatov?

"Ne, ne. V to ne verjamem, niti ne poznam nobenega namišljenega kapetana. To je bila verjetno le neka tema, ki je mogoče prišla na plan zaradi slabših rezultatov. Drugače pa vemo, kdo je naš kapetan. To je Tavares, ki ima poleg Zlatka (športnega direktorja Zahovića, op. p) in trenerja glavno besedo," je svoj pogled na skrivnostno temo pristavil branilec, ki se je še enkrat skupaj z Arghusom v Ljudskem vrtu veselil evropske točke. Tako je bilo že proti Sportingu, takrat je Šuler manjkal zaradi poškodbe. "Upam, da bo na zadnji tekmi s Schalkejem drugače in da bomo takrat zmagali," se je smejalo Rajčeviću, ki se zaveda, da bi zmaga nad nemškim predstavnikom morda lahko pomenila celo nadaljevanje evropskih nastopov v spomladanskem delu. To bi bil res imeniten uspeh

Filipović: Bili smo v krču, zdaj smo si vrnili energijo

Zdaj Maribor čaka nedeljski dvoboj s Krko v Novem mestu. "Ta točka s Chelseajem bo prelomnica. Bili smo v nekem krču, izgubili smo energijo, zdaj pa smo si jo vrnili. Navijači so nam pomagali, da smo jo dobili nazaj. Srčno upam, da gre naša krivulja navzgor," je bil ponosen na soigralce in navijače Željko Filipović, ki želi zdaj ujeti Domžale in si zagotoviti boljše izhodišče za naskakovanje državnega naslova.

"Vse točke v ligi prvakov bi dal za naslov državnega prvaka. Res. Brez tega lahko pozabimo na ligo prvakov v prihodnji sezoni, zato moramo miselnost z evropskih tekem hitro prenesti na domače tekme. Kakšen Sporting ali Schalke ... Zdaj je v naših mislih le Krka," je poudaril Agim Ibraimi, strelec prekrasnega zadetka in eden izmed vijoličastih junakov, ki so pomagali do odmevnega uspeha proti evropskemu velikanu in prvemu favoritu skupine G lige prvakov.

Viler: Lažje je trenirati, če razmišljaš o Evropi

"Chelsea smo praktično prisilili, da nastopa z najbolj ofenzivno ekipo, ki smo se ji dobro upirali. To je velika stvar, ta rezultat bo odmeval. Želimo si, da bi bili do zadnje tekme v igri za napredovanje," je o zlati točki dodal Aleš Mertelj, o tem, da je dobro prezimiti v Evropi, pa ima zanimive razloge znani odkritosrčnež in šaljivec Mitja Viler: "Pozimi se je dobro v težkih razmerah pripravljati na Evropo in je veliko lažje trenirati, če razmišljaš o Evropi," je dejal Koprčan in priznal, da je k boljši igri proti Chelseaju pomagalo ogromno sestankov, na katerih so si igralci neposredno povedali veliko stvari.

Takrat je imel glavno besedo prvi kapetan Marcos Magno Morales Tavares, zgodba o namišljenem kapetanu pa se je tako hitro, kot jo je v orbito poslal športni direktor Zlatko Zahović, nato še poslovila. Po velikem uspehu, ki je v slačilnico Maribora naselil mir in ponos, niti ni več potrebna. A le, če se bo zdaj ujel zmagoviti ritem tudi v domačem prvenstvu. Igralci so prepričani, da bo temu res tako.

Ne spreglejte