Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 11. 2012,
23.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Jermain Defoe Tottenham

Četrtek, 8. 11. 2012, 23.10

7 let, 12 mesecev

Maribor iz Londona brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so v četrtem krogu evropske lige izgubili proti Tottenhamu z 1:3 (1:1). Mariborčani bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali 22. novembra proti Panathinaikosu.

Mariborski nogometaši so v britansko prestolnico potovali s točko prednosti pred slovitim Tottenhamom. Po dobrih igrah v evropski ligi so si tudi pred več deset tisoč navijači londonske ekipe ter tudi zelo spodobno 800-glavo navijaško mariborsko zasedbo obetali ugoden razplet.

A kakovost ekip oziroma posameznikov je tokrat vendarle prišla do izraza. Angleški prvoligaš je s praktično vsemi razpoložljivimi silami prehitel Štajerce, bil celo tekmo boljši tekmec, kljub temu pa izbranci Darka Milaniča še zdaleč niso pustili tako slabega vtisa, da bi bili vijolični navijači pred zadnjima obračunoma s Panathinaikosom v gosteh in z Laziem doma brez upanja.

Prvi polčas je minil v terenski premoči Londončanov, ki so imeli kar nekaj priložnosti, zaigrali so tudi z bolj ali manj najmočnejšo postavo. Povedli so v 22. minuti, ko je Jermain Defoe zadel po podaji z leve strani. Tottenham je imel večino prvega polčasa igro pod svojim nadzorom, si priigral nekaj obetavnih akcij, a kljub zvenečim imenom v ofenzivnem delu ekipe jim ni uspelo ugnati Jasmina Handanovića. Zato pa je v 40. minuti na noge skočilo približno 800 mariborskih navijačev na londonskem stadionu in več tisoč njih pred televizijskimi zasloni, potem ko je Robert Berić unovčil napako Huga Llorisa in Kyla Naughtona.

V drugem polčasu se je nadaljeval scenarij iz prvega dela. "Lilywhites" so bili boljši, že štiri minute po začetku drugega polčasa so povedli z 2:1, ko je pod Andrejem Villas-Boasem prerojeni napadalec Defoe po podaji Thomasa Carrolla še drugič ukanil Jasmina Handanovića. Klasična igra Tottenhama, ki je najmočnejša po krilih, kjer sta hitra Aaron Lennon in Gareth Bale, je znova obrodila sadove v 77. minuti, ko je Bale podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je iznajdljivi Defoe še tretjič ugnal slovenskega rezervnega reprezentančnega vratarja. Prednost dveh zadetkov pa je bila dovolj visoka, da so Angleži brez večjih težav prišli do svoje prve zmage v tej sezoni evropske lige.

Ne spreglejte