Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
5. 1. 2018,
14.30

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije zimski prestopni rok NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Petek, 5. 1. 2018, 14.30

6 let, 3 mesece

Priprave dveh najboljših slovenskih klubov

Ni več neznank, Maribor in Olimpija razkrila karte

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

NK Maribor Jasmin Handanović Dare Vršič Aleš Mertelj | Foto Gregor Krajnčič / Sportida

Foto: Gregor Krajnčič / Sportida

Najboljša slovenska nogometna kluba bosta v pripravah na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije ubrala podobno pot. Najprej se bosta pripravljala v domovini, nato pa se bosta odpravila v Turčijo, kjer ne bo manjkalo atraktivnih tekmecev. Baterije bosta polnila tudi v termah. Vijolice v Moravskih Toplicah, zmaji v Čatežu.

V jesenskem delu sta bila na sončni strani Alp najbolj prepričljiva Maribor in Olimpija. Pred tekmeci sta si priigrala veliko prednost in poskrbela za napovedi, kako se bo o novem državnem naslovu odločalo zgolj v dveh največjih slovenskih mestih. Vijolice so si kljub naporni jeseni, v kateri so ponosno branile slovenske barve v ligi prvakov, priigrale tri točke prednosti, zmajem pa je lahko v tolažbo podatek, da so se prek največjih tekmecev uvrstili v polfinale pokala Slovenije, kjer kotirajo kot prvi favoriti za osvojitev lovorike.

V Turčiji proti Mihi Mevlji

Darko Milanič bo spremljal izbrance na 11 pripravljalnih tekmah. Lani niso Mariborčani v Turčiji zmagali niti enkrat, nato pa se v prvenstvu sprehodili do državnega naslova. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Darko Milanič bo spremljal izbrance na 11 pripravljalnih tekmah. Lani niso Mariborčani v Turčiji zmagali niti enkrat, nato pa se v prvenstvu sprehodili do državnega naslova. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kako se bosta večna slovenska tekmeca pripravljala na spomladanski del, ki se bo predvidoma začel 24. februarja? Izbranci Darka Milaniča, ki so v zimskem prestopnem roku že ostali brez obrambnega stebra Jean-Clauda Billonga (Benevento, Italija), tega je zamenjal malijski prišlek iz Islandije Kassim Doumbia, se bodo, to je postala že tradicija, prvič v novem letu zbrali na klubski večerji. V torek, 9. januarja bodo premlevali spomine na kratke, a zaslužene božično-novoletne počitnice, v katerih so si vsaj malce odpočili po zgoščenem jesenskem urniku.

Desetega januarja bodo opravili prvi trening, nato pa se pet dni pozneje odpravili na pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah. Tam se bodo pripravljali pet dni, odigrali prijateljski tekmi z madžarskim klubom ZTE in lendavsko Nafto, konec meseca pa se bodo odpravili v Turčijo. V Belek bodo pripotovali 29. januarja, le dan po velikem jubileju prvega vratarja Jasmina Handanovića, ki bo – podobno kot legendarni Italijan Gianluigi Buffon – 28. januarja dopolnil 40 let.

V Turčiji se bodo pomerili pomerili s tekmeci iz Srbije, Češke, Moldavije, Ukrajine in Rusije. Največji spektakel bo predstavljal prav zadnja tekma, ko se bodo 10. februarja udarili z ruskim jesenskim podprvakom Zenitom, za katerega igra tudi slovenski reprezentančni branilec Miha Mevlja. Vijolična odprava se bo dan po tekmi z bogatim ruskim klubom vrnila v Slovenijo, kjer se bo 17. februarja v štajerskem prijateljskem obračunu pomerila s Celjem.

Seznam pripravljalnih tekem NK Maribor:

17.1. ZTE (Madžarska)
20.1. Nafta Lendava
24.1. Haladas (Madžarska)
27.1. SC Weiz (Avstrija)
30.1. Vojvodina Novi Sad (Srbija)
2.2. Sigma Olomouc (Češka)
5.2. Šerif Tiraspol (Moldavija)
8.2. Oleksandriya (Ukrajina)
10.2. Zenit St. Peterburg (Rusija)
17.2. Celje
20.2. SV Allerheiligen (Avstrija)

Tudi Olimpijo čaka dvoboj z Vojvodino

Ljubljančani se bodo spomladi za razliko od Mariborčanov potegovali tudi za pokalno lovoriko. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ljubljančani se bodo spomladi za razliko od Mariborčanov potegovali tudi za pokalno lovoriko. Foto: Urban Urbanc/Sportida Ljubljančani, katerih dinamika poslovanja v zimskem prestopnem roku bo v mnogočem odvisna od volje predsednika Milana Mandarića, bodo priprave začeli z individualnimi testiranji na fakulteti za šport. Začeli jih bodo v sredo, 10. januarja, pet dni pozneje pa bo trener Igor Bišćan jesenske podprvake prvič vodil na treningu.

Olimpija bo dva tedna trenirala v Sloveniji, nato pa se bo podobno kot Maribor odpravila v turški Belek. Tam bo odigrala štiri pripravljalne tekme. Ne bo se pomerila s Štajerci, je pa na seznamu tekmecev tudi novosadska Vojvodina, s katero se bodo na turških tleh pomerile tudi vijolice.

Zmaji se bodo pomerili tudi z ruskim Rostovom, za katero nastopata slovenska legionarja Žan Majer in Matija Boben, bolgarskim Etarjem in beloruskim Dinamom iz Minska. Po vrnitvi v Slovenijo se bo Bišćanova četa preselila v Čatež, kjer bo nadaljevala priprave, zadnjo pripravljalno tekmo pa bo, to bo odvisno tudi od vremenskih razmer, odigrana v Ljubljani.

Ne spreglejte