Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2012,
10.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Mura

Četrtek, 21. 6. 2012, 10.49

8 let

Maribor dobil še četrto zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvoligaški nogometni klubi se pripravljajo za novo sezono. Žreb 1. SNL bo prihodnji torek, Maribor pa je že našel zmagovalni ritem. V četrtek je v Ljudskem vrtu padel še Inter Baku. Kaj pa ostali?

'Vijolice'' nadaljuje z zmagovalnim nizom v pripravljalnem obdobju. V četrtek so se prvič predstavile še v Ljudskem vrtu in z 1:0 odpravile tekmece iz Azerbajdžana. Edini zadetek na tekmi je v 53. minuti dosegel Rajko Rep. Kapetan mlade izbrane vrste je večji del minule sezone kot posojen nogometaš Maribora prebil v Murski Soboti, v tej pa si bo prizadeval pridobiti večje zaupanje Darka Milaniča. Na četrtkovi tekmi zaradi lažjih poškodb nista nastopila Agim Ibraimi in Martin Milec. Mariborčani so tokrat za spremembo zmagali z manjšim rezultatom. Pred tem so ugnale Sarajevo s 6:3, med strelce pa se je vpisalo šest različnih strelcev. Festival mariborskih zadetkov je v 14. minuti odprl Etien Velikonja, osem minut pred koncem srečanja v Rogozi (spremljalo ga je 400 gledalcev) pa je končni rezultat postavil Ibraimi. Vmes so mrežo prvoligaškega kluba iz BiH, ki domuje na štadionu Koševo, zatresli še Črnic, Tavares, Berić in Kek. Na začetku mariborskih priprav so morale Jesenice po žogo v mrežo štirikrat, trboveljski Rudar pa petkrat.

''Vijolice'' so sarajevsko mrežo zatresle šestkrat, med strelce pa se je vpisalo šest različnih strelcev. Festival mariborskih zadetkov je v 14. minuti odprl Etien Velikonja, osem minut pred koncem srečanja v Rogozi (spremljalo ga je 400 gledalcev) pa je končnih 6:3 postavil Agim Ibraimi. Vmes so mrežo prvoligaškega kluba iz BiH, ki domuje na štadionu Koševo, zatresli še Črnic, Tavares, Berić in Kek. To je bila že tretja pripravljalna tekma Milaničeve čete, ki stopnjuje učinkovitost v napadu. Jesenice so morale po žogo v mrežo štirikrat, trboveljski Rudar pa petkrat. Mar to pomeni, da bodo drevi (ob 19. uri se v Ljudskem vrtu pomerita Maribor in hrvaški prvoligaš Inter Zaprešić) Mariborčani dosegli kar sedem zadetkov? Trener Milanič ne bo mogel računati na Martina Mileca, ki je obnovil poškodbo.

Olimpija se je po remiju z ukrajinsko Zoryo (1:1) v Slovenski Bistrici ponovno pomerila s tekmecem, ki prihaja s področja nekdanje Sovjetske zveze. V Šentjurju je priznala premoč gruzijskemu podprvaku Metalurgu. Dvoboj je odločil zadetek ''gostov'' v 10. minuti. Andraž Šporar še ni debitiral za ''zmaje'', nared nista tudi Matic Fink in William Franklin Vicente, zaradi lažjih poškodb sta manjkala Nik Omladič in Damjan Trifković, Boban Jović pa je zbolel. Prijateljski dvoboj z dunajsko Austrio, novim klubom Dareta Vršiča, napovedanim za 23. junija, je odpadel. Razlog tiči zaradi težav z organizacijo tekme, saj Avstrijci (dvoboj bi potekal v Vrbi na Koroškem) niso pripravljeni prevzeti stroškov varovanja, ki je povezano s prihodom večje skupine navijačev Olimpije. Prihodnji tedne bo v Stožicah gostovala beograjska Crvena zvezda s trenerjem Robertom Prosinečkim, ki je v začetku tretjega tisočletja nosil tudi ''zeleno-beli'' dres.

Nogometaši Mure 05 so v Bad Radkersburgu izgubili z ukrajinskim prvoligašem Tavriya Simferopol. ''Gostje'' so premoč pokazali že v prvem polčasu, ki se je končal z rezultatom 3:1, na koncu pa je v mreži Prekmurcev odjeknila ukrajinska petarda (1:5). Častni zadetek za ''črno-bele'' je dosegel Ante Šimundža. Mura 05 se bo konec tedna udeležila mednarodnega turnirja v Odrancih. V soboto jo čaka obračun s slovenskim prvakom Mariborom, dan kasneje pa Baku iz Azerbajdžana.

Koprčani so na pomožnem igrišču Bonifike premagali ''sosede'' iz Ankarana. Najbolj se je izkazal mladi Žiga Smrtnik, ki se je med strelce vpisal trikrat, preostale zadetke pa so dosegli mladi reprezentant Mitja Lotrič (v prihodnjih dneh naj bi sklenil pogodbo s Koprčani in s tem tudi uradno končal obdobje pri Muri 05), srbski napadalec Milan Bubalo in kapetan Ivica Guberac. To je bila druga pripravljalna tekma ''kanarčkov''. Na uvodni so z 2:0 odpravili Dekane, v polno pa je zadel tudi novinec Luka Majcen, ki je v minuli sezoni v dresu velenjskega Rudarja v 1. SNL dosegel deset zadetkov. Poleg Bubala, Majcna in najverjetneje Lotriča je v Koper prišel tudi nogometaš iz BiH Miroslav Čovilo, ki je nazadnje igral za Hajduk Kulo.

Domžalčani so v Športnem parku premagali zagrebško Lokomotivo. Izid prvega polčasa je v 20. minuti s pravim evrogolom postavil Liridon Osmanaj. V drugem polčasu so gostje ob pomoči Darka Topića, ki je žogo preusmeril v lastno mrežo, hitro izenačili. Končni izid pa je v 74. minuti postavil Uroš Korun, ki je bil uspešen z bele točke. Domžalčani so v pripravljalno sezono vstopili s prepričljivo zmago nad Kamnikom (7:0).

''Knapi'' so v avstrijskem Wildonu priznali premoč ukrajinskemu tekmecu, Metalurgu iz Donjecka. Strelec častnega zadetka za Velenjčane je bil v drugem polčasu Jaka Bizjak. Trener Milan Djuričić je imel na delu vse igralce na preizkušnji, Velenjčanom pa se je uradno pridružil 26-letni Dragoslav Stakić, donedavni branilec banjaluškega Borca (BiH). Rudar je v pripravljalno obdobje vstopil z zmago nad nižjeligaškim klubom iz Pece (3:0), pa tudi brez prvega strelca Luke Majcna, ki se je odločil za selitev v Koper. Pri Korošcih je Rudar gostoval v sklopu 50. obletnice delovanja NK Peca.

Nogometaši Celja, ki bodo zastopali barve Slovenije v kvalifikacijah za ligo Europa, so po zmagi nad Bistrico s 6:0 premagali še Radlje ob Dravi s 5:1. V rojstnem mestu nekdanjega kapetana slovenske izbrane vrste Roberta Korena je dva zadetka dosegel Roman Bezjak, trener Marijan Pušnik pa je bil zadovoljen le z igro v prvem polčasu. ''Večina fantov ne vedo zakaj so v Celju. Zelo sem razočaran, kajti tako se profesionalna ekipa ne sme obnašati. Ostro se bomo pogovorili o vsem tem. Čeprav so noge težke, se mora v glavah fantov nekaj koreniti spremeniti, če še želijo zastopati barve Celja,'' za klubsko stran ni skrival razočaranja nad pristopov varovanjem v drugem delu tekme v Radljah.

Članska ekipa NK Aluminij je z rednimi treningi začela v ponedeljek, 30. junija pa se bo pomerila z beograjskim Partizanom. Tudi v tej sezoni bo člansko moštvo vodil glavni trener Bojan Flis, njegov pomočnik bo Milenko Potočnik, trener vratarjev pa Nenad Šešo. Minuli torek so priprave začeli novogoriški nogometaši, ki bi se morali danes pomerili s Šenčurjem, a je dvoboj odpadel. Triglav še ni začel s pripravami.

Ne spreglejte