Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
17. 10. 2014,
22.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Luka Zahović Ante Šimundža Nik Omladič

Petek, 17. 10. 2014, 22.56

8 let

Maribor bi šel v London z vrha lestvice

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes bosta na delu oba medijsko najbolj izpostavljena slovenska nogometna kluba, Maribor in Olimpija. Oba bosta poskušala nadaljevati serijo dobrih rezultatov iz zadnjega obdobja.

Rudar Velenje – Olimpija (ob 16. uri s prenosom na Planet TV)

Olimpija je v zadnjih treh krogih dvakrat zmagala in navdušila ob remiju proti Mariboru v Ljudskem vrtu. Rudar je po seriji slabih rezultatov v zadnjih dveh krogih osvojil štiri točke in izplaval iz krize. Da je res tako, bo poskušal dokazati tudi z današnjo tekmo proti edinemu ljubljanskemu prvoligašu.

Ta bo tudi v Velenju žal igral brez najboljšega posameznika in najboljšega strelca Nika Omladiča, ki se je znašel na stranskem tiru, ker ne želi podaljšati zvestobe oziroma pogodbe, ki poteče po koncu sezone. Kljub temu je favorit za zmago. Tudi zato, ker pri domačih ne bo na voljo Daliborja Radujka in Dragana Jelića, oba sta kaznovana, oba sta zelo izkušena in Velenjčanom pomenita veliko. Ali jim bo to vlogo uspelo upravičiti, lahko preverite tudi na Planet TV, ki bo neposredno prenašal tekmo iz mesta knapov.

Luka Koper – Zavrč (ob 18. uri)

Koper je po seriji porazov, ki so poskrbeli za zamenjavo na trenerskem mestu, v zadnjih dveh krogih osvojil štiri točke. Zavrč je, podobno kot pred letom dni, najbolj prijetno presenečenje sezone. Sploh v zadnjih tednih je v izjemni formi, v zadnjih treh prvenstvenih krogih je zbral prav toliko zmag. Nanizal je zmage nad Rudarjem, Domžalami in Krko.

Serijo bo poskušal nadaljevati tudi na Bonifki, a naloga ne bo lahka. Koprčani, ki bodo sicer nastopili brez kapetana in enega od najboljših posameznikov moštva Ivice Guberca, se prav gotovo ne bodo kar tako dali.

V prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni so se treh točk veselili Zavrčani. Z golom izkušenega Nikole Šafarića z enajstih metrov so zmagali z 1:0. Kako bo tokrat?

Maribor – Celje (ob 20.05 uri)

Mariborčani imajo v generalki pred naslednjo tekmo lige prvakov več želja. Prva je zagotovo ta, da se lokalnemu tekmecu maščujejo za poraz v petem krogu te sezone, ko so v Celju padli z 1:3. Po tokratnem štajerskem derbiju si seveda želijo tudi, da bi v London na tekmo proti Chelseaju krenili z vodilnega položaja na domači prvenstveni razpredelnici. Trenutno za Domžalami, te bodo na delu v nedeljo, ob tekmi manj zaostajajo za tri točke. Če bi zmagali, bi se to lahko spremenilo.

Jasno je, da bo trener Maribora Ante Šimundža na tekmi proti Celjanom nekoliko varčeval z močmi, verjetno bo priložnost od prve minute spet dočakal Luka Zahović, s sedmimi goli trenutno najboljši strelec prve slovenske lige, ki se je enkrat med strelce vpisal tudi v ligi prvakov in vse bolj sili v ospredje.

"Igramo doma, zato moramo biti gospodarji na igrišču. Mislimo samo na zmago. Imamo širok kader, v naši ekipi so vsi igralni položaji dobro zasedeni. Vsak se zaveda, da se je treba bojevati za mesto v ekipi," sporoča šele 18-letni napadalec.

Pri Mariborčanih sicer ne bo brazilskega branilca Arghusa, pri gostih se v ekipo vrača eden od najboljših posameznikov, mladi Benjamin Verbič.

Ne spreglejte