Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
6. 4. 2017,
10.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

4

Natisni članek

Leon Benko Marcos Tavares pokal Slovenije Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 6. 4. 2017, 10.25

6 let, 6 mesecev

Kapetan Maribora po porazu v Ljubljani

Tavares sporoča Olimpiji: Maribor je še vedno favorit

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

4

Marcos Tavares | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometašem Maribora se je na gostovanju v Stožicah nasmihala sladka pokalna zmaga nad Olimpijo, nato pa jim je z dvema zadetkoma v štirih minutah pokvaril načrte Leon Benko. Kapetan vijolic Marcos Tavares je prepričan, da bo Maribor na povratni tekmi nadoknadil prednost in se uvrstil v finale.

Prvi polfinalni pokalni spopad med večnima tekmecema iz Ljubljane in Maribora je prinesel veliko novega. Olimpija se je v sedmem poskusu veselila prve letošnje zmage, Maribor pa je prvič občutil grenkobo poraza in si poslabšal možnosti za osvojitev dvojne krone. Čeprav se je spogledoval z novo zmago v Stožicah, je na koncu ostal praznih rok (1:2).

''Bili smo boljši, imeli več priložnosti, nadzorovali potek tekme, ko pa je Olimpija dala prvi gol, so njeni nogometaši prejeli energijo in dali še en zadetek,'' je po porazu, prvem v letu 2017, kar se tiče nogometašev Maribora, pojasnil kapetan Marcos Tavares.

Kdo bo zaigral v finalu pokala Slovenije?

  • Domžale in Maribor
    43,35 %
    349 glasov
  • Krka in Olimpija
    1,99 %
    16 glasov
  • Domžale in Olimpija
    52,67 %
    424 glasov
  • Krka in Maribor
    1,99 %
    16 glasov
Oddanih 805 glasov

Ne ve, zakaj so popustili

Vijolice so zapravile prednost v Stožicah. Njihov najboljši strelec Luka Zahović po porazu ni skrival razočaranja. | Foto: Vid Ponikvar Vijolice so zapravile prednost v Stožicah. Njihov najboljši strelec Luka Zahović po porazu ni skrival razočaranja. Foto: Vid Ponikvar Na gostovanjih v Stožicah se je pogosto veselil zmage. Tudi v sredo je dolgo časa kazalo, da se bodo vijolice v mesto ob Dravi vračale s polnim izkupičkom, a jim jo je v zaključku srečanja zagodel Leon Benko. Izkušeni Hrvat, ki je od dolgoletnega kapetana Maribora starejši za pol leta, je v pičlih štirih minutah dosegel dva zadetka in jeziček na tehtnici večnega derbija prevesil na stran zmajev.

Navijače Maribora najbolj zanima, zakaj so njihovi ljubljenci v zadnjih minutah tako popustili v obrambi in dovolili prvemu strelcu Olimpije, da dvakrat matira Matka Obradovića. O tem se je po dramatičnem srečanju spraševal tudi strelski rekorder Maribora.

''Ne vem, zakaj smo popustili. Težko igramo 90 minut v enako dobrem ritmu. Malce smo padli po izenačenju Olimpije. Tak je pač nogomet. Na tekmi pogosto pride do trenutka, ko tekmec zaigra bolje,'' je premleval Brazilec z vijoličastim srcem.

Derbi je vedno derbi

Tavares, strelski rekorder Maribora, v tej sezoni še ni zadel v polno v pokalnem tekmovanju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Tavares, strelski rekorder Maribora, v tej sezoni še ni zadel v polno v pokalnem tekmovanju. Foto: Žiga Zupan/Sportida Čeprav zmajem v prvenstvu ne gre najbolje, saj so po katastrofalnem nizu, v katerem so na šestih spomladanskih tekmah osvojili le točko in za vodilnim Mariborom zaostali kar 13 točk, se je Tavares lotil pokalnega spopada z enako vnemo kot pred letošnjim prvenstvenim derbijem, ko sta bila tekmeca na lestvici še točkovno izenačena.

''Derbi je vedno derbi, ne glede na to, kako kdo igra in koliko točk ima. To je največja tekma, kar jo pozna Slovenija. Tega smo se zavedali, se odpravili v Ljubljano dan pred tekmo, bili v karanteni in ostali zbrani,'' je Tavares, ki še čaka na prvi zadetek v pokalnem tekmovanju v tej sezoni, pojasnil, s kakšnimi pričakovanji in odgovornostjo se je mariborska zasedba odpravila v Ljubljano.

Mariboru zadošča že zmaga z 1:0

Če bi Maribor osvojil pokalno lovoriko, bi jo kot kapetan prvi v zrak povzdignil prav on. Želi ponoviti lanskoletni dosežek, ko so vijolice v finalu pokala Slovenije premagale Celjane. ''Še vedno smo favoriti. Čaka nas še tekma v Ljudskem vrtu. Če zmagamo z 1:0, gremo naprej,'' je še vedno optimist. Zaradi zadetka v gosteh, ki ga je v začetku drugega polčasa mojstrsko dosegel Dare Vršič, bi Mariborčanom za napredovanje zadoščala že minimalna zmaga z 1:0. Tavares je prepričan, da jo lahko s pomočjo navijačev v Ljudskem vrtu dosežejo in izločijo največjega tekmeca.

Na povratni tekmi v Ljudskem vrtu bodo deležni nogometaši Maribora velike podpore navijačev. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Na povratni tekmi v Ljudskem vrtu bodo deležni nogometaši Maribora velike podpore navijačev. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Finale pokala bo 31. maja v Kopru. Maribor se bo na Bonifiko odpravil že kmalu. V nedeljo bo gostoval za prvenstvene točke v Prvi ligi Telekom Slovenije.

''Čaka nas težka tekma v Kopru. Naš cilj je zmaga. Zmagati želimo na vsaki tekmi,'' ne skriva ciljev za prihodnji teden. Najprej želi premagati Koper, nato pa v pokalu izločiti Olimpijo. Zmajem je poslal sporočilo, da je Maribor še vedno favorit. Tako, kot je bil že pred prvim srečanjem.

Najlepši zadetki 27. kroga:

Ne spreglejte