SiolNET. Sportal Nogomet
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Brazilci prodajajo Maracano, Francozi odprli denarnico

0,15

termometer

Maracana
Foto: Reuters

Sloviti stadion Maracana v Riu de Janeiru je na prodaj. Objekt, ki je zaradi finančnih težav mestnih in deželnih oblasti že več mesecev zaprt, išče novega lastnika. Znana sta tudi morebitna kupca - francoski Lagardere in GL Events, ki upravlja tudi Amsterdam Areno, poroča časnik O'Globo.

Trenutno stadion Maracana, ki je leta 2014 gostil finale svetovnega prvenstva, upravlja gradbeno podjetje Odebrecht, ki je v številnih državah Južne Amerike vpleteno v korupcijske afere.

Znameniti objekt ni redno vzdrževan. Znameniti objekt ni redno vzdrževan. Foto: Reuters

Oba morebitna kupca od upravljavca zdaj zahtevata odgovor na vprašanje, kdo je kriv za stanje na stadionu, ki je gostil odprtje ter sklepno slovesnost olimpijskih in paraolimpijskih iger. V letu 2016 so stadion namreč prevzeli prireditelji iger, ki objekta niso vrnili v prvotno stanje, upravljavci pa so zavrnili ponoven prevzem in od takrat objekt propada.

Spor med upravljavci in prireditelji olimpijskih iger

Območna Nogometna zveza Ria de Janeira je medtem že vložila tožbe na sodišču, saj je bilo prvotno predvideno, da bodo na stadionu nogomet igrale ekipe iz Ria.

Bodo novi lastniki vrnili Maracani nekdanji sijaj? Bodo novi lastniki vrnili Maracani nekdanji sijaj? Foto: Reuters

Težave so se pojavile zaradi spora med upravljavci in prireditelji olimpijskih iger, saj prvi zavračajo nadaljnje delovanje, če prireditelji OI stadiona ne bodo vrnili v stanje, v katerem so ga prevzeli. A prave rešitve zaradi pomanjkanja sredstev ni na vidiku in stadion je zaradi neplačanih računov že dalj časa tudi brez električne energije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin