SiolNET. Sportal Nogomet
5,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Odprto pismo predsednika NK Olimpija

Mandarić razkril, kaj bo naredil z Olimpijo

5,33

termometer

Milan Mandarić
Foto: Vid Ponikvar

"Nisem prodal Olimpije, nisem zapustil kluba in ne izčrpavam ga finančno. Ravno nasprotno,'' je v odprtem pismu sporočil predsednik Olimpije Milan Mandarić in s tem odgovoril na številna ugibanja, da bi lahko v kratkem zapustil Ljubljano. 

Navijači Olimpije so si v zadnjih mesecih, ko nogometašem ni steklo vse po načrtih, večkrat postavili vprašanje, kako bi deloval klub, če bi ga zapustil Milan Mandarić. V ponedeljek, le dan po bolečem porazu v Velenju, se je oglasil 78-letni predsednik in jim zagotovil, da nikakor ne odstopa od projekta, kako povzdigniti ljubljanski klub na tako visoko raven, da bi spadal med najboljše na tem delu Evrope.

''V mojih vizijah je Olimpija na vrhu slovenskega nogometa, med najbolj priznanimi klubi v regiji in z vidno sledjo tudi v Evropi,'' je ameriški poslovnež s srbskimi koreninami poudaril cilj, da želi Olimpijo popeljati do boljših rezultatov v evropskih tekmovanjih.

Dragi navijači, spoštovani prijatelji in podporniki NK Olimpija,

Navijače Olimpije je pozval, da pridejo 31. maja na Bonifiko. Navijače Olimpije je pozval, da pridejo 31. maja na Bonifiko. Foto: Vid Ponikvar kako hitro se stvari spreminjajo v nogometu. Še pred letom je bilo vse idilično. Skupaj  smo spisali športno pravljico in v prestolnico vrnili nogomet. Ljubljana je pokazala, da ima rada nogomet, rada svojo Olimpijo. Ulice so bile polne navijačev v zeleno-belem in to so prizori, ki jih ne bom nikoli pozabil.

Bližamo se koncu letošnje sezone in pred nami je čas, ko običajno zbiramo vtise, merimo uspehe in dosežke, analiziramo šibke točke in napake ter delamo načrte za naprej. To je tudi čas, ko je treba spet strniti vrste in se osredotočiti na naše osnovno poslanstvo. Čaka nas še veliko dela, zlasti po letošnji sezoni,  v kateri so doseženi rezultati pod zastavljenimi in pričakovanimi cilji. Kar pa nikakor ne more razvrednotiti vsega, kar smo dosegli in naredili.

Lansko poletje smo odločno in pogumno krenili v nov boj. Narejeno je bilo veliko dela, vloženo veliko truda in denarja. Že poleti smo nogometni šoli in mlajšim selekcijam z obnovo igrišč omogočili boljše pogoje za delo. Na čelo mladih smo postavili Andreja Razdrha, ki ga vsi dobro poznate. Narejeni so temelji za naprej. Podobno smeli načrti so bili in še vedno so vezani tudi na člansko ekipo. A sami veste, kako se aktualna sezona odvija. Bilo je seveda tudi nekaj napak, a tudi to je treba sprejeti v športnem duhu. Tak je nogomet. Verjemite mi, to je najhitrejši in najbolj nepredvidljiv posel.

In kaj je pred nami? Olimpija gre naprej. Ne bomo se predali ob prvih težavah in neuspehih. Vzponi in padci so stalnica v poslu in v športu. Enaindvajset let ste čakali na naslov, zato dobro veste, da bližnjic v športu ni. V nogometu je največ konkurence, največ naboja in tudi največ čeri. Uspehi prinesejo bliskovito, a kratkotrajno slavo,  za novo si je treba vsakič znova zavihati rokave.

V zadnjem času se pojavlja veliko zapisov, komentarjev in ugibanj na moj in naš račun. Pošalil se bom malo in rekel: dobro je, da so to samo ugibanja. Kot vidite nisem prodal Olimpije, nisem zapustil kluba in ne izčrpavam ga finančno. Ravno nasprotno. V mojih vizijah je Olimpija na vrhu slovenskega nogometa, med najbolj priznanimi klubi v regiji in z vidno sledjo tudi v Evropi. V klub sem vložil veliko lastnega denarja, veliko svojega časa in energije. To počnem tudi v teh dneh. Klubu bom dal vse, kar je v moji moči. Če boste, seveda, to želeli vi, dragi navijači in podporniki Olimpije. Klub je vaš. Klub bo ostal tu, tudi takrat, ko bom sam v njem končal svoje poslanstvo. Potolažil bom tudi tiste, ki me podijo iz Slovenije. Enkrat bom gotovo odšel. A ne tako hitro kot mislijo in gotovo boste vi, dragi prijatelji, prvi, ki boste to izvedeli. Neposredno od mene.

Učimo se do konca svojih življenj. Odpravljamo napake in pridobivamo nova znanja. V preteklosti sem vodil klube, ki so imeli postavljeno strukturo, utečen sistem delovanja in zaposlenih več kot sto ljudi. Olimpija je vendarle drugačna zgodba. A klub je močna blagovna znamka, ki dobro povezuje športno in splošno javnost, kar je zelo zanimivo za sponzorje, s katerimi imamo odlične partnerske odnose. V svetu, kjer izjemo predstavljata le dva kluba, je prodaja najboljših igralcev žal nujno zlo, a hkrati tudi rešitev za uspešno poslovno delovanje klubov. Olimpija posluje transparentno, zato očitki, ki se pojavljajo, niso vredni komentarja. Res pa je, da bom moral letos z dodatnimi osebnimi vložki okrepiti finance kluba. Moja velika želja je, da bi bila Olimpija finančno stabilna in neodvisna. Šele, ko se bo to zgodilo, bo izpolnjen prvi cilj mojega poslanstva v klubu. Nekaterih stvari smo se morali lotili od začetka. Napredujemo. Jeseni bomo odprli prvo pravo klubsko trgovino. Prav tako upam, da ideje o lastnem trening centru ne bodo ostale le na papirju. S podporo Mestne občine Ljubljana in Športa Ljubljana delamo velike skupne korake naprej tudi na drugih področjih. Gotovo vas zanima tudi članska ekipa. Naredili bomo vse, da bomo na vaše obraze spet risali nasmeške. Olimpija mora postati klub, kjer bodo igrali najboljši mladi domači igralci. Vsa naša prizadevanja gredo v to smer.  Čez nekaj tednov bomo začeli s prodajo sezonskih vstopnic za sezono 2017/18. Že zdaj vas vabim, da tudi v naslednji sezoni vikende preživite tam, kjer jih bom tudi jaz, v naših Stožicah.

Dragi prijatelji, naj se vam ob tej priložnosti še enkrat zahvalim za izjemno zaupanje in podporo. Pred nami je še zaključek prvenstva in za konec še pokalni finale proti Domžalam v Kopru. Se vidimo na Bonifiki! 

Vaš predsednik
Milan Mandarić

Olimpiji bo dal vse, kar je v njegovi moči

Jeseni bo v Ljubljani po besedah Mandarića zaživela prva prava klubska trgovina Olimpije. Jeseni bo v Ljubljani po besedah Mandarića zaživela prva prava klubska trgovina Olimpije. Foto: Vid Ponikvar Nedeljski poraz Olimpije v Velenju (2:4) je ponazoril veliko razliko med prejšnjo in zdajšnjo sezono. Pred slabim letom dni so zmaji na štadionu Ob jezeru premagali Rudarja in si zagotovili težko pričakovani naslov slovenskega prvaka, v nedeljo pa so še enkrat več v turbulentnem spomladanskem delu razočarali navijače, ostali praznih rok, na lestvici za Mariborom zaostali 16 točk in si otežili pot do osnovnega cilja, nastopa v Evropi. Morda si ga zagotovijo konec meseca, ko se bodo na Bonifiki v finalu pokala Slovenije pomerili z Domžalami.

Mandarić je opozoril na izboljšanje pogojev za klubsko delo z mlajšimi rodovi nogometašev, se posul s pepelom in priznal, da je med vodenjem kluba v tej sezoni storil nekaj napak, ki so prišle do izraza v rezultatsko katastrofalnem spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije.

Opozoril je na nepredvidljivost nogometnega posla, ki pa ga ne odvrača od namere, da bi dvignil roke od zmajev. ''V klub sem vložil veliko lastnega denarja, veliko svojega časa in energije. Klubu bom dal vse, kar je v moji moči,'' so besede, s katerimi privržencem Olimpije sporoča, da ostaja na čelu kluba.

Kako je ostala Olimpija praznih rok v Velenju?

[video: 62853 / ]

Potolažil je tiste, ki ga podijo iz Slovenije. ''Enkrat bom gotovo odšel. A ne tako hitro kot mislijo in gotovo boste vi, dragi prijatelji, prvi, ki boste to izvedeli. Neposredno od mene,'' je podal obljubo vsem, ki jim je ljubljanski klub v srcu, in dodal, da klub posluje pregledno. Želi si, da bi postala Olimpija finančno stabilna in neodvisna. V ta namen bo letos finance kluba okrepil z lastnimi vložki.

Najlepši zadetki 32. kroga:

[video: 62848 / ]

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 92
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin