Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2013,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 10. 2. 2013, 12.18

8 let

Man Utd zaskrbljen: Ronaldo se je ogrel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real Madrid je z visoko zmago nad Sevillo poslal Manchester Unitedu zgovorno sporočilo. Eno najbolj pomembnih tekem v tej sezoni pričakuje v odlični formi in z zelo razpoloženim Cristianom Ronaldom.

Nekdanji zvezdnik klubov, ki bosta uprizorila poslastico osmine finala lige prvakov, Manchester Uniteda in madridskega Reala, je prepričan, da bosta o potniku med najboljših osem odločala le dva igralca. ''To sta Robin van Persie in Cristiano Ronaldo,'' je prepričan upokojeni Nizozemec Ruud van Nisterooy, ki je prepričan, da bosta v ospredju dogajanja najboljša klubska strelca. Vodstvo Manchester Uniteda računa, da se bo v sredo na štadionu Santiago Bernabeu izkazal ''njihov'' Nizozemec, je pa toliko bolj zaskrbljeno, ker je ob ''nepravem'' času v zelo dobri formi Cristiano Ronaldo. Portugalec kot nekdanji as ''rdečih vragov'' doživlja dvoboj z vodilnim angleškim klubom s posebnimi čustvi, Real pa je po ponesrečenem boju v prvenstvu z Barcelono (pa tudi Atleticom) vrgel lovke na evropsko lovoriko, ki bi rešila sezono, morda pa tudi Mourinhov sedež. Če so se lahko navijači Man Utd prejšnji teden smejali spodrsljaju Reala v Granadi, kjer je Ronaldo s prvim avtogolom poskrbel za velik spodrsljaj (0:1), pa so v soboto zvečer s spoštovanjem spremljali rapsodijo nekdanjega ljubljenca. Mrežo Seville je zatresel trikrat in to vselej na mojstrski način. '' Gledalci ga občudujejo že dalj časa, to ni nobena skrivnost, on pa se zaveda, kako pomemben je za ekipo. Zelo je pomembno, da je igralec takšnega kova kot Cristiano na tako visoki ravni,'' meni Aitor Karanka. Mourinhov pomočnik je zadovoljen, da je portugalski nogometaš, ki pozna Old Trafford skoraj tako dobro kot lastno dlan, pripravljen za sredin dvoboj z Manchester Unitedom.

Ronaldo je igrišče zapustil v 63. minuti, občinstvo pa mu je namenilo stoječe ovacije. ''Odlično dela, zelo se trudi ... Zaslužil si je tri zadetke, najbolj pa je pomembno, kako dobro delujemo kot ekipa. Moramo ostati na tej ravni in pomagati Ronaldu, da doseže še veliko zadetkov,'' je po zmagi nad Sevillo zaupal Ronaldov soigralec (tudi v portugalski izbrani vrsti) Pepe, ki je odigral prvo tekmo v tem letu. Morda tudi ne bi vstopil v igro, če ne bi Gonzalo Higuain prejel rdeči karton.

Mourinho si je v soboto privoščil, da je spočil nekaj pomembnih igralcev pred obračunom z Otočani. Počivali so Mesut Özil, Sammy Khedira, Xabi Alonso, Marcelo, Raphaël Varane in Angel di Maria. Od prve minute sta zaigrala Ganec Michael Essien in Brazilec Kaka , v konici napada pa sta združila moči Higuain in Karim Benzema, kar se pri Realu ne dogaja ravno vsak dan. ''Real je v dobri formi. Razen tekme v Granadi januarja niti ni razočaral. Proti Sevilli smo igrali dobro. Če pogledaš rezultat s 4:1, pomisliš, da je bilo enostavno. A Sevilla ima dobre igralce in čeprav smo prvi polčas dobili z 2:0, so bili gostje še vedno nevarni. Nato pa je tretji zadetek dokončno odločil zmagovalca,'' je izpostavil Karanka in dodal, da je Real dokazal, da ima še vedno željo dobiti prav vsako prvenstveno tekmo do konca sezone. ''A zdaj bo v ospredju liga prvakov,'' je namignil pred težko pričakovano sredo in prvim obračunom osmine finala lige prvakov z Manchester Unitedom. ''Cristiano je fenomenalen. S kakšno lahkoto je dosegel zadetke! To je odlično pred sredino tekmo, ki je najbolj pomembna v tej sezoni. Srečali se bomo z eno najboljših ekip na svetu,'' je pomembnost srečanja z Unitedom izpostavil direktor Emilio Butragueno. Real doma ni izgubil že 33 tekem zapored, navijači pa pričakujejo, da se bo ta niz nadaljeval tudi po sredi. Kaj bo na vse skupaj pripomnil Sir Alex Ferguson?

Ne spreglejte