Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
1. 4. 2009,
9.20

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 9.20

8 let, 3 mesece

M. Novakovič: Najlepša priložnost kvalifikacij

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Drevi bo na sporedu prelomna tekma Slovenije v kvalifikacijah za nogometno svetovno prvenstvo 2010. Če bo v Belfastu premagala Severno Irsko, bo Slovenija odkrito napovedala pohod v Južno Afriko.

''Naš prvi cilj mora biti, ohraniti mrežo nedotaknjeno,'' pred tekmo pravi zvezdnik slovenske reprezentance Milivoje Novakovič in dodaja: ''Od prve do zadnje minute moramo igrati odločno. Moramo biti pogumni, agresivni in čakati na priložnost, ki bo zagotovo prišla. Ni važno, kdaj zabijemo gol. Tudi če žogo za hrbet severnoirskega vratarja spravimo v zadnji minuti, se ne bomo pritoževali.'' Strelec treh golov v kvalifikacijah za SP 2010 se ne boji Severnih Ircev, ki so trenutno s tekmo več na prvem mestu kvalifikacijske skupine, in proti Sloveniji najavljajo novo zmago. ''Vemo, da so v soboto premagali Poljake pred domačimi navijači, a so do treh točk prišli tudi z zvrhano mero sreče. Sicer pa se z njimi ne obremenjujemo. Moramo misliti zgolj nase in na to, da bomo mi igrali tako, kot moramo. Če nam bo uspelo, se za pozitiven izid ne gre bati. Predvsem upamo na ponovitev dobre obrambne igre s tekme proti Čehom, ob tem pa moramo popraviti učinkovitost,'' je načrt za uspeh v Belfastu razkril 29-letni napadalec.

Ustrezno odgovoriti na umazano igro

''Pričakujem, da nam bo tokrat lažje, kot je bilo v soboto. Severni Irci se bodo, ker bodo igrali doma, zagotovo odprli in nam pustili prostor za protinapade. Morali bomo biti strpni in čakati na svoje priložnosti. Točka v Belfastu je nuja, zmaga je želja,'' je še povedal zvezdnik nemškega prvoligaša Kölna.

''Domačini bodo igrali umazano, česar se ne smemo ustrašiti. Moramo odgovoriti na enak način. Smo borci, kar smo doslej že večkrat pokazali, zato se ne bojim, da bi nas Severni Irci pretepli. Če bo potrebno, jim bomo zagotovo vrnili z enako mero. Verjetno bodo skušali domačini z visokimi žogami preskakovati našo zvezno vrsto in žogo nekako spraviti pred našega vratarja Jasmina Handanoviča. Ne bojim se, da naši branilci ne bi bili kos tej nalogi. Matej Mavrič, Boštjan Cesar in tudi Suad Filekovič so visoki, zato bodo znali najti odgovor na visoke žoge domačih nogometašev. Ko bomo prišli do žoge, pa bomo morali s hitrim pretokom igre skušati čim prej priti do njihovega gola,'' pravi reprezentant, ki je oktobra lani pri zmagi z 2:0 načel mrežo Severne Irske.

Želi podoživeti evforijo

Strelec enajstih golov v dresu Slovenije je prepričan v ugoden rezultat. ''Če bomo prvi zabili gol, bomo bližje cilju. Jasno je, da gremo po zmago. Vložek je velik. Če zmagamo, se lahko ob ugodnem izidu na tekmi med Češko in Slovaško prebijemo tudi na prvo mesto skupine. Ob dejstvu, da kot edini še nismo igrali niti ene tekme proti avtsajderju San Marinu, proti katerem bomo morali osvojiti šest točk, je jasno, kam nas to pelje. V primeru treh točk iz Belfasta bi jasno najavili pohod na svetovno prvenstvo. Zato se moramo tokrat potruditi po svojih najboljših močeh. Drevišnja tekma je najlepša priložnost teh kvalifikacij. Jasno pa je, da bomo morali izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Upam, da nam bo tokrat po dolgem času naklonjena tudi sreča,'' je povedal napadalec, ki je v tej sezoni v izjemni formi. Ker ne sodi med najmlajše, želi izkoristiti vsako priložnost za nastop na velikem reprezentančnem tekmovanju. ''Dobro se spomnim evforije, ki je vladala v Sloveniji v času, ko se je uvrstila na evropsko in svetovno prvenstvo. Nekaj takega bi rad doživel tudi sam. Po daljšem obdobju stagniranja reprezentančnega nogometa v Sloveniji smo spet 'zbudili' narod. Spet se dvigujemo in verjamem, da smo sposobni narediti še zadnji korak. Imamo mlado ekipo, ki je v prihodnosti sposobna narediti še marsikaj. Pred nami so lepi časi,'' je pogovor pred tekmo na štadionu Windsor Park v severnoirski prestolnici, ki se bo začela drevi ob 20.45, zaključil 192 centimetrov visoki napadalec.

Ne spreglejte