Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
15.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Monaco Liverpool Jürgen Klopp Thomas Lemar francosko prvenstvo

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 15.35

6 let, 7 mesecev

Thomas Lemar

Tekmec NK Maribor snubi Francoza za 80 milijonov evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Thomas Lemar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Angleški klubski velikan Liverpool še ni rekel zadnje v poletnem prestopnem roku. V zadnjih dneh želi na Anfield pripeljati še francoskega reprezentanta Thomasa Lemarja, za katerega ponuja Monacu kar 80 milijonov evrov. Če bi sklenil dogovor s francoskim prvakom, bi bil to z naskokom najdražji nakup Liverpoola vseh časov.

Francoski športni dnevnik L'Equipe namiguje, da bi lahko Monaco do konca meseca ostal brez zveznega igralca Thomasa Lemarja. Zanj ponuja Liverpool kar 80 milijonov evrov. Monacu bi takoj pripadlo 72 milijonov evrov, nato pa še osem v obliki nadaljnjih dodatkov. Če bi Monaco pristal na dogovor, bi bil to eden največjih letošnjih poletnih prestopov, Liverpool pa bi postavil novi mejnik. Pred dvema letoma je za Belgijca Christiana Bentekeja odštel Aston Villi 46,5 milijonov evrov.

Bodo rdeči zadali Arsenalu še en udarec?

Liverpool je v nedeljo ponižal Arsenal s 4:0. Med strelce se je vpisal tudi Egipčan Mohamed Salah, letošnja okrepitev rdečih. | Foto: Reuters Liverpool je v nedeljo ponižal Arsenal s 4:0. Med strelce se je vpisal tudi Egipčan Mohamed Salah, letošnja okrepitev rdečih. Foto: Reuters Rdeči iz mesta, ki ga je pred desetletji proslavila glasbena skupina The Beatles, se bodo v skupinskem delu lige prvakov pomerili s Sevillo, moskovskim Spartakom in slovenskim prvakom Mariborom.

Izbranci Jürgena Kloppa so v nedeljo v derbiju 3. kroga angleškega prvenstva nadigrali Arsenal s 4:0. Če bi kupili 21-letnega Lemarja, ki se najbolje znajde na levi igralni strani, bi zadali topničarjem še en udarec, saj si za prihod francoskega reprezentanta prizadeva tudi vodstvo londonskega velikana.

Če bi Monaco ostal še brez Lemarja, bi v tem poletnem prestopnem roku izgubil kar pet članov enajsterice, s katero je v prejšnji sezoni nastopil v polfinalu lige prvakov. Kneževino so že zapustili Bernardo Silva, Benjamin Mendy (oba Manchester City) in Tiemoue Bakayoko (Chelsea), v kratkem pa naj bi PSG potrdil prihod Kyliana Mbappeja.

Monaco je v nedeljskem derbiju 4. kroga francoskega prvenstva ponižal Marseille, evropskega krvnika Domžal. Premagal ga je s teniškim rezultatom 6:1, Lemar pa je odigral vso tekmo in prispeval podajo za prvi zadetek branilcev francoskega naslova.
Ne spreglejte