Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 12. 2017,
22.35

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

Natisni članek

Sevilla UEFA liga prvakov Ljudski vrt Darko Milanič NK Maribor NK Maribor Real Madrid Kevin Kampl Robert Berić Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 6. 12. 2017, 22.35

1 leto

Liga prvakov, skupinski del (6. krog)

Maribor za slovo od Evrope do velike točke, Kampl sledil Oblaku #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40
NK Maribor Sevilla | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Maribora so se od lige prvakov poslovili s še eno vrhunsko predstavo. V Ljudskem vrtu so remizirali z veliko Sevillo (1:1) in prejeli novo zajetno finančno nagrado - pol milijona evrov. Mariborčani so dolgo vodili, potem pa so Andaluzijci izenačili po veliki napaki Jasmina Handanovića, ki je pred tem reševal slovenske prvake.

Pogumne vijolice so pred zanje zadnjo tekmo v tej evropski sezoni napovedovale boj za zmago in obljubo držale. Že v deseti minuti so po prekrasni akciji in podaji Martina Milca prešle v vodstvo prek Marcosa Tavaresa in ga držale vse do 75. minute. Takrat je sicer veliki junak tekme, vratar Jasmin Handanovića, naredil začetniško napako in Špancem dovolil, da se iz Slovenije niso vrnili s sramotnim porazom.

Andaluzijci so se kljub remiju v Ljudskem vrtu uvrstili v osmino finala, saj je Liverpool s kar 7:0 premagal Spartak. Rusi bodo evropsko pot nadaljevali v ligi Europa, Mariborčani pa se z osvojenimi tremi točkami poslavljajo.

Mladi upi Maribora še petič izgubili

Mladinci vijoličastih so se od mladinske lige prvakov poslovili s porazom proti Sevilli (0:1). Srečanje je v Lendavi v sodnikovem dodatku odločil Genaro. Mladi Mariborčani se od tekmovanja poslavljajo z eno zmago (nad Spartakom) in petimi porazi.

Kampl po poti Oblaka v ligo Europa

Kevin Kampl je igral do 74. minute. | Foto: Getty Images Kevin Kampl je igral do 74. minute. Foto: Getty Images Po torkovem izpadu Jana Oblaka iz lige prvakov je šel po njegovi poti tudi Kevin Kampl, ki je pred domačimi gledalci izgubil proti Bešiktašu. Na koncu se je izkazalo, da rdečim bikom iz Leipziga ne bi zadoščala niti zmaga, saj je Porto visoko premagal Monaco.

Tako Oblak kot Kampl bosta evropsko pot nadaljevala v ligi Europa, Robert Berić pa je z Anderlechtom v skupini B zasedel četrto mesto in končal evropsko sezono. 

V skupini F je prvi poraz v tej sezoni doživel Man City. Njegov niz 20 zaporednih zmag v vseh tekmovanjih je končal ukrajinski Šahtar, ki je s tremi točkami potrdil drugo mesto v skupini, Napoli se bo moral zadovoljiti z nastopi v ligi Europa.  

V skupini H je bilo že pred zadnjim krogom vse odločeno. Tottenham je le potrdil prvo mesto, Real je osvojil drugo mesto, v ligo Europa pa odhaja Borussia iz Dortmunda.

Bayern prizemljil PSG

PSG je kljub porazu na Allianz Areni osvojil prvo mesto v skupini. | Foto: Getty Images PSG je kljub porazu na Allianz Areni osvojil prvo mesto v skupini. Foto: Getty Images

V skupini A sta že v torek napredovala Manchester United, ki je po preobratu na Old Traffordu premagal moskovski CSKA, in Basel, ki je četrto zmago dosegel pri v tej sezoni katastrofalni Benfici, ki je ostala brez samcate točke v ligi prvakov.

V skupini B smo videli spektakel večera, za prvo mesto sta obračunala Bayern in PSG. S 3:1 so zmagali Münchenčani, a prvi v osmino finala vseeno potujejo Parižani, saj so doma Bavarce odpravili s 3:0. Na drugi tekmi skupine je Anderlecht v Glasgowu z 1:0 premagal Celtic, a ostal brez lige Europa, saj je v Bruslju na prvi tekmi izgubil z 0:3.

V skupini D sta v zadnjem krogu pričakovano zmagala Barcelona in Juventus, ki sta premagala Sporting oziroma Olympiacos. Katalonci so osvojili prvo mesto v skupini. Torinčani, ki bi lahko v primeru zanje najbolj črnega scenarija v zadnjem krogu celo izpadli, so bili drugi. Sporting se je uvrstil v ligo Europa.

Liga prvakov, skupinski del, 6. krog:

Lestvica:

1. Manchester United* 6 tekem - 15 točk
2. Basel* 6 - 12
3. CSKA Moskva** 6 - 9
4. Benfica Lizbona 6 - 0

*v osmini finala
**v ligi Europa

 

Lestvica:

1. PSG* 6 tekem - 15 točk
2. Bayern München* 6 - 15
3. Celtic** 5 - 3
4. Anderlecht 5 - 0

* v osmini finala
** v ligi Europa

 

Lestvica:

1. Roma* tekem 6 - 11 točk
2. Chelsea* 6 - 11
3. Atletico Madrid** 6 - 7
4. Qarabag 7 - 2

* v osmini finala
** v ligi Europa

 

Lestvica:

1. Barcelona* 6 tekem - 14 točk
2. Juventus 6* - 11
3. Sporting Lizbona** 6 - 7
4. Olympiakos Pirej 6 - 1

* v osmini finala
** v ligi Europa

 

Lestvica:

1. Liverpool* 6 tekem - 12 točk
2. Sevilla* 6 - 9
3. Spartak Moskva** 6 - 6
4. Maribor 6 - 3

* v osmini finala
** v ligi Europa

 

Lestvica:

1. Manchester City* 6 tekem - 15 točk
2. Šahtar Doneck* 6 - 12
3. Napoli** 6 - 6
4. Feyenoord 6 - 3

* v osmini finala
** v ligi Europa

 

Lestvica:

1. Bešiktaš* 6 tekem - 14 točk
2. Porto* 6 - 10
3. RB Leipzig** 6 - 7
4. Monaco 6 - 2

* v osmini finala
** v ligi Europa

 

Lestvica:

1. Tottenham* 6 tekem - 16 točk
2. Real Madrid* 6 - 13
3. Borussia Dortmund** 6 - 2
4. APOEL Nikozija 6 - 2

* v osmini finala
** v ligi Europa

Potek srečanja-> Maribor : Sevilla 1:1 (1:0)

Konec tekme! Tekma v Ljudskem vrtu se je končala brez zmagovalca.

GOOOOL! 1:1!! Sevilla je le kronala velik pritisk. V 75. minuti je zadel rezervist Ganso, ki je s plasiranim strelom la "levi" nogi ujel junaka Handanovića. Vratar Maribora je žogo, ki je letela vanj, kar preskočil. Škoda. 

72. minuta: Sevilla pritiska, a Handanović se ne da. Tokrat je z neposredne bližine poskušal Ben Yedder, a se Jasmin ni dal. Ostalo je pri minimalnem vodstvu slovenskega prvaka.

62. minuta: Znova odlično posredovanje Handanovića. Tokrat po strelu Sergia Escudera, ki je ciljal levi spodnji kot gola. 

49. minuta: Dvojna priložnost Seville, a ostalo je pri vodstvu Maribora. Pri obeh strelih je vrhunsko posredoval odlično Handanović.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

42. minuta: Maribor si je pripravil še eno lepo priložnost. Po lepi akciji Maribora in podaji Gregorja Bajdeta je do strela sopet prišel Tavares, a njegov močan strel je švignil mimo leve vratnice.

34. minuta: Ben Yedder se je sprehodil mimo obrambe Maribora, a prišel le do Marka Šulerja, ki ga je z drsečim štartom ustavil in mu odvzel žogo.

31. minuta: V odličnem položaju za strel se je znašel tudi Damjan Bohar, a ofenzivni igralec Maribora tega ni storil, kot to zna in strel je bil lahek plen vratarja Rica.

18. minuta: Nova velika priložnost za Mariborčane. Znova je lepo "centriral" Milec, najvišji pa je bil Aleks Pihler, ki je močno z glavo sprožil le nekaj centimetrov mimo leve vratnice Seville.

GOOOL! 1:0!!!! Po mirnem začetku je v 10. minuti zahrumelo v Ljudskem vrtu. Po preigravanju in prelepi podaji Martina Milca je na drugi vratnici z glavo zadel kdo drug kot Marcos Tavares! To je njegov prvi zadetek v skupinskem delu lige prvakov. Bravo!

Začetek tekme!

Začetni postavi:

Maribor: Handanović; Viler, Billong, Šuler, Vrhovec, Milec; Vrhovec; Pihler, Kabha; Bohar, Tavares, Bajde

Sevilla: Rico; Escudero, Kjaer, Lenglet, Mercado; Krohn-Dehli, Pizzarro, Banega; Correa, Ben Yedder, Sarabia;

Ne spreglejte