Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 12. 2017,
9.27

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Marcos Tavares Ljudski vrt Ernesto Marcucci UEFA liga prvakov Sevilla NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Četrtek, 7. 12. 2017, 9.27

12 mesecev

Trenerja po remiju med Mariborom in Sevillo (1:1)

Španci polni hvale na račun Maribora

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Maribor Sevilla Darko Milanič | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po zadnjem evropskem dvoboju na slovenskih tleh v letu 2017 (1:1) sta bila zadovoljna oba stratega. Trener Maribora Darko Milanič je obžaloval, da je konec evropskih nastopov, saj so njegovi izbranci vstopili v formo, pomočnik trenerja Seville Ernesto Marcucci pa je pohvalil slovenske prvake in se prepustil užitku.

Slovenski nogometni prvak Maribor je v tem tednu večkrat osrečil navijače. Proti Gorici (2:1) je s pomočjo novopečenega rekorderja Marcosa Tavaresa na lestvici Prve lige Telekom Slovenije ušel Olimpiji na tri točke prednosti, nato pa evropsko pravljico v sezoni 2017/18 sklenil z odmevno točko proti španskemu favoritu, močni Sevilli (1:1). Znova s pomočjo kapetana vijolic, ki se je veselil težko pričakovanega strelskega prvenca v skupinskem delu lige prvakov.

Milanič pojasnil, zakaj je odlašal z menjavami

Primorec, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo z Mariborom do leta 2021, je bil zelo zadovoljen z izvedbo varovancev. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Primorec, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo z Mariborom do leta 2021, je bil zelo zadovoljen z izvedbo varovancev. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Odigrali smo odlično tekmo. Zelo sem zadovoljen s tem, kako so fantje odigrali moštveno, borbeno, kako so izpeljali protinapade ... Močna ekipa Seville je imela kar nekaj težav, ko je želela prebiti našo obrambo. S tehnično kakovostjo so nas ves čas utrujali, a smo se odlično držali," Darko Milanič ni skrival ponosa na predstavo varovancev.

Pred tekmo je podaljšal pogodbo z najboljšim slovenskim klubom do leta 2021, nato pa se izkazal še na zadnji evropski tekmi leta. Z obrambno taktiko in hitrimi prehodi v protinapade je uresničil cilj in ostal neporažen proti tekmecu, ki blesti v španskem prvenstvu.

Maribor si je v prvem polčasu priigral vodstvo z 1:0, v nadaljevanju pa so gostje ujeli priključek in izenačili. "Razlika med prvim in drugim polčasom je bila v naših protinapadih. V prvem so bili bolj učinkoviti. V drugem nam je primanjkovalo moči, ki smo jo izgubljali z branjenjem pred našimi vrati. To je bila tudi posledica velike posesti žoge Seville, njene tehnične kakovosti. Zlepa ne izgubijo žoge, tako da smo morali pomagati drug drugemu," je poudaril.

Menjave je opravil šele v zadnjem delu srečanja, saj so se mu pred tem zdele nepotrebne. "Ekipa je imela nadzor, Jasmin (Jasmin Handanović, op. p.) je odlično branil," je pojasnil Milanič, ki ga je le 15 minut delilo od zgodovinske prve domače zmage Maribora v ligi prvakov.

Manjkala je le ena zmaga

Vijolice so s tremi točkami končale skupinski del lige prvakov na zadnjem mestu, a jih ni veliko delilo od senzacionalnega nadaljevanje evropske sezone. "Manjkala je le ena zmaga nad Spartakom, pa bi osvojili tretje mesto in igrali naprej. Blizu smo bili uresničitvi želja. Po žrebu smo si letvice postavili višj,e kot bi sklepala večina," je obžaloval zapravljene priložnosti na dvobojih z ruskim prvakom, s katerim je Maribor dvakrat remiziral (1:1).

Lahko uživajo in sanjajo o čem večjem

Ernesto Marcucci je v vsakodnevnem stiku z obolelim trenerjem Eduardom Berizzom. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ernesto Marcucci je v vsakodnevnem stiku z obolelim trenerjem Eduardom Berizzom. Foto: Žiga Zupan/Sportida Sevilla je prišla na Štajersko s ciljem, da osvoji vse tri točke in ob morebitnem presenečenju Spartaka v Liverpoolu osvoji prvo mesto v skupini. Ker so se Otočani znesli nad Moskovčani in jih ponižali s 7:0, se je Sevilla zasidrala na drugem mestu, ki je prineslo tako želeno napredovanje v osmino finala.

"Vesel sem za napredovanje. Nismo igrali briljantno, a smo nadzorovali potek srečanja. Govoril sem z Eduardom Berizzom (trener Seville, ki je zaradi raka prostate ostal v Španiji, op. p.). Vse pozdravlja, zadovoljen je z doseženim. Lahko smo srečni, da bomo februarja še vedno del lige prvakov. Zdaj smo tam, kjer smo želeli biti. Zdaj lahko uživamo in za trenutek sanjamo tudi o čem večjem," je dejal pomočnik trenerja Seville Ernesto Marcucci.

Kaj dokazujejo nenavadni rezultati?

Sevilli je izenačenje v 75. minuti priigral rezervist Ganso. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Sevilli je izenačenje v 75. minuti priigral rezervist Ganso. Foto: Urban Urbanc/Sportida Argentinca je presenetila nemoč Seville v prvem delu. "Treba bo analizirati, kaj se je zgodilo. Zlasti v prvih desetih minutah. Takrat nismo hitro oddajali žoge. V drugem delu smo dvignili ritem in je bilo boljše"' je dejal Argentinec in čestital gostiteljem za izvrstno predstavo.

"Maribor ima dobre igralce in veliko kakovosti. To je dokazal tudi na tekmi proti nam. Nenavadni rezultati v tej skupini dokazujejo, kako nepredvidljivo in zahtevno tekmovanje je liga prvakov," je bil poln hvale na račun Maribora, ki je po višini klubskega proračuna pravi palček v elitni evropski druščini.

Sevillo kmalu čaka spopad s povsem drugačnim tekmecem, kot je Maribor. Po Ljudskem vrtu se bodo predstavili na enem izmed najznamenitejših nogometnih objektov na svetu. "Kmalu nas čaka povsem drugačen štadion. Treba bo hitro preklopiti v glavi," Marcucci že nestrpno pričakuje sobotno gostovanje pri madridskem Realu. V sredo Ljudski vrt, v soboto Santiago Bernabeu. Takšna je pot Seville.

Mariborčani se bodo od jesenskega dela, ki jim je prinesel veliko zadovoljstva, poslovili konec tedna proti Aluminiju. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Mariborčani se bodo od jesenskega dela, ki jim je prinesel veliko zadovoljstva, poslovili konec tedna proti Aluminiju. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Maribor se bo konec tedna poslovil od navijačev, ki so proti Andaluzijcem napolnili štadion in bučno podprli svoje ljubljence. Čaka ga dvoboj zadnjega kroga jesenskega dela, domača tekma proti Aluminiju.

Ne spreglejte