Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2018,
22.38

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

7

Natisni članek

UEFA liga prvakov NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 18. 7. 2018, 22.38

1 leto

Liga prvakov, kvalifikacije, 1. krog (povratne tekme)

Olimpija ostala brez možnosti za nadaljevanje v ligi prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

7

Qarabag NK Olimpija | Foto NK Olimpija/SPS

Foto: NK Olimpija/SPS

Slovenski prvak Olimpija je na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pri Qarabagu poskušal nadoknaditi zaostanek s prve tekme (0.1), a na koncu po remiju (0:0) ostal brez možnosti za ligo prvakov. Ljubljančani bodo evropsko sezono nadaljevali v kvalifikacijah za ligo Evropa. Njihov tekmec bo severnoirski Crusaders.

Qarabag NK Olimpija
Sportal Azerbajdžanci v Bakuju navdušili Mariborčane na igrišču in ob njem

Obračun so bolje odprli Ljubljančani, najlepšo priložnost si je v 8. minuti priigral Rok Kronavater, ki je streljal z vrha kazenskega prostora, a je žoga zletela prek gola. Pobudo so nato prevzeli gostitelji, bili pogosto pred vrati Aljaža Ivačiča, a Mahirju Madatovu in Simeonu Slavchevu ni uspelo premagati slovenskega vratarja. Tudi v nadaljevanju so bili precej več pri žogi člani Qarabaga, v napadu pa še naprej najbolj nevarna omenjena, a jima žoge do polčasa ni uspelo pospraviti v ljubljansko mrežo. 

Olimpija je v Azerbajdžanu remizirala z 0:0 in ostala brez možnosti za igranje v ligi prvakov. Zmaji se bodo zdaj v kvalifikacijah za ligo Evropa udarili s severnoirskim Crusadersom. | Foto: NK Olimpija/SPS Olimpija je v Azerbajdžanu remizirala z 0:0 in ostala brez možnosti za igranje v ligi prvakov. Zmaji se bodo zdaj v kvalifikacijah za ligo Evropa udarili s severnoirskim Crusadersom. Foto: NK Olimpija/SPS V drugem delu so zmaji zaigrali bolje, v 57. minuti je do priložnosti prišel Dino Štiglec, a ni bil natančen. Nato so spet pritisnili domači, najprej Slavchev, nato je bilo vroče še ob Michelovem strelu z glavo, a je žoga na srečo privržencev Olimpije zletela prek gola. Zmaji so v iskanju zadetka priključka v 76. minuti po protinapadu poskušali prek Daniela Avramovskega, a tudi Makedoncu ni uspelo zatresti mreže gostiteljev. Obračun se je končal brez zadetka, tako da so si napredovanje zagotovili Azerbajdžanci, ki se bodo v drugem krogu pomerili z albanskim prvakom Kukesijem. 

Olimpijo čakajo Severni Irci

Za Olimpijo, ki na dveh obračunih ni dosegla gola, kljub izpadu ni še konec evropske sezone. Po novih pravilih evropskih klubskih tekmovanj tudi poraženec v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov še nadaljuje evropsko pot. Zmaji jo bodo nadaljevali v kvalifikacijah za ligo Evropa. Tam bo njihov nasprotnik prvak Severne Irske (NIFL Premiership) Crusaders.

 

Navijači Qarabaga vzklikali "Ubi žabarja" 

 

Norvežani po drami izločili islandske prvake, Valenčičevi napredovali

Pestro je bilo v sredo na obračunu med islandskim prvakom Valurjem in norveškim Rosenborgom. Islandci so doma zmagali z 1:0, v gosteh pa do 84. minute zaostajali z 0:2. Patrick Pedersen je nato uspešno izvedel 11-metrovko in Valur je bil spet v položaju, da napreduje. Ko je vse kazalo, da bodo Islandci tisti, ki si bodo priigrali drugi krog kvalifikacij, so v 94. minuti do 11-metrovke prišli člani norveškega kolektiva. Natančen je bil Nicklas Bendtner, ki je Rosenborgu zagotovil napredovanje. 

Slovenski napadalec Filip Valenčič je finskemu prvaku HJK Helsinki v torek pomagal do zmage nad prvakom Ferskih otokov Vikingurjev (3:1). Nekdanji napadalec Olimpije je odigral zadnjih 23 minut.

Pari 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov:

Kukësi (Alb) - Qarabag (Aze)
Astana (Kaz) - Midtjylland (Dan)
Ludogorec Razgrad (Bol) - Videoton (Mad)
CFR Cluj (Rom) – Malmö (Šve)
Dinamo Zagreb (Hrv) - Hapoel Beer-Sheva (Izr)
Crvena zvezda (Srb) - Sūduva (Lit)
BATE Borisov (Blr) - HJK Helsinki (Fin)
Shkëndija (Mak) - Šerif (Mol)
Legia Varšava (Pol) - Spartak Trnava (Slk)
Celtic (Ško) - Rosenborg (Nor)
PAOK Solun (Grč) - Basel (Švi)
Ajax (Niz) - Sturm Gradec (Avt)

Navijači Apoela so se lani veselili uspehov v ligi prvakov, ko je ciprski prvak pokvaril načrte Borussii Dortmund, v tej sezoni pa so doživeli hud udarec že v prvem krogu kvalifikacij. | Foto: Reuters Navijači Apoela so se lani veselili uspehov v ligi prvakov, ko je ciprski prvak pokvaril načrte Borussii Dortmund, v tej sezoni pa so doživeli hud udarec že v prvem krogu kvalifikacij. Foto: Reuters

Za največje presenečenje je poskrbela Suduva. Prvak Litve je šokiral najboljši ciprski klub. Apoel iz Nikozije je v prejšnji sezoni igral v skupinskem delu lige prvakov, tokrat pa je nepričakovano trčil ob baltsko oviro. V Litvi je izgubil z 1:3, doma pa zmagal le z 1:0, kar je bilo premalo za napredovanje.

Liga prvakov, kvalifikacije, 1. krog (povratne tekme):

Ne spreglejte