Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2011,
7.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Inter Schalke Leonardo

Sreda, 6. 4. 2011, 7.39

8 let

Leonardo: Razlogov za to je veliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marsikdo ne more dojeti, kaj si je proti Schalkeju dopustil aktualni evropski prvak, Inter. Odmeven skalp Schalkeja s 5:2 je zgodba zase in tudi izjave so temu primerne.

Verjetno so le največji Schalkejevi optimisti pred tekmo v Milanu sploh upali na glas izreči, da se bodo polastili skalpa evropskega prvaka, kaj šele, da ga bodo dotolkli in povsem ponižali. Inter je od prihoda Leonarda po večini zmagoval, čeprav je že celotno sezono razvidna težava z obrambo, a napad je prinašal točke. Od 15 tekem pod vodstvo Brazilca je Inter dobil 12 tekem in eno remiziral in vse to do milanskega derbija. Takrat je sledil prvi polom s 3:0 in tri dni kasneje še četrtfinalni šok v ligi prvakov proti enajstouvrščeni ekipi nemške lige.

Zanetti: Sledil je 'black-out'

Kaj se je dogajalo z Interjem v drugem polčasu, ko je prejel kar tri zadetke in skupno pet na tekmi, je težko razumljivo. Zbledel je tudi eden najlepših zadetkov v ligi prvakov vseh časov, Dejana Stankovića s polovice igrišča v prvi minuti.

"Ne morem razumeti, kaj se je zgodilo. Sebi tega ne morem razložiti, kaj šele vam. Solidno smo začeli, potem pa je sledil 'black-out'. Sedaj moramo ostati mirni, in optimistično gledati naprej," je sprva misli strnil kapetan Javier Zanetti, ki se kljub temu še ne predaja. "Moramo se osredotočiti na naslednjo tekmo v Serie A in potem v Nemčiji dati vse od sebe," je povedal Argentinec.

Grozni dnevi

Že po milanskem derbiju je moral Leonardo poslušati številne kritike, zato si je težko predstavljati, kakšnih bo deležen še v naslednjih dneh.

"Za nami so grozni dnevi. Po takšnem začetku tekme, si kaj takega nismo niti predstavljali. Schalke je imel šest ali sedem strelov na gol in dosegel pet zadetkov. Iz različnih razlogov marsikaj ni bilo kot bi moralo biti. Na obračun smo se sicer pripravili, kot je bilo potrebno, nato pa so se zgodile številne zadeve, ki so spremenile potek dogodkov na igrišču. Obenem nekatere stvari niso delovale. Teoretični smo igrali tako, da smo strnili obrambo in igrali na protinapade, vendar nato smo povsem izgubili ravnotežje in se sesuli kot hiška iz kart. Zakaj? Ponavljam, razlogov za to je veliko," je razočaran dejal 41-letni brazilski trener.

Za napredovanje, ki je zelo malo verjetno, bi moral Inter uprizoriti pravi podvig in v Gelsenkirchnu doseči vsaj štiri gole. "Bolj nerealno je pričakovati, da nam na povratni tekmi uspe preobrat, vendar moramo se potruditi in potem bomo videli. Vsakdo, ki igra nogomet, mora biti optimističen," je dejal Leonardo.

Pred Interjem je tako skorajda misija (ne)mogoče, če ne želi, podobno kot ostali branilci naslova v prejšnjih sezonah, predčasno predati evropskega prestola.

Ne spreglejte