Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
5. 4. 2017,
15.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

naj gol NK Maribor NK Maribor pokal Slovenije Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Leon Benko

Sreda, 5. 4. 2017, 15.48

6 let, 6 mesecev

Leon Benko

Najboljšemu strelcu Olimpije ni nič jasno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Leon Benko | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Kakovostni smo, resnično tako menim, a se nam dogajajo stvari, ki si jih ne znam pojasniti," je pred prvim večnim pokalnim derbijem z Mariborom potožil Leon Benko in se navijačem opravičil za slabe rezultate. Hrvaški napadalec je v spomladanskem delu, v katerem si je Olimpija privoščila katastrofalni izkupiček, z naskokom prvi strelec.

Poraz z Mariborom, poraz z Rudarjem, poraz z Domžalami, remi s Koprom, poraz z Gorico, poraz z Aluminijem … Nogometašem Olimpije je prekipelo zaradi skromnih rezultatov, še bolj pa njihove slabe igre, s katero iz tedna v teden parajo živce navijačem.

Prelomnica za boljšo igro?

Leon Benko je s sedmimi zadetki najboljši strelec Olimpije v tej sezoni. Toliko jih je dosegel tudi Miha Zajc. | Foto: Vid Ponikvar Leon Benko je s sedmimi zadetki najboljši strelec Olimpije v tej sezoni. Toliko jih je dosegel tudi Miha Zajc. Foto: Vid Ponikvar Potem ko so izgubili še drugega trenerja v tem letu in jih je po Luki Elsnerju zapustil še Marijan Pušnik, so trdno odločeni, da bi bil lahko današnji dvoboj z Mariborom prelomnica. Prelomnica za boljšo igro, lepšo prihodnost, več točk in zadetkov, morda pa tudi tolažilno nagrado, pokalno lovoriko.

Odločnost nogometašev Olimpije, da prekinejo tragikomično obdobje klavrnih rezultatov, je velika. Če gre verjeti besedam Leona Benka, izkušenega hrvaškega napadalca, ki je v nogometu izkusil že ogromno, prihaja tekma z vijolicami kot naročena. Lahko okrepi samozavest, nogometašem Olimpije pa dokaže, da niso čez noč pozabili igrati nogometa.

Kako se bo končala današnja tekma v Stožicah?

  • Z zmago Olimpije.
    36,83 %
    130 glasov
  • Z remijem.
    10,20 %
    36 glasov
  • Z zmago Maribora.
    52,97 %
    187 glasov
Oddanih 353 glasov

Kratko in jedrnato: Tekma sezone za Olimpijo

Koliko gledalcev se bo zbralo v Stožicah? | Foto: Vid Ponikvar Koliko gledalcev se bo zbralo v Stožicah? Foto: Vid Ponikvar "Tekma z Mariborom je prava priložnost, da izplavamo iz krize in se vrnemo na pravo pot. Da dokažemo, zakaj smo sploh prišli v Olimpijo. Igrali bomo za naše navijače," si Hrvat, s tremi zadetki z naskokom prvi strelec zmajev v tem letu, želi napredovanje v finale.

"To je za nas tekma sezone. V prvenstvu nismo več konkurenčni Mariboru, pokal pa je naša edina priložnost, da osrečimo navijače in jim podarimo veliko zadovoljstva," je prepoznal velik pomen današnjega srečanja. Povratna tekma bo prihodnjo sredo na Štajerskem.

Za slabe rezultate ne krivi trenerjev

Zeleno-beli v prvenstvu za Mariborom zaostajajo 13 točk. "Vemo, da so bila pričakovanja na začetku sezone velika, nato pa nismo pokazali tistega, kar smo nameravali. Žal mi je za vse. Kakovostni smo, resnično tako menim, a se nam dogajajo neke stvari, ki si jih ne znam pojasniti. Odgovornost je na naših plečih. Igralci za slabe rezultate ne krivimo prejšnjih trenerjev. Očitno nekaj ni v redu. Veliko se pogovarjamo o teh težavah, potem ko izgubljamo tekme in točke, pa ostajamo brez besed. Moramo delati, biti disciplinirani, držati glavo pokonci in končati krizo," pravi napadalec iz Varaždina, ki se je na zadnjih tekmah pogosto prijemal za glavo, saj je zapravil kar nekaj zrelih priložnosti. Če jih ne bi, bi bila Olimpija zdaj v prvenstvu pred Domžalami, izostali pa so tudi zadetki njegovih soigralcev.

Nogometaši Olimpije so prvi trening pod vodstvom novega trenerja Safeta Hadžića opravili šele v torek. | Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Olimpije so prvi trening pod vodstvom novega trenerja Safeta Hadžića opravili šele v torek. Foto: Vid Ponikvar

Strelci Olimpije v letu 2017:

3 - Benko
1 - Cretu, Eleke

Po zadetku Zahovića je šlo vse navzdol

Ljubljančani so letos že izgubili proti Mariborčanom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ljubljančani so letos že izgubili proti Mariborčanom. Foto: Grega Valančič/Sportida Zmaji so na šestih spomladanskih tekmah dosegli le pet zadetkov, tako da Benko pogreša razigrane soigralce. Morda jih dočaka danes. Ko je v uvodnem spomladanskem krogu gostoval v Ljudskem vrtu in izgubil z Mariborom (0:1), jih ni bilo na vidiku.

"Maribor je v tem trenutku boljši od nas. Na tisti tekmi v Ljudskem vrtu smo v prvem polčasu igrali dokaj kakovostno, po prejetem golu (dvoboj je odločil Luka Zahović, op. p.) pa je šlo vse navzdol," se spominja zadnjega večnega derbija. Današnji bo imel še drugi polčas, saj bodo povratno tekmo odigrali v Ljudskem vrtu.

Prvi polfinalni dvoboj med Olimpijo in Mariborom se bo začel ob 20.15, glavni sodnik bo Matej Jug, vstop na štadion pa bo mogoč le s personalizacijo vstopnic.

Najlepši zadetki 27. kroga:

Ne spreglejte