Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 4. 2017,
0.43

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

5

Natisni članek

Boštjan Cesar Bojan Jokić Miha Mevlja Antonio Delamea Mlinar Josip Iličić Jasmin Kurtić Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Andraž Šporar Matjaž Kek

Torek, 18. 4. 2017, 0.43

4 leta, 1 mesec

SLOVENSKI NOGOMETAŠI NA DELU V TUJINI

Benjamin Verbič se je zbudil in zadel še drugič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

5

Matjaž Kek Rijeka | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Kaj se je s slovenskimi nogometaši na delu v tujini dogajalo v dneh velikonočnih praznikov?

Matjaž Kek je z Rijeko v soboto v hrvaškem prvenstvu z 2:0 premagal Split, proti kateremu je tako dobil vse štiri tekme v tej sezoni. Na svoji jubilejni 200. tekmi na klopi Rijeke je osvojil nove tri točke, s katerimi je na vrhu lestvice ohranil prednost štirih točk pred zagrebškim Dinamom, ki je tokrat prav tako zmagal. Boljši je bil od mestnega tekmeca Lokomotive.

Nekdanjemu selektorju Slovenije gre z Rijeko v zadnjem času res odlično. Poraza ne pozna že več kot eno leto, skupaj je neporažen že neverjetnih 40 tekem zapored. Bo Mariborčanu z Rečani uspelo osvojiti zgodovinski prvi naslov državnega prvaka? Do konca prvenstva je še osem tekem.

Jan Oblak je spet ohranil nedotaknjeno mrežo med vratnicama madridskega Atletica. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je spet ohranil nedotaknjeno mrežo med vratnicama madridskega Atletica. Foto: Guliverimage/Getty Images

- Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Jan Oblak: z Atleticom Madridom je v soboto v španskem prvenstvu doma pričakovano premagal Osasuno, ob koncu je bilo 3:0. Škofjeločan je še 12. v tej sezoni v prvenstvu ohranil nedotaknjeno mrežo.

Vid Belec: Carpi je v drugi italijanski ligi v ponedeljek doma z 2:0 premagal Bari. Branil je vso tekmo.

Jan Koprivec: potem ko v prejšnjem krogu zaradi izključitve ni igral, bo počival tudi tokrat. Njegov Anorthosis je namreč prost, na Cipru ta praznični konec tedna ne bo tekem.

Miha Mevlja je v Rusiji Rostovu spet pomagal do nedotaknjene mreže. | Foto: Reuters Miha Mevlja je v Rusiji Rostovu spet pomagal do nedotaknjene mreže. Foto: Reuters

Branilci:

Boštjan Cesar: Chievo je v soboto v prvi italijanski ligi z 0:4 izgubil v gosteh pri Crotoneju. Kapetan slovenske reprezentance je tudi tokrat igral vso tekmo in prejel rumeni karton.

Luka Krajnc: pri ponedeljkovem porazu Frosinoneja proti Novari z 2:3 pred domačimi navijači v drugi italijanski ligi je sodeloval od prve do zadnje minute.

Bojan Jokić: Kranjčan je na gostovanju Ufe pri Amkarju Permu odigral vso tekmo, ki se je končala brez zmagovalca. Izkušeni Slovenec se je še tretjič zapored znašel v začetni enajsterici ruskega prvoligaša, ki se mu je nasmihala zmaga, a so gostitelji v 89. minuti prek Avstrijca Darka Bodula, rojenega v Sarajevu, izenačili na 1:1.

Boban Jović: v Turčiji ta konec tedna ne bo tekem. Počival bo tudi njegov Bursaspor. 

Miha Mevlja: Rostov je v elitni ruski ligi v soboto z 0:0 remiziral v gosteh pri moskovskem CSKA. To je bil peti zaporedni prvenstveni remi Rostova in, verjeli ali ne, pri vsakem je bil izid 0:0. Primorski branilec je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.

Miral Samardžić: v Turčiji ta konec tedna ne bo tekem. Počival bo tudi njegov Akhisar Belediye Genclik Ve Spor.

Aljaž Struna: pri zmagi Carpija pred domačimi navijači proti Bariju z 2:0 v drugi italijanski ligi je spet igral vso tekmo in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Andraž Struna: Hearts je v škotski premier ligi v petek brez zadetkov remiziral pri Kilmarnocku. Povratnik v izbrano vrsto je spet odigral vso tekmo.

Kevin Kampl v dvoboju s Kingsleyjem Komanom na tekmi proti Bayernu. | Foto: Getty Images Kevin Kampl v dvoboju s Kingsleyjem Komanom na tekmi proti Bayernu. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: pri sobotnem porazu Chieva v italijanskem prvenstvu proti Cagliariju z 0:4 ni sodeloval, saj ima težave s poškodbo kolena.

Matic Črnic: pri sobotni zmagi Rijeke nad Splitom z 2:0 v hrvaškem prvenstvu je spet igral nekaj sekund. Na igrišče je kot taktična menjava prišel v drugi minuti sodnikovega dodatka ob koncu tekme, ko je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Josip Iličić: pri sobotnem domačem porazu Fiorentine proti Empoliju z 1:2 je igral od 61. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil izid 0:1. Gostje so zmagali z golom z enajstih metrov v 92. minuti tekme.

Kevin Kampl: Bayer je v soboto v Leverkusnu remiziral proti münchenskemu Bayernu brez zadetkov. Do točke je lekarnarjem pomagal tudi slovenski vezist, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v soboto v prvi italijanski ligi gostovala pri Romi na Olimpijskem štadionu v Rimu in remizirala z 1:1. Da je bilo tako, je v veliki meri zaslužen Belokranjec, ki je v 22. minuti goste iz Bergama popeljal v vodstvo z 1:0. To je bil njegov šesti prvenstveni gol sezone. Igral je do 68. minute in prejel tudi rumeni karton.

Po tem strelu je Jasmin Kurtić premagal vratarja Rome Wojciecha Szczęsnyja. | Foto: Getty Images Po tem strelu je Jasmin Kurtić premagal vratarja Rome Wojciecha Szczęsnyja. Foto: Getty Images

Rene Krhin: na klopi Granade je prišlo do spremembe na trenerskem stolčku, česar se je izkušeni slovenski reprezentant prav gotovo razveselil. Legendarni nekdanji angleški branilec Tony Adams, ki je po novem njegov trener, mu je v nedeljo takoj ponudil priložnost, a tudi Krhin ni mogel preprečiti strmega padanja Granade, ki je pred domačimi navijači izgubila proti Celti z 0:3 in je vse bližje izpadu iz elitne španske lige.

Krhin je igral 74 minut, to pa je bil njegov sploh prvi nastop za Granado po 21. januarju letos oziroma kar 12 tekem zapored, na katerih ni igral. Granada je trenutno sicer predzadnja in šest krogov pred koncem za 17. mestom, ki zagotavlja obstanek, zaostaja za sedem točk.

Zanimivo, da je Adams, ki v začetno enajsterico ni uvrstil niti enega španskega nogometaša, Krhinu namenil kar kapetanski trak.

Nik Omladič: Eintracht Braunschweig je v drugi nemški ligi v soboto izgubil v gosteh pri Hannovru, neposrednem tekmecu za preboj v elitno nemško ligo. Hannover je zmagal z 1:0, nekdanji nogometaš Olimpije pa je na igrišče pri gostih prišel v 80. minuti. Eintracht je zdaj padel na tretje mesto prvenstvene lestvice, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije za napredovanje.

Benjamin Verbič: potem ko je prvič po oktobru lani prejšnji teden zadel za Köbenhavn, je mlademu slovenskemu nogometašu to v ponedeljek uspelo še drugič. Bil je junak zmage Köbenhavna z 1:0 v gosteh pri Brondbyju. Zadel je v 65. minuti. Z igrišča je pred 23 tisoč gledalci odšel v sodnikovem dodatku kot taktična menjava svojega trenerja. Trenutno je pri šestih prvenstvenih golih v tej sezoni.

Miha Zajc: pri sobotni pomembni zmagi Empolija z 2:1 v gosteh pri Fiorentini v italijanskem prvenstvu spet ni igral. Sedel je na klopi za rezerve in ni dobil priložnosti. Igral ni že kar osem tekem zapored, kar je skrb vzbujajoče.

Roman Bezjak spet ni zadel za Rijeko. Letos je v osmih nastopih dosegel le en zadetek. | Foto: Grega Valančič/Sportida Roman Bezjak spet ni zadel za Rijeko. Letos je v osmih nastopih dosegel le en zadetek. Foto: Grega Valančič/Sportida

Napadalca:

Robert Berić: pri nedeljskem težkem porazu Saint Etienna na gostovanju pri Marseillu z 0:4 v prvi francoski ligi je Krčan igral od prve do zadnje minute.

Roman Bezjak: pri sobotni zmagi Rijeke v hrvaškem prvenstvu nad Splitom z 2:0 je sodeloval od 55. minute.

- Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Derby County : Huddersfield Town 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Derby County : Huddersfield Town 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Ipswich Town : Newcastle United 3:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : Salzburg 0:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga LASK Linz : Austria Lustenau 2:0 Igral je vso tekmo.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Floridsdorfer : Wacker Innsbruck 1:2 Igral je vso tekmo.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, končnica za evropsko ligo Waasland-Beveren : Mechelen 1:2 Igral je v prvem polčasu.
Nicolas Rajsel (Union St. Gilloise) Belgija, končnica za evropsko ligo Union St. Gilloise : Standard Liege 2:2 Igral je vso tekmo in prispeval podajo za prvi zadetek.
Dino Martinović (Lokomotiva Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiva Plovdiv : CSKA Sofija 1:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Marko Jakolić (Montana) Bolgarija, 1. liga Montana : Slavija Sofija 3:4 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Aris : Karmiotissa 3:2 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Viktoria Plzen : Slovacko 2:0 Igral je vso tekmo.
Gregor Sikošek (Brondby) Danska, 1. liga Brondby : Köbenhavn 0:1 Igral je 89 minut.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga Brez tekme.  
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Angers : PSG 0:2 Ni kandidiral za tekmo.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Lokomotiva Zagreb : Dinamo Zagreb 1:2 Odigral je vso tekmo in sodeloval v akciji, po kateri je sodnik pokazal na belo točko za Dinamo.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Slaven Belupo 1:1 Igral je 56 minut.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Palermo : Bologna 0:0 Igral je vso tekmo.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Inter : Milan 2:2 Branil je vso tekmo.
Jan Mlakar (Fiorentina) Italija, 1. liga Fiorentina : Empoli 1:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Torino : Crotone 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Carpi : Bari 2:0 Igral je od 67. minute.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Shimizu S-Pulse : Omiya Ardija 1:1 Ni kandidiral za tekmo.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Tokyo : Urawa Reds 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Rene Mihelič (Riga) Latvija, 1. liga Riga : Metta 2:2 Igral je vso tekmo in v 78. minuti z enajstih metrov postavil končni izid.
Timotej Dodlek (Utenis) Litva, 1. liga Utenis : Kauno Žalgiris 1:0 Igral je vso tekmo.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Valletta : Birkirkara 3:3 Ni igral.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga Balzan : St. Andrews 2:1 Igral je vso tekmo.
Nejc Potokar (Milsami Orhei) Moldavija, 1. liga Milsami Orhei : Speranta Nisporeni 1:0  
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Augsburg : Köln 2:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Erzgebirge Aue 2:1 Igral je od 92. minute.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2.  Nürnberg : Erzgebirge Aue 2:1 Igral je 57 minut.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Aalen : Paderborn 4:0 Igral je od 60. minute.
Martin Milec (Roda) Nizozemska, 1. liga Roda : Sparta Rotterdam 3:1 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Twente : NEC 3:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Odd : Tromso 1:0 Igral je od 66. minute.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Nieciecza : Piast Gliwice 1:0 Igral je vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Nieciecza : Piast Gliwice 1:0 Igral je od 65. minute.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Gornik Zabrze 0:1 Igral je vso tekmo.
Dejan Djermanović (Miedž Legnica) Poljska, 2. liga Katowice : Miedž Legnica 0:2 Ni igral.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Gornik Zabrze 0:1 Igral je 61 minut.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Kluczbork 2:0 Igral je vso tekmo.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Vitoria Setubal : Sporting Lizbona 0:3 Ni kandidiral za tekmo.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Ural : Tom Tomsk 1:0 Igral je vso tekmo.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 1. liga Orenburg : Terek Grozni 2:1 Igral je 85 minut in v 27. minuti zadel za 1:0. To je bil njegov drugi gol v elitni ruski premier ligi v štirih nastopih.
Aljaž Krefl (Spartak Subotica) Srbija, 1. liga Spartak Subotica - Metalac, torek  
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Thun 2:1 Igral je vso tekmo.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga Lausanne Sport : Basel 0:4 Igral je 73 minut in v 59. minuti zadel za 0:3. To je bil sploh njegov prvi gol v dresu Basla, v katerega je prišel lani januarja. Na prvi gol je mladi slovenski napadalec čakal 22 tekem in kar 1003 minut.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Zürich : Aarau 3:2 Igral je od 82. minute.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Wohlen : Schaffhausen 0:1 Igral je vso tekmo.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Ni tekem.  
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Ni tekem.  
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Ni tekem.  
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Ni tekem.  
Nejc Skubic (Konyaspor) Turčija, 1. liga Ni tekem.  
Etien Velikonja (Genclerbirligi) Turčija, 1. liga Ni tekem.  
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Sivasspor - Ümraniyespor, torek 14.30  
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, 1. liga Volin Luck : Zirka 1:0 Igral je vso tekmo.
Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution) ZDA, 1. liga Chicago Fire : New England Revolution 3:0 Igral je vso tekmo. Z New Englandom je bil od 27. minute številčno oslabljen, saj je bil takrat izključen njegov soigralec. Enega izmed golov za Chicago je dosegel nemški zvezdnik Bastian Schweinsteiger.
Ne spreglejte