Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
11. 4. 2017,
0.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek legionarji

Torek, 11. 4. 2017, 0.17

6 let, 6 mesecev

SLOVENSKI NOGOMETAŠI NA DELU V TUJINI

Nik Omladič hiti proti prvi nemški ligi, a v zadnjem času ne igra

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Od Slovencev, ki si nogometni kruh služijo v tujini, sta bila pretekli konec tedna v ospredju predvsem dva. Trener Rijeke Matjaž Kek, ki je na Hrvaškem neporažen ostal tudi po derbiju z zagrebškim Dinamom, in vratar Jan Oblak, ki je z Atleticom remiziral na derbiju proti madridskemu tekmecu Realu.

Čeprav žaluje za dvema izgubljenima točkama, je bil Matjaž Kek po derbiju lahko zadovoljen. | Foto: Grega Valančič/Sportida Čeprav žaluje za dvema izgubljenima točkama, je bil Matjaž Kek po derbiju lahko zadovoljen. Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski trener Matjaž Kek z Rijeko tudi po velikem sobotnem derbiju proti zagrebškemu Dinamu v tej sezoni sploh še ne pozna poraza. Na klopi Rečanov je eno leto brez poraza na klopi Rečanov, tokrat je na nabito polni Rujevici remiziral z 1:1, potem ko je že kazalo, da bo celo zmagal in si pred najbližjim zasledovalcem na lestvici, ki ima štiri točke zaostanka, nabral kar sedem točk prednosti. 

Od 68. minute je vodil z 1:0, potem ko je za vodstvo Rečanov zadel Franko Andrijašević. Dinamo je, v polno je meril alžirski reprezentant El Arbi Soudani, izenačil v 86. minuti in z evrogolom postavil končni izid tekme.

Rijeka, ki upa na prvi naslov hrvaškega prvaka v zgodovini kluba, je tako ohranila prednost štirih točk pred najbližjim zasledovalcem in spet ostala neporažena. Tako je že neverjetnih 34 tekem v tej sezoni v vseh tekmovanjih zapored oziroma kar 40 skupaj, če upoštevamo še prejšnjo sezono. Rečani so tudi finalisti pokala, v katerem se bodo za lovoriko pomerili prav z Dinamom, in sicer 31. maja.

Takole je Jan Oblak ustavil strel zvezdnika Reala, Francoza Karima Benzemaja. | Foto: Reuters Takole je Jan Oblak ustavil strel zvezdnika Reala, Francoza Karima Benzemaja. Foto: Reuters

Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Jan Oblak: Škofjeločan se je v ponovitvi lanskoletnega finala lige prvakov izkazal na sobotnem mestnem derbiju v Madridu. Ubranil je pet strelov Reala na kultnem Santiagu Bernabeu, nemočen je bil le pri strelu branilca evropskih prvakov Pepeja. Izkazal se je predvsem pri poskusu Karima Benzemaja, Francozu je ubranil stoodstotno priložnost. Končni izid derbija med Atleticom in Realom je bil 1:1. Slovenski vratar je seveda branil 90 minut. 

Vid Belec: Carpi je v drugi italijanski ligi v soboto z 0:1 izgubil pri Avellinu, potem ko je gol prejel v 93. minuti. Branil je vso tekmo.

Jan Koprivec: v prejšnjem krogu je bil izključen, zato ga tokrat, ko je Anorthosis v prvi ciprski ligi v soboto doma premagal Apollon s 3:1, ni bilo med vratnicama Anorthosisa.

Bojan Jokić je v tem tednu prvič po lanskem 7. maju v klubski majici zaigral od prve minute. | Foto: Getty Images Bojan Jokić je v tem tednu prvič po lanskem 7. maju v klubski majici zaigral od prve minute. Foto: Getty Images

Branilci:

Boštjan Cesar: pri sobotnem porazu Chieva v prvi italijanski ligi z 0:2 v gosteh pri vodilnem Juventusu je igral od prve do zadnje minute. 

Luka Krajnc: Frosinone je v soboto v drugi italijanski ligi gostoval pri Ascoliju in remiziral z 1:1. Mladi slovenski branilec ni igral. Sedel je na klopi.

Bojan Jokić: med tednom se je po skoraj natanko 11 mesecih prvič v klubskem dresu znašel v začetni enajsterici. Zdaj se je to zgodilo še v nedeljo v ruskem prvenstvu. Za Ufo je odigral vseh 90 minut pri prvenstvenem porazu pred domačimi navijači proti moskovskemu Spartaku z 1:3. So se za izkušenega Kranjčana po prestopu v Rusijo spet začeli lepši dnevi?

Boban Jović: Njegov Bursaspor je v prvi turški ligi v petek doma s 3:0 premagal Karabükspor, a Jovića spet ni bilo niti na klopi domače ekipe, saj je poškodovan. Nazadnje je igral pred mesecem dni. 

Miha Mevlja: Rostov je v elitni ruski ligi v nedeljo v gosteh brez zadetkov remiziral proti moskovski Lokomotivi. Slovenski branilec je tudi tokrat igral vso tekmo.

Miral Samardžić: Akhisar Belediye Genclik Ve Spor je v prvi turški ligi v nedeljo z 1:3 izgubil v gosteh pri Fenerbahčeju. Jeseničan tudi tokrat ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Aljaž Struna: s Carpijem je v drugi italijanski ligi v soboto z 0:1 izgubil v gosteh pri Avellinu. Igral je 89 minut in prejel rumeni karton. Ko je odšel z igrišča, je bil izid 0:0. Domačini so namreč gol zabili v 93. minuti.

Andraž Struna: Hearts je v škotski premier ligi v soboto doma z 1:0 premagal Dundee. Igral je vso tekmo.

Jasmin Kurtić bo Atalanti skušal pomagati do nove prvenstvene zmage. | Foto: Getty Images Jasmin Kurtić bo Atalanti skušal pomagati do nove prvenstvene zmage. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: pri sobotnem porazu Chieva v prvi italijanski ligi z 0:2 v gosteh pri vodilnem Juventusu je igral od prve do zadnje minute. 

Matic Črnic: Rijeka je v soboto remizirala na Rujovici z 1:1 na velikem derbiju hrvaškega prvenstva proti Dinamu iz Zagreba. Nekdanji nogometaš Domžal in Maribora tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi Rečanov.

Josip Iličić: pri nedeljskem remiju Fiorentine v gosteh pri Sampdorii z 2:2 v italijanskem prvenstvu je igral samo v prvih 45 minutah. Ob polčasu so Firenčani zaostajali z 0:1.

Kevin Kampl: pri sobotnem novem porazu Bayerja Leverkusna z 0:1 v nemškem prvenstvu v gosteh pri Red Bull Leipzigu je sodeloval od prve do zadnje minute.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v italijanskem prvenstvu v soboto doma remizirala proti Sassuolu z 1:1. Igral je od prve minute in na igrišču ostal 55 minut. Ko je odšel na klop, je njegov klub zaostajal z 0:1.

Nik Omladič je s svojim klubom na dobri poti, da se uvrsti v prvo nemško ligo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nik Omladič je s svojim klubom na dobri poti, da se uvrsti v prvo nemško ligo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Rene Krhin: Granada. ki je vse bolj oddaljena od obstanka v prvi španski ligi, je v nedeljo doma proti Valencii izgubila z 1:3. Izkušeni slovenski vezist tudi tokrat ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Nik Omladič: Eintracht Braunschweig je v nemški drugi ligi v ponedeljek premagal Dynamo Dresden z 1:0, potem ko je pred domačimi navijači do zelo pomembne zmage v boju za napredovanje prišel v 92. minuti tekme. Nekdanjega nogometaša velenjskega Rudarja in Olimpije tokrat ni bilo niti na klopi moštva iz Braunschweiga, ki si trenutno deli prvo mesto lestvice s Stuttgartom. Po štirih tekmah neigranja je pred tednom dni zaigral od prve minute, a obe tekmi v tem tednom (Braunschweig je v sredo remiziral proti Greuther Fürthu) izpustil, saj je imel težave s poškodbo.

Benjamin Verbič: vodilni Köbenhavn je v prvi danski ligi v nedeljo pred domačimi navijači remiziral proti Nordsjaellandu z 1:1. Nekdanji nogometaš Celja je dosegel edini gol za danskega prvaka, potem ko je v 54. minuti zadel z enajstih metrov. Na igrišču je bil 78 minut. Ko je odšel na klop, je bil na semaforju že izpisan končni izid. To je bil njegov četrti prvenstveni gol v tej sezoni in prvi klubski po 23. oktobru lani.

Miha Zajc: pri remiju Empolija pred domačimi navijači proti Pescari z 1:1 v italijanskem prvenstvu spet ni sodeloval. Sedel je na klopi, a ni dobil priložnosti za igro. Tako je zdaj že sedem tekem zapored, kar je za nekdanjega asa Olimpije prav gotovo skrb zbujajoče.

Robert Berić je Saint Etiennu pomagal do remija proti Nantesu. | Foto: Reuters Robert Berić je Saint Etiennu pomagal do remija proti Nantesu. Foto: Reuters

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne je v prvi francoski ligi v nedeljo doma remiziral z 1:1 proti Nantesu. Krčan je igral od prve do zadnje minute.

Roman Bezjak: pri sobotnem remiju Rijeke v derbiju hrvaškega prvenstva proti Dinamu iz Zagreba z 1:1 pred domačimi navijači je sodeloval 65 minut. Ko je odšel z igrišča, je bil izid 0:0. Tokrat je igral na desnem krilu in imel kar nekaj priložnosti za zadetek, a se ni vpisal med strelce. Trikrat je poskusil streljati. Enkrat je njegov strel nasprotnikov vratar ubranil, dvakrat je zgrešil cilj.

Na seznamu so nogometaši, na katere je selektor članske reprezentance Slovenije Srečko Katanec računal na tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Škotski, ki jo je Slovenija izgubila z 0:1.

Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Nottingham Forest : Huddersfield Town 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Birmingham City : Derby County 1:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Sheffield Wednesday : Newcastle United 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : Rheindorf Altach 0:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga LASK Linz : Horn 2:1 Igral je vso tekmo.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Wacker Innsbruck : Wiener Neustadt 2:2 Igral je vso tekmo in dosegel oba gola za domače. Najprej je v 29. minuti zadel za 1:0, v 40. pa za 2:0. V zadnjem času je ta 25-letni napadalec iz Šempetra zelo vroč. Zadel je na vsaki od zadnjih štirih tekem, ki jih je odigral, in dosegel pet golov. S 14 goli je tretji najboljši strelec lige.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, končnica za evropsko ligo Mechelen : Lierse 1:0 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Nicolas Rajsel (Union St. Gilloise) Belgija, končnica za evropsko ligo Waasland-Beveren : Union St. Gilloise 1:4 Igral je vso tekmo in v 71. minuti postavil končni izid.
Dino Martinović (Lokomotiva Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Levski Sofija : Lokomotiva 5:0 Igral je vso tekmo.
Marko Jakolić (Montana) Bolgarija, 1. liga Botev Plovdiv : Montana 7:1 Ni igral. Bil je na klopi.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Karmiotissa : Nea Salamis 2:0 Igral je vso tekmo in v 82. minuti postavil končni izid.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Hradec Kralove : Viktoria Plzen 0:1 Spet ni igral. Bil je na klopi.
Gregor Sikošek (Brondby) Danska, 1. liga Lyngby : Brondby 1:2 Ni igral. Bil je na klopi.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga PS Kemi : HIFK 0:0 Igral je 84 minut.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Angers : Monaco 0:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Dinamo Zagreb 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Hajduk Split : Slaven Belupo 1:1 Igral je od 59. minute.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Milan : Palermo 4:0 Igral je 72 minut.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Crotone : Inter 2:1 Igral je vso tekmo.
Jan Mlakar (Fiorentina) Italija, 1. liga Sampdoria : Fiorentina 2:2 Ni igral. Bil je na klopi.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Crotone : Inter 2:1 Ni igral. Bil je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Avellino : Carpi 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Omiya Ardija : Vissel Kobe 0:2 Ni igral. Bil je na klopi.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Vegalta Sendai 7:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Rene Mihelič (Riga) Latvija, pokal Riga : BFC Daugavpils 3:0 Igral je vso tekmo.
Timotej Dodlek (Utenis) Litva, 1. liga Utenis : Süduva 2:4 Igral je vso tekmo.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Birkirkara : Balzan 3:1 Igral je vso tekmo in v 83. minuti postavil končni izid.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga St. Andrews : Pembroke Athleta 6:0 Igral je vso tekmo in prispeval podajo.
Nejc Potokar (Milsami Orhei) Moldavija, 1. liga Petroclub : Milsami Orhei 3:1 Igral je v prvem polčasu.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Borussia Mönchengladbach 2:3 Igral je od 72. minute.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : St. Pauli 0:2 Igral je vso tekmo.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2.  Nürnberg : St. Pauli 0:2 Igral je od 64. minute.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Paderborn : FSV Frankfurt 3:0 Igral je 60 minut.
Martin Milec (Roda) Nizozemska, 1. liga AZ Alkmaar : Roda 1:1 Igral je vso tekmo.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Utrecht : Twente 3:0 Igral je 70 minut.
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Tromso : Sogndal 3:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Lechia Gdanks 1:1 Igral je vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Lechia Gdanks 1:1 Igral je v drugem polčasu.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 2. liga Gornik Zabrze : Olimpia Grudziadz 2:1 Ni igral.
Dejan Djermanović (Miedž Legnica) Poljska, 2. liga Miedž Legnica : Stomil Olsztyn 2:2 Igral je v prvem polčasu.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Sandecja Nowy Sacz : Bytovia Bytow 3:1 Igral je vso tekmo.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Gornik Zabrze : Olimpia Grudziadz 2:1 Ni igral.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting Lizbona : Boavista 4:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Ural : Orenburg 2:0 Igral je vso tekmo.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 1. liga Ural : Orenburg 2:0 Igral je vso tekmo.
Aljaž Krefl (Spartak Subotica) Srbija, 1. liga Spartak Subotica : Metalac GM 0:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Sion 4:2 Igral je vso tekmo.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga Basel : Young Boys 1:1 Igral je od 67. minute.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Le Mont : Zürich 2:5 Igral je od 63. minute.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Chiasso 5:0 Igral je vso tekmo.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Adanaspor : Rizespor 1:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Genclerbirligi : Antalyaspor 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Bursaspor : Karabükspor 3:0 Igral je 78 minut.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Kayserispor: Osmanlispor 1:4 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nejc Skubic (Konyaspor) Turčija, 1. liga Kasimpasa : Konyaspor 1:1 Igral je vso tekmo.
Etien Velikonja (Genclerbirligi) Turčija, 1. liga Genclerbirligi : Antalyaspor 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Elazigspor : Sivasspor 1:1  Ni igral. Sedel je na klopi.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, 1. liga Stal Kamianske : Volin Luck 2:0 Igral je vso tekmo.
Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution) ZDA, 1. liga New England Revolution : Houston Dynamo 2:0 Igral je vso tekmo.
Ne spreglejte