Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
22.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

legionarji Matjaž Kek Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 22.55

6 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Agonija Mihe Zajca se nadaljuje, nezadovoljen je lahko tudi Josip Iličić

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Kaj se dogaja s Slovenci, ki si kruh služijo v tujem nogometu?

Matjaž Kek je na dramatičen način doživel prvi poraz na klopi Rijeke po več kot letu dni. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je na dramatičen način doživel prvi poraz na klopi Rijeke po več kot letu dni. Foto: Vid Ponikvar

Prednost Rijeke Matjaža Keka v hrvaškem prvenstvu pred zagrebškim Dinamom, ki je v četrtek zlahka s 3:0 odpravil Inter Zaprešić, se je v soboto nepričakovano stopila na pet točk, potem ko so Rečani z 0:1 izgubili proti Lokomotivi. In to na kakšen način, po enajstmetrovki, ki jo je sodnik piskal v dodatku rednega dela igre ob koncu tekme. Z najstrožje kazni je Lokomotiva, ki jo je Rijeka pred tem v zadnjih desetih medsebojnih tekmah prav vsakič premagala, do zmage prišla v 92. minuti.

Kek je z Rijeko izgubil sploh prvič v tej sezoni, pred tem je nanizal kar 45 tekem brez poraza v vseh tekmovanjih. Nazadnje je izgubil 5. aprila lani v hrvaškem pokalu. Do tekme proti Lokomotivi ni izgubil kar 396 dni zapored, kar je dosežek, ki ga bo težko ponovil.

Rijeka je v Zagrebu tokrat izgubila kljub zelo glasni podpori, ki jo je imela. Na tribunah štadiona v Kranjčevićevi se je zbralo veliko število njenih navijačev, ki so se na pot v Zagreb z avtomobili podali družno in po avtocesti med Reko in Zagrebom vozili v kilometrski koloni. Poskrbeli so za pravcato navijaško kuliso.

Norišnica, za katero so navijači Rijeke poskrbeli na avtocesti na poti v Zagreb:

Do konca hrvaškega prvenstva so še štirje krogi. V naslednjem Rijeko čaka domači jadranski derbi proti splitskemu Hajduku. V zadnjem krogu bodo Rečani gostovali v Zagrebu pri Dinamu.



Jan Oblak je lahko po soboti zadovoljen. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je lahko po soboti zadovoljen. Foto: Guliverimage/Getty Images

- Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Jan Oblak: po bolečem porazu v prvi tekmi polfinala lige prvakov proti Realu sredi tedna (0:3) je z Atleticom v soboto v španskem prvenstvu doma premagal Eibar z 1:0. Škofjeločan, ki je seveda branil vso tekmo, je še 15. v 28. prvenstvenem nastopu ohranil nedotaknjeno mrežo.

Vid Belec: Carpi je v soboto v drugi italijanski ligi doma z 2:0 odpravil Salernitano. Slovenski vratar je branil vso tekmo.

Jan Koprivec: Anorthosis Famagusta je v ciprski prvi ligi v ponedeljek izgubila pri Aelu v Limassolu (0:2). Primorec je srečanje spremljal na klopi.

Branilci:

Boban Jović je v Turčiji doživel katastrofo. | Foto: Getty Images Boban Jović je v Turčiji doživel katastrofo. Foto: Getty Images Boštjan Cesar: Chievo je v prvi italijanski ligi v nedeljo v Veroni z 1:1 remiziral proti Palermu. Kapetan Slovenije je igral od prve minute in na igrišču ostal do 84. minute. Ko je odšel na klop, je Chievo še vodil. V statistiko se je vpisal z rumenim kartonom.

Luka Krajnc: Frosinone je v drugi italijanski ligi v soboto doma z 1:0 premagal Trapani. Mladi slovenski branilec je igral vso tekmo.

Bojan Jokić: Ufa je v ruski premier ligi v nedeljo izgubila z 1:2 v gosteh pri Rubinu Kazanu. Izkušeni slovenski branilec je igral vso tekmo.

Boban Jović: Bursaspor je v prvi turški ligi v nedeljo doživel polom v gosteh pri Rizesporju še enega nekdanjega nogometaša Olimpije Matica Finka. Izgubil je z 0:6. Celjan je bil na igrišču do 70. minute. Ko je odšel na klop, je njegova ekipa zaostajala z 0:4. V statistiko se je vpisal z rumenim kartonom.

Miha Mevlja: Rostov je v ruski premier ligi v soboto v gosteh pri Arsenalu Tuli izgubil z 0:1. Poškodovanega slovenskega branilca ni bilo niti na klopi.

Miral Samardžić: Akhisar Belediye Genclik Ve Spor je v turški prvi ligi v ponedeljek premagala s 6:0 Gaziantepspor. Jeseničan ni kandidiral za tekmo.

Aljaž Struna: Carpi je v soboto v drugi italijanski ligi doma z 2:0 odpravil Salernitano. Slovenski branilec je igral vso tekmo.

Andraž Struna: Hearts je v skupini za prvaka škotskega prvenstva, v katerem nastopa šest najboljših ekip po prvem delu, v nedeljo doma izgubil proti Aberdeenu z 1:2. Primorec je igral le v prvem polčasu. Potem ga je trener posadil na klop. Ko je odšel z igrišča, je njegova ekipa zaostajala z 0:1.

Agonije Mihe Zajca v Italiji se nadaljuje. | Foto: Getty Images Agonije Mihe Zajca v Italiji se nadaljuje. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je v prvi italijanski ligi v nedeljo v Veroni remiziral z 1:1. Primorec je igral vso tekmo in se tokrat v statistiko vpisal le z rumenim kartonom.

Matic Črnic: pri prvem porazu Rijeke v tej sezoni, v soboto je v Zagrebu proti Lokomotivi klonila z 0:1, ni sodeloval. Ni ga bilo niti na klopi Rečanov.

Josip Iličić: Fiorentina je v prvi italijanski ligi v nedeljo z 2:2 remizirala pri Sassuolu. Kranjčan ni igral. Vso tekmo je presedel na klopi, kar se je zgodilo prvič po osmih prvenstvenih tekmah.

Kevin Kampl: Bayer Leverkusen v prvi nemški ligi ni zmagal še peto tekmo zapored. V soboto je gostoval pri Ingolstadtu in remiziral z 1:1. Slovenski vezist je tekmo tokrat začel na klopi za rezervo in na igrišče ob zaostanku njegove ekipe z 0:1 prišel v 77. minuti. Le minuto pozneje so gostje prišli do izenačenja.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v nedeljo v prvi italijanski ligi gostovala v bližini slovenske meje, v Vidmu. Udarila se je z Udinesejem in spet ni izgubila, tekma se je končala z remijem 1:1. Tudi s pomočjo slovenskega vezista. Ko je v 56. minuti odšel z igrišča, je bil na semaforju že izpisan končni rezultat. Minuto pred tem je prejel rumeni karton.

Rene Krhin tekme proti madridskemu Realu ne bo pomnil po dobrem. | Foto: Getty Images Rene Krhin tekme proti madridskemu Realu ne bo pomnil po dobrem. Foto: Getty Images

Rene Krhin: Granada je že izgubila možnosti za obstanek v prvi španski ligi in lahko igra sproščeno, a ji to v soboto, ko je gostila Real, ta se bori za naslov, ni pomagalo. Izgubila je z 0:4, potem ko je že v prvem polčasu prejela vse štiri zadetke. Slovenski vezist je igral od prve minute, a ga je ob polčasu trener, Anglež Tony Adams, pustil v garderobi. Potem se izid na semaforju ni več spremenil.

Nik Omladič: Eintracht Braunschweig je še naprej v lovu na prvo nemško ligo. Po zmagi nad Union Berlinom (3:1) je skočil na drugo mesto. Slovenski nogometaš je odigral 80 minut.

Benjamin Verbič: Köbenhavn je bil v prvi danski ligi na delu že v petek, ko je z 1:1 remiziral v gosteh pri Nordsjaellandu. Slovenski reprezentant je bil na igrišču 57 minut. Ko je odšel na klop, je njegova ekipa zaostajala z 0:1. Köbenhavn je na tej tekmi postal danski prvak.

Miha Zajc: Empoli je v prvi italijanski ligi v nedeljo doma s 3:1 premagal Bologno in prišel do izjemno pomembnih točk v boju za obstanek. Žal tudi tokrat brez pomoči mladega slovenskega vezista, ki priložnosti za igro ni dobil že kar enajst tekem zapored. Odkar je pozimi iz Olimpije prišel na Apeninski polotok, je odigral mizernih 29 minut. Priložnost je dobil na prvih treh tekmah drugega dela sezone.

Robert Berić se je v petek razveselil novega zadetka v dresu Saint Etienna. | Foto: Reuters Robert Berić se je v petek razveselil novega zadetka v dresu Saint Etienna. Foto: Reuters

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne je bil v prvi francoski ligi na delu že v petek, ko je doma gostil Bordeaux in remiziral z 2:2. Prvi gol za domače je v zadnji minuti prvega polčasa zabil Krčan, ko je izenačil na 1:1. To je bil njegov šesti prvenstveni gol v tej sezoni in deveti skupaj (tri je dosegel v Evropi). Igral je vso tekmo.

Roman Bezjak: pri prvem porazu Rijeke v tej sezoni, porazu v Zagrebu proti Lokomotivi z 0:1, je sodeloval od 56. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil izid 0:0.

- Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Huddersfield Town : Cardiff City 0:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Rotherham United : Derby County 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Newcastle United : Barnsley 3:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Rapid Dunaj : Wolfsberger 4:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga Wattens : LASK Linz 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Austria Lustenau : Wacker Innsbruck 2:1 Igral je vso tekmo in v 17. minuti zadel za 1:1. To je bila že njegova četrta tekma zapored, na kateri je zadel. Njegova strelska statistika v zadnjem času je neverjetna. V zadnjih devetih tekmah je dosegel kar 12 golov. Z 21 prvenstvenimi goli je najboljši strelec avstrijske druge lige.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, končnica za evropsko ligo Mechelen : Waasland Beveren 1:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nicolas Rajsel (Union St. Gilloise) Belgija, končnica za evropsko ligo Lierse : Union St. Gilloise 2:1 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Dino Martinović (Lokomotiva Plovdiv) Bolgarija, skupina za prvaka Lokomotiva Plovdiv : Ludogorec 0:3 Igral je od 78. minute.
Marko Jakolić (Montana) Bolgarija, skupina za obstanek Slavia Sofija : Montana 1:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, skupina za obstanek Karmiotissa : Doxa 1:2 Igral je vso tekmo in v 23. minuti zadel za 1:2.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Jablonec : Viktoria Plzen 2:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Gregor Sikošek (Brondby) Danska, 1. liga Midtjylland : Brondby 4:2 Igral je od 69. minute.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga PS Kemi : Kups 1:4 Igral je vso tekmo.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Lorient : Angers 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Dinamo Zagreb 0:3 Igral je vso tekmo.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Slaven Belupo : Istra 2:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Chievo : Palermo 1:1 Igral je vso tekmo.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Genoa : Inter 1:0 Igral je vso tekmo.
Jan Mlakar (Fiorentina) Italija, 1. liga Sassuolo : Fiorentina 2:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Pescara : Crotone 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Carpi : Salernitana 2:0 Igral je 79 minut.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Consadole Sapporo : Omiya Ardija 1:0 Igral je od 69. minute.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Kashima Antlers 0:1 Na igrišče je vstopil v sodnikovem dodatku igre ob koncu tekme.
Rene Mihelič (Riga) Latvija, 1. liga Riga : Babite 2:1 Ni kandidiral za tekmo.
Timotej Dodlek (Utenis) Litva, 1. liga Utenis : Trakai 1:0 Igral je vso tekmo.
Rok Štraus (Utenis) Litva, 1. liga Utenis : Trakai 1:0 Igral je 80 minut.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Floriana : Birkirkara 1:2 Igral je vso tekmo in v prvem polčasu podal za prvi gol svoje ekipe, v 77. minuti pa zadel za 0:2.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga St. Andrews : Gzira United 2:3 Igral je vso tekmo in v 44. minuti zadel za 1:1.
Nejc Potokar (Milsami Orhei) Moldavija, 1. liga Ungheni : Milsami Orhei 0:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Werder 4:3 Ni igral. Sedel je na klopi.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Sandhausen : Nürnberg 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Sandhausen : Nürnberg 0:1 Na igrišče je prišel v 89. minuti.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Paderborn : Zwickau 1:1 Igral je vso tekmo.
Martin Milec (Roda) Nizozemska, 1. liga Roda : Willem II 1:0 Igral je vso tekmo in prispeval podajo za zmagoviti gol.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Sparta Rotterdam : Twente 1:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Tromso : Kristiansund 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, skupina za obstanek Piast Gliwice : Slask Vroclav 2:0 Igral je vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, skupina za obstanek Piast Gliwice : Slask Vroclav 2:0 Igral je vso tekmo in v 58. minuti postavil končni izid.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 2. liga Gornik Zabrze : Chojniczanka Chojnice 6:1 Igral je vso tekmo.
Dejan Djermanović (Miedž Legnica) Poljska, 2. liga Miedž Legnica : Wisla Pulawy 1:1 Ni igral.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Zaglebie Sosnowiec 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Wigry Suwalki 0:0 Igral je vso tekmo.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting Lizbona : Belenenses 1:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Ural : Krila Sovetov 1:3 Igral je vso tekmo.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 1. liga Orenburg : Krasnodar 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Aljaž Krefl (Spartak Subotica) Srbija, skupina za obstanek Spartak Subotica : Rad Beograd 0:0 Igral je vso tekmo.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Basel 2:2 Igral je do 17. minute.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga Lugano : Basel 2:2 Igral je do 56. minute.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Zürich : Le Mont 5:1 Igral je 74 minut.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Aarau 4:0 Igral je do 86. minute.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Rizespor : Bursaspor 6:0 Igral je vso tekmo.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Istanbul Basaksehir 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Karabükspor : Osmanlispor 1:0 V igro je vstopil v 59. minuti.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Trabzonspor : Kayserispor 2:3 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Nejc Skubic (Konyaspor) Turčija, 1. liga Konyaspor : Alanyaspor 2:3 Igral je vso tekmo in podal za vodstvo domačih z 1:0.
Etien Velikonja (Genclerbirligi) Turčija, 1. liga Genclerbirligi : Adanaspor 0:1 Igral je 58 minut.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Sivasspor : Bandirmaspor 3:0 Igral je od 84. minute.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, skupina za obstanek Volin Luck : Vorskla 0:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution) ZDA, 1. liga Columbus Crew : New England Revolution 2:0 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Ne spreglejte