Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 7. 2014,
23.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Hajduk Split Miral Samardžić

Nedelja, 27. 7. 2014, 23.11

8 let

Lahko sploh še kdo ustavi Matjaža Keka?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rijeka pod vodstvom Matjaža Keka v tej sezoni preskakuje vse ovire. V nedeljo je navijače navdušila s prepričljivo zmago v jadranskem derbiju. Na Kantridi je odpravila splitskega Hajduka s 4:2.

Klub, ki ga vodi Matjaž Kek, je v sezono vstopil s tekmo za hrvaški superpokal. Na Kantridi je premagal zagrebški Dinamo, kar je na Hrvaškem vse prej kot preprosto, nato je v kvalifikacijah za ligo Evropa dvakrat premagal najbolj znan in vedno bolj bogat madžarski klub Ferencvaroš, v prvenstvu pa po gostujoči zmagi nad Zagrebom v jadranskem derbiju ponižal še splitski Hajduk. Niz se kar noče prekiniti, nekdanji slovenski selektor pa le še dviguje raven priljubljenosti, ki je do neba zrasla že v prejšnji sezoni.

Mariborčan na klopi Rijeke še naprej navdušuje, v njegovo zasedbo pa se je odlično vključil še reprezentančni branilec Miral Samardžić. Zgodbo o reškem klubu, ki bo kmalu dočakal moderen štadion, enega najlepših na tem delu Evrope, gradi na uspešnih rezultatih in postopnem dvigovanju ciljev.

Rijeka ostaja nogometni hit na Hrvaškem

V prvi sezoni, ko je na klopi Rijeke prebil le nekaj mesecev, je Rijeko od boja za obstanek dvignil do mesta, ki ga je popeljalo v Evropo, nato se je prek Stuttgarta prebil v skupinski del lige Evropa, prvenstvo končal kot drugi in osvojil pokalno lovoriko, zdaj pa je na odlični poti, da znova ponovi imenitne evropske dosežke. Po uvodnih dveh krogih je pri vrhu, z ramo ob rami z Dinamom.

Rijeka ostaja nogometni hit na Hrvaškem, zvezda Matjaža Keka pa kar noče ugasniti. V nedeljo je na prepolni Kantridi padel večni tekmec. Hajduk je moral v prvem polčasu 134. jadranskega derbija po žogo v svojo mrežo kar štirikrat. Trikrat se je med strelce vpisal v Zagrebu prekrižani Andrej Kramarić, ki ga je pred leti v svoje vrste vabil tudi Maribor. Takrat je Zlatko Zahović dokazal, da ima odličen nos za iskanje novincev.

Samardžić je ponovno odigral vso tekmo, 13. minuta pa se je zanj izkazala za nesrečno, saj je strel Jeana Evrarda Kouassija nesrečno preusmeril v lastno mrežo in pomagal, da je Hajduk za kratek čas izenačil. Jeseničan je odigral vso tekmo. Rijeko čakata zdaj evropska obračuna z Vikingurjem, predstavnikom Ferskih otokov, ki je senzacionalno v drugem krogu kvalifikacij izločil norveški klub Tromso. Če bo preskočila še severno oviro, bo od skupinskega dela lige Evropa oddaljena le še korak.

Ne spreglejte