Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
12.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Krunoslav Jurčić NK Olimpija NK Olimpija večni derbi Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 12.09

8 let

Krunoslav Jurčić: Sem velik optimist (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čeprav je bil Maribor v soboto na pragu zmage v Ljubljani, na koncu pa nesrečno remiziral, ostaja trener Krunoslav Jurčić prepričan, da lahko njegovi izbranci v nadaljevanju sezone prehitijo Olimpijo.

Branilcem naslova iz Maribora se je v Stožicah kljub igralcu manj nasmihala zmaga. Z njo bi se vodilni Olimpiji približali na štiri točke zaostanka, a jim je v sodnikovem podaljšku z drugim zadetkom na tekmi načrte pokvaril Andraž Šporar. Kapetan zeleno-belih je postavil končni rezultat 2:2, Ljubljančani pa so pred najbližjim tekmecem ohranili sedem točk prednosti. Pozno izenačenje je razžalostilo tabor vijolic, optimizem, da bi lahko Mariborčani ujeli Olimpijo, pa vseeno ni splahnel, ampak se še dodatno povečal. "Sem velik optimist. Čeprav zaostajamo sedem točk za Olimpijo, me je ta tekma napolnila z dodatnim optimizmom. Naša ekipa zna igrati dober nogomet. To dokazujemo iz tekme v tekmo, tako da bo do konca sezone v boju za prvo mesto še napeto," je po všečnem derbiju napovedal Krunoslav Jurčić.

Po izključitvi Petra Stojanovića, s katero se ni mogel sprijazniti, je naletel na težave. "Težko se je sprijazniti z remijem, če prejmeš drugi zadetek v 92. minuti. To pusti posledice. Priznam, izključitev Stojanovića me je vrgla s tira, a derbiji so vedno sloveli kot specifične tekme. Zdaj ni časa za obžalovanje, saj se moramo hitro pripraviti na sredo in srečanje z Gorico," se je strateg, prepričan o tem, da je glavni sodnik Davor Drečnik na derbiju večkrat oškodoval goste, že oziral proti novim izzivom.

Maribor želi pozimi pripeljati kakovostnega branilca

S športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem se veliko pogovarja o tem, katera igralna mesta bi v zimskem prestopnem roku potrebovala okrepitve. "O tem se veliko pogovarjava. Imava veliko idej, ne bi pa šel v podrobnosti in pojasnjeval, na katerih igralnih mestih. Lahko le povem, da imamo težave z obrambnim skokom. Preveč zadetkov dobimo iz prekinitev," je nekdanji hrvaški reprezentant prek vrstic napovedal, da bo slovenski prvak skušal pozimi okrepiti zlasti obrambno vrsto.

Zaradi poškodbe je v začetku sezone z igralnega seznama izpadel Aleksander Rajčević. Občasni slovenski reprezentant si je težje poškodoval koleno in za letos že končal nastope. Njegova vrnitev bi lahko Mariboru prinesla veliko dobrega, trener Jurčić pa vseeno ne želi tvegati: "Poškodba križnih vezi je zelo neugodna. Na Rajčevića zato ne moramo računati stoodstotno," je namignil, da bo Maribor vseeno posegel po svežih nakupih v zadnji vrsti.

Podobno kot na hrvaškem derbiju, le z manj prekrški

Derbi, praznik slovenskega klubskega nogometa, ga je v polnih Stožicah navdušil. "To je bil derbi z vsemi lepim stvarmi, ki spadajo zraven. Bilo je veliko dobrih potez, a tudi veliko napak in kartonov ter nepredvidljivih situacij. Vsi, ki sodelujejo pri razvoju slovenskega nogometa, so lahko ponosni na derbi s takšno kuliso in kakovostjo. Dobro, ne moremo ga uvrščati na isto raven kot derbije v vrhunskih ligah petice (angleško, francosko, italijansko, nemško in špansko prvenstvo, op. p.), spada pa zagotovo med boljše evropske lige," je dvoboju med Olimpijo in Maribor podal visoko oceno.

V karieri je izkusil ogromno velikih tekem. Kot igralec in trener je sodeloval v hrvaških večnih derbijih med Dinamom in Hajdukom. Kako bi primerjal največji tekmi na Hrvaškem in v Sloveniji?

"V Sloveniji je podobno, le da je bilo v Ljubljani več nogometa. Na hrvaških derbijih je bolj potencirano rivalstvo in je na igrišču več prekrškov, na slovenskem derbiju pa sem doživljal več nogometnih stvari," je pohvalil ozračje, ki je v soboto zvečer vladalo na največjem slovenskem nogometnem objektu, kot tudi kakovost igre.

Jurčić pohvalil prireditelje za odlično pripravljeno igrišče

Ko so se Mariborčani peljali proti Ljubljani, je iz toplega zavetja avtobusa opazoval zimske razmere, ki jih je prinesel sobotni sneg. "Mislil sem, da bodo zaradi snega v Ljubljani vladali slabši igralni pogoji, a so se gostitelji potrudili in omogočili odlične razmere. Pogoji za igro so bili fenomenalni," je pohvalil tudi prireditelje, ki so v sodelovanju z zmožnostjo ogrevanja travnate podlage pravočasno odstranili sneg in omogočili, da so na derbiju prišli do izraza znanje, tehnične sposobnosti in fizična pripravljenost nogometašev Olimpije in Maribora.

Dvoboj se je končal brez zmagovalca, razlika ostaja do nadaljnjega nespremenjena. Tako Olimpijo kot Maribor čaka nova prvoligaška naloga že v sredo, ko bosta v prestavljenih tekmah 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije skušala izkoristiti prednost domačega igrišča proti Krki oziroma Gorici.

Ne spreglejte