Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
11. 4. 2017,
9.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Krka NK Domžale Amedej Vetrih Željko Martinović Simon Rožman pokal Slovenije

Torek, 11. 4. 2017, 9.42

6 let, 6 mesecev

Pred povratno polfinalno tekmo v Novem mestu

Krko proti razočaranim Domžalam reši le še čudež

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Željko Martinović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Danes bo znan prvi finalist nogometnega pokala Slovenije. Domžale bodo v Novem mestu branile prednost dveh zadetkov (2:0), Krka pa bo skušala s pomočjo domačega občinstva presenetiti favorita in si priigrati največji uspeh v klubski zgodovini, nastop v finalu pokala.

V pokalnih tekmovanjih ne manjka senzacij. Domžalčani bodo danes na Dolenjskem skušali poskrbeti, da je danes ne bo. Ko bo glavni sodnik Slavko Vinčić ob 16.30 na Portovalu dal znak za začetek dvoboja, bodo imeli v žepu dva gola prednosti.

Če bi vsaj enkrat zatresli mrežo Krke, ki je konec tedna v drugi ligi počivala in varčevala z močmi za najpomembnejši dvoboj leta, bi močno otežili delo drugoligaškemu predstavniku, saj bi Novomeščani za napredovanje potrebovali kar štiri zadetke.

Bodo deževali tudi zadetki?

Danes bodo ljubitelji nogometa na Dolenjskem najverjetneje potrebovali dežnike. | Foto: Vid Ponikvar Danes bodo ljubitelji nogometa na Dolenjskem najverjetneje potrebovali dežnike. Foto: Vid Ponikvar Vremenska napoved ni najboljša. Ljubiteljem nogometa na Dolenjskem naj bi delal družbo dež. Bodo deževali tudi zadetki? Domžalčani že dalj časa niso zadovoljni z učinkovitostjo v napadu.

Upajo, da se jim bo končno odprlo in da bodo vstopili v strelski ritem, s katerim so pod taktirko Simon Rožmana izstopali v drugi polovici jesenskega dela. V soboto so nepričakovano pokleknili v občinskem derbiju z Radomljami in proti najslabši ekipi v prvi ligi osvojili le točko (1:1). Zapravili so ogromno priložnosti.

Nogometaši Krke so bili na prvi polfinalni tekmi v mestu ob Kamniški Bistrici nemočni in nenevarni. Njihova mreža se je zatresla dvakrat. Najprej po evrogolu Ivana Firerja, nato pa še po zadetku Veljka Batrovića, s katerim so Domžalčani kronali premoč v igri. Prvi polčas se je končal brez zadetkov.

Martinović: Pokazati več v fazi napada 

Domžalčani so na prvi tekmi premagali Krko z 2:0. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Domžalčani so na prvi tekmi premagali Krko z 2:0. Foto: Urban Urbanc/Sportida Strateg Krke Željko Martinović meni, da bi morali njegovi izbranci ponoviti predstavo, a tudi pokazati več v napadu.

"Glede na to, da smo v zaostanku dveh zadetkov, bomo morali pokazati nekaj več v fazi napada, če želimo anulirati prednost s prve tekme. Zelo pazljivi moramo biti, da ne prejmemo zadetka. Domžale so velik favorit. Imajo prednost dveh zadetkov, a pred nami je drugi polčas, ki bo dal zmagovalca," ni izobesil bele zastave, ampak Domžalam napovedal pogumno in borbeno igro, s katero bi lahko favoritom otežili napredovanje v finale. Zaradi kazni bo na povratni tekmi pogrešal Patrika Horžena.

Vetrih ne ve, kje je izvor težav

"Prednost je lepa, a ne smemo pozabiti, da je do konca dvoboja še 90 zahtevnih minut. Gremo na gostovanje h Krki, kjer je vedno težko igrati. Treba je stopiti skupaj in nadaljevati v visokem ritmu, ki ga zahteva strokovno vodstvo. Če bo odnos pravi, nas bo tudi rezultat na koncu nagradil," je prepričan nogometaš Domžal Amedej Vetrih, ki že ima izkušnje z osvajanjem pokala. Bil je najboljši z Gorico, zdaj je na dobri poti, da se uvrsti v finale, ki ga bo 31. maja gostila Bonifika.

Amedej Vetrih (desno) je že osvojil pokalno lovoriko v dresu Gorice. | Foto: Vid Ponikvar Amedej Vetrih (desno) je že osvojil pokalno lovoriko v dresu Gorice. Foto: Vid Ponikvar

Vetrih želi čim prej pozabiti slabo predstavo proti Radomljam, na kateri je Domžalam primanjkovalo samozavesti. Čeprav so imeli več priložnosti, v drugem delu pa tudi igralca več, niso osvojili načrtovanih treh točk. "Zelo smo razočarani, saj si za svoje predstave zaslužimo boljše rezultate. Žal ne vem, kje je izvor naših težav in kakšna je rešitev," pravi 26-letni Primorec.

Rešitev bo skušal najti strateg Rožman. Če bo izločil Krko, se bo v finalu pomeril z boljšim iz drugega polfinalnega para med Mariborom in Olimpijo. Zmaji bodo v sredo v Ljudskem vrtu (17.15) branili prednost 2:1.

Ne spreglejte