Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
3. 11. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Zlin Köbenhavn Stale Solbakken Benjamin Verbič Liga Europa

Petek, 3. 11. 2017, 10.30

6 let, 5 mesecev

Prekrasen evropski večer Benjamina Verbiča

V štirih dneh od bedaka do junaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Benjamin Verbič | Foto Reuters

Foto: Reuters

Za slovenskim nogometnim reprezentantom Benjaminom Verbičem so pestri dnevi. Konec prejšnjega tedna je na srečanju danskega prvenstva zaradi nespametne poteze prejel rdeči karton in pustil soigralce na cedilu. Navijačem se je opravičil v veličastnem slogu, z dvema prekrasnima zadetkoma na dvoboju evropske lige proti Zlinu. V nekaj dneh je prehodil pot od bedaka do junaka.

Vojničan je v tej sezoni zelo razigran. V danskem prvenstvu je dosegel že sedem zadetkov (kar na treh tekmah se je med strelce vpisal dvakrat), tako da je šesti najboljši strelec tekmovanja, v polno je zadel tudi v dresu članske izbrane vrste proti Litvi, odlično pa mu gre tudi v Evropi.

Veselje Verbiča z navijači po zadetku za 3:0:

V kvalifikacijah je zatresel mrežo Žiline, v skupinskem delu evropske lige pa se mu je odprlo na četrtkovem srečanju. Na štadionu Parken je gostoval češki Zlin, nekdanji nogometaš Celja pa je v drugem polčasu dvignil na noge navijače z dvema prekrasnima zadetkoma, ki sta danskim prvakom pomagala do dragocene zmage s 3:0.

V nedeljo je pustil na cedilu ekipo

Še v nedeljo je bil tarča kritik, saj je po nespametnem obračunavanju – namernem udarcu v nogo – na gostovanju pri Horsensu prejel rdeči karton. To se je zgodilo v 37. minuti. Ekipo je pustil na cedilu, slabe volje ni skrival niti trener Stale Solbbaken. Köbenhavn je na koncu osvojil le točko (1:1), s katero se je zaostanek za vodilnim Brondbyjem povečal na osem točk.

Zakaj je prejel rdeči karton v nedeljo?

 

Verbič za nameček ne bo smel igrati na naslednji tekmi, to pa je ravno veliki mestni derbi z Brondbyjem. Obračun, ki bo v času nedeljskega kosila, saj se začne že ob 12. uri, bo zagotovo napolnil Parken. Takrat kaznovanega Verbiča ne bo na delu, navijačem Köbenhavna pa bo lahko neizmerno žal, saj je slovenski reprezentant na evropskem dvoboju z Zlinom dokazal veliko kakovost.

Verbič jezen in razočaran

Vojničan bo moral v danskem prvenstvu počivati kar na treh tekmah. | Foto: Reuters Vojničan bo moral v danskem prvenstvu počivati kar na treh tekmah. Foto: Reuters Razočaranje je še toliko večje, ker je disciplinska komisija tekmovanja ostro kaznovala Vojničana za brco v zraku. Počivati bo moral kar na treh tekmah. "Zelo sem jezen in razočaran. To je prestroga kazen. A takšna so pravila. Sam jih ne morem spreminjati," je po dvoboju dejal Verbič, prepričan, da bi za udarec, ki si ga je privoščil v nedeljo, lahko prejel le rumeni karton. Ali celo nič.

"Mnogo sodnikov ne bi dosodilo nič, drugi bi pokazali rumeni karton. Vsekakor mislim, da ne bi smel prejeti rdečega," je 23-letni slovenski legionar v Skandinaviji še danes šokiran in razočaran, da je moral predčasno z igrišča.

Kako je Verbič dosegel zadetek za 2:0?

"Ne rečem, da ne moremo brez njega igrati nogometa. Je igralec, ki vedno igra na meji dovoljenega. Vročekrvnosti in agresivnosti mu ne moremo preprečiti. Mora se le naučiti brzdati in nadzorovati. Dolgo časa je kazalo, da je na dobri poti, a se je proti Horsensu ponovilo," je poudaril norveški strateg Solbakken, ki ima veliko izkušenj z vodenjem slovenskih nogometašev. Ko je pred leti vodil Köln, sta bila njegova varovanca tudi Milivoje Novaković in Mišo Brečko.

Zadetka kot opravičilo

V nedeljo bo največji navijač Köbenhavna, ki je v danskem prvenstvu šele na zanj skromnem šestem mestu. Veliko bolje mu gre v Evropi. | Foto: Twitter - Voranc V nedeljo bo največji navijač Köbenhavna, ki je v danskem prvenstvu šele na zanj skromnem šestem mestu. Veliko bolje mu gre v Evropi. Foto: Twitter - Voranc Köbenhavn je v skupinskem delu evropske lige še neporažen. Trem remijem je dodal prvo zmago, s katero je poskočil na prvo mesto skupine. Zdaj je na dobri poti, da si zagotovi evropsko pomlad. Prav po zaslugi dveh Verbičevih zadetkov: "Veliko lepše se je pogovarjati o takšnih temah kot pa o tistih po srečanju v Horsensu," je po dvoboju sporočil mladi slovenski krilni napadalec.

"Vesel sem, da smo končno zmagali. Svoja zadetka sem doživel kot opravičilo, ker ne morem pomagati ekipi na nedeljskem derbiju. Zelo sem žalosten in razočaran, ker ne smem igrati na treh tekmah. Vseeno sem prepričan, da nam bo šlo v nedeljo dobro. Na tribunah bom največji navijač," je napovedal nogometaš, ki kljub dvema prekrasnima evropskima zadetkoma ostaja razočaran, saj je prepričan, da si ni zaslužil tako ostre kazni.

Ne spreglejte