Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2012,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 31. 1. 2012, 13.22

8 let

Kožo prodati čim dražje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenske futsaliste čaka drevi otvoritvena tekma evropskega prvenstva s Španijo. Favorit je samo eden, a dobro pripravljeni Slovenci obljubljajo hud boj že na prvi tekmi.

Uvodno tekmo bo Slovenija igrala proti Španiji, ki je aktualni evropski prvak in svetovni viceprvak. Španci po rednem delu niso niti izgubili tekme že od oktobra 2007. Selektor José Venancio López je ponovno sestavil kvalitetno zasedbo, ki spet cilja na sam vrh. To potrdi tudi legendarni Kike, ki je bil evropski prvak s Španci že štirikrat. ''Na takem nivoju tekmovanja je vedno prisoten pritisk, brez tega ne gre, a smo ga že vajeni, je na ponedeljkovi uradni novinarski konferenci začel Kike in zanikal, da bi bili zaradi tak prevlade na evropskih tleh kaj manj motivirani: ''Zmagovanje je najboljši možen motiv. Občutki ob zmagah so izjemni, zato skušamo vedno narediti vse, da to vedno znova doživljamo.''

Le en remi

Slovenija je s Španci odigrala 10 tekem, enkrat je remizirala in doživela devet porazov. Jože Gačnik se lahko pohvali, da je Špancem zabil tri zadetke. Poleg Gačnika pa je le še Davorinu Šnoflu uspelo, da je evropskemu prvaku na eni tekmi zabil dva zadetka. Zadnjič sta se reprezentanci srečali lani oktobra.

Dobovičnik: Španijo cenimo in spoštujemo

Selektor Andrej Dobovičnik je imel nekaj več skrbi zavoljo zdravja in poškodb igralcev. ''Smo dobro pripravljeni, tudi na prvo tekmo proti svetovni velesili. Ogledali smo si nekaj njihovih posnetkov. Na terenu bomo dali vse od sebe, za kakšen bo rezultat bo to dovolj, bo jasno po tekmi. Španijo cenimo in spoštujemo.''

Melink še vedno pod vprašajem

Še vedno ni jasno ali bo v postavi Slovenije rekorder po številu nastop Benjamin Melink, ki se še vedno bori z gnojno angino.

Ne spreglejte