Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
28. 4. 2008,
18.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 4. 2008, 18.00

8 let

Koren med elito, Prašnikar hit v Nemčiji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Robert Koren je v ponedeljek z WBA osvojil želeno točko in se prebil v Premier League. Energie Cottbus Bojana Prašnikarja je dosegel novo zmago v prvi nemški ligi in je vse bliže obstanku.

Anglija West Bromwich Albion je v ponedeljek remiziral z 1:1 proti Southamptonu in si krog pred koncem prvenstva zagotovil najmanj drugo mesto, kar pomeni, da se je uvrstil v elitno Premier league in bo v naslednji sezoni igral v konkurenci skupaj z Manchesterom Unitedom, Chelseajem, Arsenalom, Liverpoolom ... Robert Koren je igral 90 minut, medtem ko Boštjan Cesar spet ni nastopil.

Nemčija Ena največjih zgodb nemškega nogometa v zadnjem času je Energie Cottbus, ki ga vodi Bojan Prašnikar. Ta je še četrtič v zadnjih petih tekmah zmagal in je vse bližje obstanku v elitni Bundesligi. Tokrat je premagal pred domačimi navijači Hanso iz Rostocka z 2:1. Klub nekdanjega slovenskega selektorja je zaostajal z 0:1 in ostal z igralcem manj na igrišču (izključen je bil Igor Mitreski), a nato zabil dva gola – drugega v sodnikovem podaljšku – ter si priboril pomembne tri točke. Štiri kroge pred koncem ima pred mesti, ki vodijo v drugo ligo, pet točk prednosti.

Veliko slabše kaže Duisburgu, ki je remiziral v Bochumu z 1:1. Klemen Lavrič je igral od 85. minute, njegov klub pa je trenutno na zadnjem mestu. Za mestom, ki zagotavlja obstanek, zaostaja za tri točke.

V elitni Bundesligi je minuli konec tedna nastopil še en slovenski nogometaš, in sicer Mišo Brečko, ki je za HSV igral od 54. minute. Hamburg je gostoval pri Schalkeju in izgubil z 0:1.

V drugi ligi zaradi poškodbe še vedno ne igra Milivoje Novakovič, katerega Köln je remiziral s 3:3 proti Aueju, in je štiri kroge pred koncem na četrtem mestu. Za tretjim mestom, ki vodi med elito, zaostaja za točko. Iz podobnega razloga kot slovenski napadalec tokrat nista nastopila niti Matej Mavrič in Goran Šukalo. Njun Koblenz je v gosteh izgubil z 2:3 proti Paderbornu. Wehen je z 2:1 premagal Offenbach, Aleš Kokot pa tokrat ni igral.

Italija Samir Handanovič je v elitni Serie A igral 90 minut za Udinese, ki je pred domačimi navijači premagal Catanio z 2:1.

Jan Koprivec je sedel na klopi za rezerve Cagliarija, ki je izgubil proti vodilnemu Interju z 1:2.

V drugi ligi je Jasmin Handanovič branil 90 minut za Mantovo, ki je pred domačimi navijači izgubila z 0:1 proti Ascoliju. Od prve do zadnje minute je za Piacenzo igral tudi Zlatko Dedič, a prav tako ni mogel preprečiti poraza. Od Piacenze je bila Messina boljša z 2:0.

Francija Tokrat v prvi francoski ligi ni igral niti eden izmed dveh slovenskih nogometašev, ki sta člana Sochauxa. Ta je doma z 1:1 remiziral proti Lorientu. Bojan Jokič je bil na klopi, Valterja Birse pa sploh ni bilo v ekipi.

Španija Branko Ilič je igral v prvi ligi 90 minut za Betis, ki je pred domačimi navijači z 0:1 izgubil proti drugouvrščenemu Villarrealu.

V drugi ligi je Dalibor Stevanovič igral od 64. minute za Alaves, ki je doma z 2:0 premagal Elche.

Belgija Zlatan Ljubijankič se je vrnil v ekipo Genta po poškodbi. Pri remiju v gosteh pri Lokerenu z 1:1 je na igrišče prišel v 89. minuti. Marko Šuler je igral 90 minut. St. Truiden je izgubil z 1:4, Sebastjan Gobec pa tokrat ni nastopil, saj je bil kaznovan zaradi rumenih kartonov.

Avstrija Avstrijski prvoligaši so odigrali zadnji krog državnega prvenstva. Že pred koncem je bilo znano, da je prvak Rapid z Dunaja, njegov mestni tekmec Austria pa je v zadnjem krogu premagal Innsbruck z 2:1 in zasedel tretje mesto. Med najbolj zaslužnimi za tri točke Dunajčanov je bil Mile Ačimovič, ki je igral vso tekmo in prispeval podaji za oba gola, medtem ko je Sašo Fornezzi branil 90 minut.

Red Bull Salzburg je remiziral z 1:1 proti Altachu, Aleksandra Knavsa pa spet ni bilo v ekipi moštva iz mesta Mozarta.

Romunija V prvi ligi je Politehnica iz Temišvarja doma premagala Glorio z 2:0. Dareta Vršiča in Dejana Rusiča ni bilo v ekipi. Andrej Pečnik in Domen Beršnjak pa sta igrala 90 minut za Politehnico Iasi, ki je z 0:2 izgubila proti Glorii Bistriti. Jaka Štromajer je igral od 61. minute za Pandurii Targu Jui, ki je z 0:1 izgubil proti Vasluiju.

Madžarska ZTE je izgubil proti Vasasu z 0:1. Matej Miljatovič je za moštvo iz Zalaegerszega igral 90 minut, medtem ko je Damir Pekič na igrišče prišel v 81. minuti.

Ne spreglejte