Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
16. 7. 2015,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miha Blažič Hajduk Split NK Luka Koper FC Koper Bonifika Rodolfo Vanoli

Četrtek, 16. 7. 2015, 10.08

8 let

Koper pred Hajdukom doletel nepričakovan udarec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes se bosta na Bonifiki v kvalifikacijah za ligo Europa udarila Luka Koper in Hajduk. Štadion je razprodan, ustvarjeni so pogoji za spektakel, idilo kanarčkov pa je zmotil le odhod Mihe Blažiča.

Po izpadu Celjanov in Domžalčanov ima Slovenija v kvalifikacijah za ligo Europa le še enega predstavnika. Koprčani so v prvem krogu stežka izločili islandski Vikingur, v drugem krogu pa jih čaka dalmatinski velikan Hajduk, ki je v zadnjih dneh poskrbel za dvig nogometne evforije na Obali. Ob 19. uri, ko se bo začela tekma, se na Bonifiki pričakuje poslastica.

Vseh 2.592 vstopnic je že pošlo, domači ljubitelji nogometa pa bodo vendarle nekoliko prikrajšani, saj bodo na nogometnem prazniku pogrešali Miho Blažiča. Mlademu slovenskemu reprezentantu, ki je pri 22 letih v 1. SNL zbral 99 nastopov in je oddaljen le še korak od jubilejnega mejnika, je pred srečanjem s Hajdukom ''počil film''. Vrnil je klubsko opremo, zapustil priprave in rumeno-modri tabor.

Po poročanju slovenskega časnika Primorske novice je vse zakuhala slaba volja zaradi denarja. Njegova plača je zaostajala, razočarani branilec pa se je na klub večkrat obrnil s prošnjo, naj se zadeve uredijo. Ker se stanje na njegovem bančnem računu ni popravilo tudi dan pred velikim sosedskim spopadom s splitskim klubom, se je odločil za drzno potezo ter pobral šila in kopita. Koper je tako ob najbolj neprimernem trenutku izgubil branilca, s katerim bi imel okrepljeno konkurenco za igralna mesta v obrambni vrsti.

Proti Vikingurju je vskočil namesto Halilovića

Na zadnji evropski tekmi, v kateri sta se Luka Koper in Vikingur Reykjavik na Bonifiki razšla brez zmagovalca (2:2), slovenski predstavnik pa je zaradi predhodne tesne zmage v gosteh (1:0) napredoval v drugi krog, je Blažič odigral vso tekmo. Zaigral je v zadnji vrsti in skušal nadoknaditi praznino, nastalo zaradi bolezni Denisa Halilovića. Izkušenega Velenjčana je angina preselila v posteljo, tako da ni mogel pomagati soigralcem, ki so ga proti Vikingurju zelo pogrešali.

Njegova odsotnost je pustila posledice. Islandci so dosegli dva zadetka in vse do zadnjega sodnikovega piska nevarno grozili, da bi koprsko mrežo zatresli še enkrat in tako Koprčanom ukradli ''jadranski'' derbi.

Vanoli se ni želel pogovarjati o Blažiču

Koprčani so le zdržali do konca, zadržali remi (2:2), zdaj pa optimistično pričakujejo obračun s Hajdukom. Na papirju se z vlogo favorita spopada hrvaški klub. To poudarjajo tudi v koprskem taboru, kjer niso bili na novinarski konferenci pred domačo tekmo s Hajdukom preveč zgovorni o Blažiču. ''Pred nami je velika tekma. Zato se spodobi, da se pogovarjamo o igralcih, ki so tu in kandidirajo za dvoboj, ne pa o tistih, ki jih ni več,'' je hladnokrvno sporočil Rodolfo Vanoli.

Italijanski strateg je tako nepričakovano ostal brez 22-letnega Koprčana, ki v rumeno-modrem dresu vztraja od začetka kariere, zastopal pa je tudi barve številnih mlajših reprezentančnih selekcij. Na srečo Koprčanov se je zdravstveno stanje obrambnega stebra Halilovića popravilo, tako da že nekaj dni redno trenira s kanarčki in bo najverjetneje zaigral od prve minute proti Hajduku.

Ne spreglejte