Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
23. 11. 2013,
8.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Koper ND Gorica NK Triglav NK Krka NK Zavrč NK Celje NK Rudar

Sobota, 23. 11. 2013, 8.44

8 let

Konec stavke, derbi pred vrati, Triglav pa oslabljen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Premora je konec, pred slovenskimi prvoligaši je naporen sklepni del jesenskega dela. Najbolj za Mariborčane, ki jih čakata še evropski preizkušnji. Lahko to izkoristi kdo izmed zasledovalcev?

Premora je konec, pred slovenskimi prvoligaši je naporen sklepni del jesenskega dela. Najbolj za Mariborčane, ki jih čakata še evropski preizkušnji. Lahko to izkoristi kdo izmed zasledovalcev?

To bo pravi derbi začelja. Kluba iz Novega mesta in Kranja sta v tej sezoni očitno obsojena na boj za deveto mesto, ki še zagotavlja možnost obstanka. Krka lahko na Portovalu končno predstavi poletni afriški okrepitvi, ki sta v roki prejeli ustrezne dokumente, junak velenjske zmage Urban Kramar pa je strelsko formo zadržal tudi med reprezentančnim premorom, ko so Novomeščani z 2:0 ugnali Krško. Mudili so se pri nekdanjih izbrancih Adnana Zildžovića, ki danes na Krkini klopi ne bo računal na kaznovanega Anžeta Košnika. Kranjčani prihajajo ob neprijetnem trenutku, saj je za igralci in vodstvom kluba stresen teden. Bojkot je bil prekinjen šele v torek, med orli ni več Jalna Pokorna, Petra Stojnića in Davorja Bubanje, a trener Siniša Brkić še verjame, da je mogoča zmaga. Kdor bo izgubil, bo obtičal na zadnjem mestu, remi bi na devetem mestu zadržal dolenjskega predstavnika.

Pred zmaji je sklepni del jesenskega dela, v katerem bodo iskali priključek s sredino. Cilja se bodo lotili odgovorno, čeprav ozračje v klubu ni preveč sproščeno. Nogometaši Olimpije so ob nepravem času ostali brez levega bočnega branilca, predsednik Izet Rastoder je na službenem potovanju v tujini, v napadu ni več Nikole Nikezića, v mestu pa kroži 101 govorica o spremembah, ki bi lahko doletele vodstvo zeleno-belih. V Stožice prihaja Zavrč, najbolj prijetno presenečenje sezone, ki je v tej sezoni že ugnalo Ljubljančane. Prihaja pa tudi navijaški avtobus, še en dokaz, kako je majhna občina navezana na nogometni projekt bratov Vuk in hrvaško kolonijo. Neuradni trener Viktor Trenevski se je znašel na seznamu kandidatov za selektorja Makedonije. Če bo Zavrč ostal brez glavnega motivatorja, bo to zanj velik primanjkljaj. V Stožicah ne bo kaznovanega Aleša Čeha, so pa v Zavrču v teh dneh aktivni gradbeni stroji, tako da nastajajo temelji in oporni zid prihodnje osrednje tribune. V Ljubljani je ravno obratno kot pri Haložanih. Moderen in udoben štadion, obisk pa mizeren. Verjetno ne bo nič boljše niti danes.

Vijolice v reprezentančnem premoru niso imele na voljo številnih reprezentantov, ki so pomagali, da je Slovenija v torek pozdravila dve zmagi, mlade izbrane vrste v Bolgariji in članske nad Kanado. Zdravstvene težave še vedno pestijo prvega strelca Jean-Philippa Mendyja, z Domžalčani ne bo imel opravka niti Aleksander Rajčević, medtem ko se je Aleš Mejač priključil moštvu in bi lahko kandidiral za srečanje, s katerim se končuje uvodna polovica sezone. Mariborčani še ne razmišljajo o Evropi in gostovanju v oddaljenem Kazanu. O Rubinu se bodo začeli pogovarjati zvečer, po odigrani tekmi z Domžalami, ki so na zadnjih 15 srečanjih premagali Mariborčane le enkrat. V prejšnji sezoni so navdušili v Ljudskem vrtu, ekspresno povedli s 3:0, junak srečanja pa je bil Slobodan Vuk, ki bo znova predstavljal nevarnost za Jasmina Handanovića. Manjkal bo kaznovani Rudi Vancaš Požeg. Luka Elsner pogreša zmago že štiri tekme, zmaga na prijateljski tekmi z eksperimentalno enajsterico nad relativno močno zagrebško Lokomotivo z 2:0 pa obeta boljše čase.

Dvoboj med Celjani in Novogoričani boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na Planet TV. Potekal bo na štadionu, na katerem so se v deževni torek predstavili najboljši slovenski nogometaši in tesno odpravili Kanado. Vreme danes ne bo kaj prida boljše, morda pa bodo bolj deževali zadetki. Celjani so v zadnjem času v odlični formi, predvsem v gosteh, kjer osvajajo točke v pospešenem ritmu. Vrača se kapetan Sebastjan Gobec, ki je pred dnevi od srca za 40. rojstni dan čestital vratarskemu veteranu in mentorju Amelu Mujčinoviću. Celjani na tekmah z Gorico pogrešajo zmago že devet tekem, veliko pričakujejo od Benjamina Verbiča, ki je na zadnjih štirih srečanjih dosegel štiri gole. Gorica prihaja brez kaznovanega Brazilca Bruna Leonarda Vicenteja, celjski ljubitelji nogometa pa se sprašujejo, koliko Slovencev bo med vrtnicami. Najboljši strelec vrtnic, posojeni napadalec Parme Massimo Coda, je lačen zadetkov, v zadnjih treh krogih pričakuje, da se bo Gorica približala vrhu.

Če bo Koper ohranil formo s srečanja z Udinesejem, ki ga trener Rodolfo Vanoli pozna do potankosti,se Velenjčanom ne piše nič dobrega. Kanarčki so resda izgubili, a so brez mladih reprezentantov pustili zelo dober vtis. Ne smejo pa dovoliti, da bi tekmeci dosegali lahke zadetke po nezbranosti v obrambi. To bo jubilejni 50. koprsko-velenjski obračun. Boljše razmerje imajo Primorci, ki so zmagali 20-krat, knapi pa petkrat manj. Koper na prenovljeni Bonifiki sploh še ni izgubil z Rudarjem, ki bo zaradi kartonov pogrešal Aleša Jeseničnika in Rajka Rotmana. Na Javornikovo srečo se vrača vsaj Leon Črnčič, Elvis Bratanović pa je v dresu mlade izbrane vrste pokazal zavidanja vredno strelsko formo. Njegovi soigralci so imeli strelske vaje s Slovenj Gradcem, najbolj je bil natančen Matej Podlogar, tako da ima Mate Eterović zelo močno konkurenco. V mladi reprezentanci je bilo drugače kar pet nogometašev Kopra, slabšo učinkovitost v napadu pa bi lahko reševala Sandi Arčon in Dražen Pilčić.

Ne spreglejte