Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 7. 2018,
17.50

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

NK Rudar Velenje Prva liga Telekom Slovenije Marijan Pušnik Liga Europa

Sreda, 11. 7. 2018, 17.50

5 let, 9 mesecev

Iz tabora Rudarja pred evropsko uverturo s Tre Fiorijem

Knapi doživeli udarec ob nepravem času

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89
Marijan Pušnik | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Trener Rudarja Marijan Pušnik v četrtek na evropski uverturi, ko se bo na prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za evropsko ligo pomeril proti predstavniku San Marina Tre Fiorijem, ne bo mogel pomagati na Leona Črnčiča. Nekdanji mladi reprezentant si je na sobotni tekmi proti Hajduku zlomil ličnico, tako da bo dalj časa odsoten.

V slovenski prestolnici lignita raste nogometna vročica. Velenjčani bodo letos zastopali slovenske barve v Evropi, žreb pa jim je za prvega tekmeca v kvalifikacijah za ligo Europa namenil predstavnika San Marina. Slovenski klubi v preteklosti s klubi iz žepne državice na Apeninskem polotoku niso imeli težav, Marijan Pušnik pa je pred letošnjo evropsko uverturo vseeno previden.

Simon Rožman
Sportal Rožman: Lahko se soočimo z vlogo favorita, a ne bo lahko

Cilj je zmaga brez prejetega gola

Če bodo Velenjčani preskočili oviro iz San Marina, se bodo pomerili z naslednikom nekdanjega evropskega prvaka. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Če bodo Velenjčani preskočili oviro iz San Marina, se bodo pomerili z naslednikom nekdanjega evropskega prvaka. Foto: Žiga Zupan/Sportida Zaveda se, da knapom pripada vloga absolutnih favoritov, a je tudi podrobno spremljal nastopa Sanmarinčanov v predkvalifikacijah, kjer so vzeli mero valižanskemu klubu Bala Town, in se prepričal o tem, da bi bili lahko nevarni tudi ekipi, ki je v prejšnji sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije osvojila četrto mesto.

''Dobro smo analizirali tekmeca. Verjamem v naši dve dobri predstavi, moštva Tre Fiori pa nikakor ne podcenjujemo. Vemo, da bodo igrali obrambno in nas poskušali napasti prek protinapadov, mi pa se bomo trudili, da dosežemo en, dva zadetka in lastno mrežo ohranimo nedotaknjeno,'' poudarja koroški strateg, ki se ni mogel načuditi prvi tekmi med Tre Fiori in Bala Townom, v kateri so gostje z Walesa ves čas napadali, domačini, za katere igrajo bolj ali manj Italijani, pa so jim kar trikrat zatresli mrežo. Otočani so na povratni tekmi zmagali le z 1:0, tako da je napredoval predstavnik San Marina.

Matic Črnic
Sportal Matic Črnic v dresu Olimpije: Čudna so pota gospodova

Kadrovanje še ni končano   

Trener Pušnik po pripravljalnem obdobju, ki ga je sklenil sobotni dvoboj s splitskim Hajdukom (1:1), na katerem so se spomnili tudi 70-letnice delovanja kluba, še ni povsem zadovoljen z razpoložljivim kadrom. ''Še vedno iščemo v zvezni vrsti nekaj ofenzivnih vezistov, a se nikamor ne mudi. Veliko je ponudb, mi pa se bomo odločili za nove igralce, če bomo še katerega prodali. Morda pa bodo v poštev prišli tudi nekateri izmed boljših in dokazanih mladincev,'' ne izključuje možnosti, da bi poletne okrepitve poiskal v klubskem podmladku.  

V soboto bi v prijateljski tekmi skoraj zadal poraz nekdanjemu klubu. Rudar je vodil proti Hajduku do 90. minute, nato pa ostal brez zmage (1:1).

Dolgo časa brez Črnčiča

Leon Črnčič si je zlomil ličnico na dvobju s Hajdukom. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Leon Črnčič si je zlomil ličnico na dvobju s Hajdukom. Foto: Žiga Zupan/Sportida Ostal pa je tudi brez pomembnega člena v ekipi, saj si je Leon Črnčič zlomil ličnico. V torek je prestal operacijo, prejel dve ploščici in osem vijakov. ''Škoda. Odsoten bo dalj časa,'' je potožil Pušnik, ki je tako v zaključku srečanja s Hajdukom, do konca je bilo še 15 minut, ostal brez nekdanjega mladega slovenskega reprezentanta.

To je udarec ob nepravem času. Kot zadnja sta vrata kluba, ki domuje na štadionu Ob jezeru, prestopila napadalec Tim Vodeb in branilec Andraž Vrabič. Prvi se je v prejšnji sezoni izkazal s predstavami v dresu Ankarana, slovenski javnost pa je postal znan tudi po atraktivnem izvajanju avtov ter akrobacijah ob proslavljanju zadetkov. Vrabič prihaja iz drugoligaša Fužinarja, oba pa sta sklenila enoletno pogodbo.

Dvoboj med Rudarjem in Tre Fiorijem bo v četrtek ob 17.30, sodil bo Portugalec Luis Godinho, povratna tekma pa teden dni pozneje v San Marinu. Zmagovalec se bo v drugem krogu kvalifikacij pomeril z FCSB, naslednikom nekdanjega evropskega prvaka Steaue iz Bukarešte.

Olimpija Qarabag
Sportal Strelski festival Mure, Udinese premočan za Gorico, Izraelci za Kranjčane

Kandidati NK Rudar za nastop:

Vratarji: Marko Pridigar, Tomaž Stopajnik, Matej Radan, Anže Malhar
Branilci: David Kašnik, Ivan Vasiljević (Srb), Josip Tomašević (Hrv), Robert Pušavec
Zvezni igralci: Domagoj Muić (Hrv), Anže Pišek, Damjan Trifković, Tim Vodeb, Haris Dedić, Andraž Vrabič, Klemen Bolha, Sandi Čoralić, Vlatko Šimunac (Hrv), Ante Solomun (Hrv)
Napadalci: Djair Parfitt-Williams (Ang), Abu Kamara (Lib), Dominik Radić (Hrv), Milan Tučić   

Ne spreglejte