Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 12. 2023,
21.01

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Savdska Arabija Džeda Al Ittihad Urawa Red Diamonds Klubsko Svetovno prvenstvo

Petek, 15. 12. 2023, 21.01

4 mesece, 2 tedna

Klubsko SP 2023

Po Urawi v polfinalu klubskega SP še Al Ahly

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Navijači Al Ittihada | Navijači Al Ittihada so bili danes razočarani. | Foto Guliverimage

Navijači Al Ittihada so bili danes razočarani.

Foto: Guliverimage

Nogometaši japonske Urawe Red Diamonds so v 2. krogu klubskega svetovnega prvenstva v Džedi v Savdski Arabiji premagali mehiški Leon z 1:0 (0:0). Na drugi tekmi tega kroga je egiptovski Al Ahly ugnal domači Al-Ittihad s 3:1 (1:0) in se tako kot Urawa uvrstil v polfinale.

Al-Ittihad Karim Benzema
Sportal Z zmago Al-Ittihada se je začelo klubsko SP

Japonci, azijski prvaki, so Mehičane, zmagovalce lige prvakov Severne in Srednje Amerike ter Karibov, premagali po zaslugi zadetka Alexa Schalka v 78. minuti. Leon je tekmo končal z igralcem manj, potem ko je William Tesillo v 84. minuti dobil drugi rumeni karton.

Afriški prvak Al Ahly je na drugi tekmi povedel v 21. minuti, ko je zadel Ali Malul z bele pike, Husein El Šahat je v 59. minuti podvojil prednost, na 3:0 pa je povišal Emam Ašur. Karim Benzema je v 45. minuti zapravil najstrožjo kazen za Savdijce, je pa v 92. minuti zmanjšal zaostanek svoje ekipe. Dve minuti pred tem je pri domačih rdeči karton dobil Anthony Modeste.

Urawa bo v polfinalu 19. decembra igrala proti prvemu favoritu turnirja Manchester Cityju, dan pred tem bosta polfinale igrala Al Ahly ter brazilski Fluminense, južnoameriški prvak.

Na uvodni, torkovi tekmi je predstavnik gostiteljice Al-Ittihad, ki ima v svojih vrstah tudi Francoza N'Goloja Kanteja in Karima Benzemaja ter Brazilca Fabinha, oceanijskega prvaka Auckland City pričakovano ugnal precej zanesljivo s 3:0.

Za konec turnirja bosta 22. decembra še tekma za tretje mesto in finale. Zmagovalec bo dobil 4,6 milijona evrov, finalist 3,7 milijona, tretjeuvrščeni 2,3 milijona, četrtouvrščeni 1,85 milijona, petouvrščena po približno 930.000, sedmouvrščeni pa 465.000 evrov.

To bo zadnji turnir s sedmimi ekipami, leta 2025 bodo začeli razširjeno obliko tekmovanja z 32 ekipami. Nato bodo turnirje izvajali na štiri leta.

Ne spreglejte