Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 11. 2023,
8.18

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Newcastle United Manchester City Premier League

Sreda, 22. 11. 2023, 8.18

5 mesecev, 1 teden

Klubi preglasovali vodstvo angleške lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Newcastle | Vodstvo združenja angleških prvoligašev je skušalo preprečiti klubom, kot sta Manchester City in Newcastle, da bi si enostavno zagotavljali usluge igralcev. | Foto Reuters

Vodstvo združenja angleških prvoligašev je skušalo preprečiti klubom, kot sta Manchester City in Newcastle, da bi si enostavno zagotavljali usluge igralcev.

Foto: Reuters

Elitno angleško nogometno prvenstvo je izgubilo glasovanje, s katerim je skušalo prepovedati izposojo igralcev med klubi pod istim lastniškim okriljem, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ta se opira na številne angleške medije, ki so v naslovih izpostavili predvsem dva kluba angleške elite, Manchester City in Newcastle.

Vodstvo združenja angleških prvoligašev je skušalo preprečiti klubom, kot sta omenjena City in Newcastle, da bi si enostavno zagotavljali usluge igralcev.

Newcastle si namreč po pisanju angleških medijev želi izposoditi Rubena Nevesa, ki igra za savdski Al-Hilal. S tem bi srake brez finančnih posledic zapolnile vrzel, ki je nastala po suspenzu Sandra Tonalija. Ta namreč služi desetmesečno prepoved nastopanja zaradi vpletenosti v ilegalne stave.

Premier league je potrebovala 14 glasov med 20 klubi, da bi vzpostavila prepoved, a je bilo za preprečitev tovrstnih izposoj 13 klubov.

Savdski kraljevi sklad je lastnik 80 odstotkov Newcastla, v domovini pa si je zagotovil večinske deleže v klubih Al-Nassr, Al-Hilal, Al-Ahli in Al-Ittihad, kjer v zadnjem času igra vse več prepoznavnih nogometašev najvišjega kova.

Lastniki Manchester Cityja prihajajo iz Združenih arabskih emiratov, City football group pa ima pod svojim okriljem številne klube po svetu, iz katerih bi si lahko meščani sposodili igralce.

Navijači Crystal Palace
Sportal V Angliji nogometnemu navijaču triletna prepoved zaradi žaljivk
Ne spreglejte