Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 4. 2012,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jürgen Klopp Borussia Dortmund Bayern München

Četrtek, 12. 4. 2012, 12.14

8 let

Klopp: Ni še konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kljub zmagi na derbiju proti Bayernu Münchnu in povišanju prednosti v prvenstvu na šest točk, trener Borussie Dortmund Jurgen Klopp opozarja, da boj za naslov še ni odločen.

Borussia je z golom Roberta Lewandowskega dobila derbi z 1:0 in hkrati izenačila Bayernov rekord v številu tekem brez poraza v nemški ligi. Niz nogometašev iz Dortmunda je zdaj pri 24 tekmah. Še bolj kot to je za navijače rumeno-črnih pomembno dejstvo, da imajo pred največjim rivalom in najbližjim zasledovalcem na lestvici zdaj šest točk prednosti. Do konca prvenstva pa so le še štirje krogi. Večina je prepričana, da je boj za naslov odločen, a mednje pričakovano ne sodi trener Borussie. ''Žal je v nogometu tako, da se lahko zgodi marsikaj. Nič še ni odločenega. Nismo še prvaki. Še zdaleč ne. Dobili smo pomemben boj, a bitka še ni odločena. Zdaj imamo na voljo tri dni, da uživamo v tej izjemni zmagi, potem pa nas že čakajo novi pomembni preizkusi. Že v soboto nam ne bo lahko. Gostujemo pri Schalkeju. Naši 'prijatelji' v Gelsenkirchnu bodo zagotovo naredili vse, da nam zagrenijo življenje,'' sporoča Jurgen Klopp. ''Ko bomo tudi teoretično osvojili naslov prvaka, bomo proslavljali. Do takrat pa nas čaka še veliko dela,'' je še dodal.

''Igrali smo odlično. Ne vem, če bi lahko igrali bolje. Prav veliko boljši ne bi mogli biti. Naša zmaga je popolnoma zaslužena,'' je nekaj besed Klopp namenil še derbiju in nadaljeval: ''Zadnje minute so bile dramatične. Bilo je res vroče, dogajalo se je marsikaj. A ne glede na vse smo, kot sem že rekel, zagotovo zasluženo prišli do treh zelo pomembnih točk.'' Jasno je, da je v boju za naslov Borussia velik favorit, a so v Dortmundu upravičeno previdni. V naslednjih dveh krogih jih namreč čakata zahtevni nalogi. Poleg gostovanja v Gelsenkirchnu bodo doma igrali z Borussio Mönchengladbachom, ki v tej sezoni igra odlično in je bil nekaj časa celo v igri za naslov. Če Borussia tudi te dve tekmi prebrodi brez večjih posledic, bodo v Dortmundu lahko začeli proslavljati drugi zaporedni naslov nemškega prvaka. Že osmega v zgodovini kluba.

Ne spreglejte