Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2018,
11.15

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

Yannick Carrasco Atletico Madrid špansko prvenstvo zimski prestopni rok

Četrtek, 22. 2. 2018, 11.15

6 let, 2 meseca

Yannick Ferreira Carrasco

Kitajci lovijo zvezdnika, Jan Oblak izgublja soigralca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94
Carrasco | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zimski prestopni rok na Kitajskem poteka do konca meseca, zato imajo klubi še priložnost, da okrepijo zasedbe. Dalian Yifang se resno zanima za belgijskega reprezentanta Yannicka Ferreire Carrasca, ki mu pri madridskemu Atleticu ne cvetijo rožice. Slovenski vratar Jan Oblak bi lahko v kratkem ostal brez soigralca, ki je predlani blestel v finalu lige prvakov.

Belgijski reprezentant Yannick Ferreira Carrasco ni zadovoljen s statusom pri španskem velikanu. Trener Diego Simeone je že konec leta 2017 namignil, da bi lahko Carrasco v kratkem zapustil klub. Napoved bi se lahko uresničila kaj kmalu, saj se za sina Portugalca in Španke, ki pogreša tekmovalno formo, resno zanima Dalian Yifang. Bogati kitajski klub se zaveda, da bo moral za Belgijca plačati vsaj 30 milijonov evrov.

Blestel v finalu lige prvakov

V finalu lige prvakov v Milanu se je vpisal med strelce. V 79. minuti je izenačil na 1:1. | Foto: Vid Ponikvar V finalu lige prvakov v Milanu se je vpisal med strelce. V 79. minuti je izenačil na 1:1. Foto: Vid Ponikvar Carrasco je pred prihodom k Atleticu blestel v dresu Monaca. Madridski klub je zanj leta 2015, ko je debitiral v dresu belgijske izbrane vrste, odštel 17 milijonov evrov. Tri leta pozneje se zvezni igralec spogleduje z odhodom na Kitajsko. V dresu Atletica, ki da danes čaka evropski izziv, saj bo na povratni tekmi 1/16 finala lige Europa gostil Köbenhavn (prejšnji teden je Atletico brez pomoči obolelega Jana Oblaka zmagal na Danskem s 4:1, Carrasco je odigral 31 minut), je odigral 124 tekem. Prispeval je 23 zadetkov in 17 podaj.

Na nekaterih tekmah je bil med najboljšimi posamezniki na igrišču, zlasti v finalu lige prvakov (2016), ko je Atletico po izvajanju kazenskih strelov izgubil proti mestnemu tekmecu Realu. Navijači vseeno pogrešajo večjo stalnost forme.

Jan Oblak se pripravlja na današnji dvoboj lige Europa proti Köbenavnu. | Foto: Reuters Jan Oblak se pripravlja na današnji dvoboj lige Europa proti Köbenavnu. Foto: Reuters

Nihanja so bila prevelika, svoje sta dodala tudi igralčeva nedisciplina in obnašanje v slačilnici, ki ne navdušuje zlasti Simeoneja. Argentinec na njegov igralni položaj v zadnjem času najpogosteje postavlja novinca Vitola, Carrasco pa ostaja brez priložnosti za nastop. Zaradi bojazni, da bi zaradi tega izpadel s seznama belgijskih kandidatov za nastop na SP 2018 v Rusiji, se je odločil, da je napočil čas za spremembo. 

Ne spreglejte